
Master's Degree in uitdagingen van steden
Santiago de Compostela, Spanje
DUUR
3 Semesters
TALEN
Spaans, Galicisch, Portugees
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Oct 2025
COLLEGEGELD
EUR 1.089
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
De Master in Challenges of Cities wordt aangeboden in het kader van het UNISF-project (Universidade Sem Fronteiras), geleid door de Universidade do Minho en ontwikkeld door het respectieve consortium met deelname van de drie universiteiten in Noord-Portugal (UMinho, UPorto en UTAD). en de drie universiteiten van het Galicische Universitaire Systeem (USC, UVigo, UDC).
De algemene doelstelling is het verbeteren van de capaciteit van universiteiten en overheidsinstanties voor het creëren van gezamenlijke graden tussen Galicië en Noord-Portugal, en de consolidering van het grensgebied voor hoger onderwijs en onderzoek in de Euregio. Het is daarom een internationale en interuniversitaire master, en het is een uniek aanbod, zowel in de Spaanse context als in de Portugese context.
Het uitgesproken multidisciplinaire en internationale karakter, en vooral het profiel van de studentenorganisatie tot wie het is gericht, dat uit verschillende landen komt en dat in veel gevallen al een actieve professional zal zijn, suggereert dat de titel gemengd wordt onderwezen.
Ideale studenten
Bij het vaststellen van de toelatingscriteria zal rekening worden gehouden met de bepalingen van artikel 17 van KB 1393/2007 van 29 oktober, en van EBI-besluit 3858/2007 van 27 december.
Studenten die willen worden toegelaten tot de Master in Cities Challenges moeten in het bezit zijn van een universitair diploma dat toegang geeft tot masterstudies.
Het publiek waarop de masteropleiding gericht is, wordt in essentie geïdentificeerd met: afgestudeerden; hoge overheidsfunctionarissen, met name ten dienste van gemeenten, regionale en nationale instellingen; particulier senior management, met name van het adviseren van bedrijven die tussenkomen in publieke en private entiteiten met tussenkomst in de ontwikkeling en planning van het gebied; evenals managers en leiders met interventies in steden, die politieke leiders rechtstreeks ondersteunen.
Programma resultaat
Studenten die aan de cursus deelnemen, krijgen een breed inzicht in zowel hedendaagse stedelijke debatten, hun diversiteit en mogelijke ontwikkelingen, als in beleid, plannen en interventies. Op dezelfde manier verwerf je vaardigheden om je vaardigheden te ontwikkelen in openbare instellingen (gemeenten of andere territoriale beheersentiteiten) of in bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het grondgebied. Daarom zijn de belangrijkste doelstellingen van de Master:
1) Zorgen voor geavanceerde opleiding van professionals op het gebied van stedelijk beleid, planning en stedenbouw, waarbij maatregelen worden geanalyseerd, gediagnosticeerd en voorgesteld op gebieden die verband houden met de constructie van duurzame, intelligente, efficiënte, veerkrachtige en inclusieve steden;
2) Synergieën verkrijgen uit ervaringen met hogere opleidingen op het gebied van stad, ontwikkeling en planning, om solidere antwoorden te bieden op de uitdagingen op deze gebieden op regionaal niveau, zowel in Spanje en Portugal, als in andere landen, vooral in Afrika en Latijns-Amerika;
3) Studenten voorzien van de vaardigheden voor de professionele praktijk van excellentie en voor de ontwikkeling van onderzoeksactiviteiten op het gebied van thesisonderzoeksprojecten;
4) Bevorder de interactie en mobiliteit van studenten en docenten tussen zes universiteiten in Noord-Portugal en Galicië.
leerplan
De masteropleiding omvat de blended-learningmethodologie om zich te verdiepen in het idee van een vernieuwing van pedagogische methoden en in te spelen op deze behoefte aan flexibelere studies die levenslange opleiding mogelijk maken. Op deze manier omvatten alle vakken, met uitzondering van de Externe Praktijken en de Masterproef (TFM), onder hun methodologieën en trainingsactiviteiten enkele die aanwezigheid vereisen, waarbij dit wordt opgevat als de fysieke aanwezigheid van docenten en studenten met een specifiek tijdschema en het gezicht -to-face leiding van een leraar in de klaslokalen. De contacturen van deze opleidingsactiviteiten worden synchroon gegeven vanuit de masterlokalen van de universiteit waartoe de docent behoort. Dit zorgt voor de aanwezigheid in het klaslokaal van de studenten die aan de genoemde universiteit zijn ingeschreven, en voor de externe verbinding, waar ze ook zijn, met de rest van de studenten. Het asynchrone deel van de trainingsactiviteiten zal middelen en online lesinhoud mobiliseren, zoals onder meer discussieforums, opgenomen inhoud en toepassing van vragenlijsten. In lijn met het blended learning-karakter zullen de trainingsactiviteiten in de masteropleiding vier typen zijn: gericht, begeleid, autonoom leren en begeleiding.
Aan de andere kant wordt het noodzakelijk geacht om momenten van onderlinge relatie te creëren tussen alle studenten van de zes universiteiten, maar ook tussen hen en het onderwijzend personeel als geheel. Om deze reden zullen alle cursussen dagen van face-to-face ontmoetingen plannen die bij toerbeurt in elk van de zes universiteiten zullen plaatsvinden, waarbij de viering afwisselend aan beide zijden van de “grens” zal plaatsvinden. Deze dagen zullen worden gebruikt om de persoonlijke begeleiding per onderwerp te behouden, om de eerste oriëntatie en verwelkoming van nieuwe studenten uit te voeren, om elk TFM-project te presenteren en aan een collectieve discussie voor te leggen, en voor de uiteindelijke publieke verdediging van de TFM.
De masteropleiding biedt een breed curriculum dat een robuust theoretisch raamwerk omvat, sterk gericht op de nieuwste ontwikkelingen en op kwesties die verband houden met de overweging van verschillende scenario's en de perspectieven van evolutie en actie. Gezien de context van de toekomstige uitdagingen waarmee steden worden geconfronteerd op het disciplinaire en wetenschappelijke gebied van techniek, aardrijkskunde, stadsplanning en andere wetenschappen, heeft de ontwikkeling van een mastervoorstel, differentiërend en aantrekkelijk, rekening gehouden met de structuur van de cursus als optie van een gewogen evenwicht tussen hen allen.
De masteropleiding zal bestaan uit 3 semesters van elk 30 ECTS. De semesters zijn georganiseerd in dimensies of curriculaire eenheden (UC) die het debat en de kennis over stedelijke uitdagingen aanpakken en verdiepen, afgestemd op de uitdagingen die door het JCR worden overwogen, binnen de reikwijdte van zijn Kenniscentrum voor Territoriaal Beleid. In de laatste publicatie van 2019 – “De toekomst van steden” worden de uitdagingen geïdentificeerd die worden weerspiegeld in de structuur van het curriculum. De 6 dimensies of wetenschappelijke gebieden, die de domeinen van ondersteuning voor een duurzame stad met levenskwaliteit omvatten, zijn: fysieke dimensie, sociale dimensie, ecologische dimensie, technologische dimensie, politieke dimensie en economische dimensie.
In het eerste semester, van 30 ECTS, wordt voor elk van de 6 gebieden/dimensies een vak van 5 ECTS voorgesteld. De 6 vakken van dit semester zijn verplicht voor alle studenten van de masteropleiding. Elk vak krijgt een coördinator als verantwoordelijke persoon, met deelname van twee professoren: een van een van de universiteiten in Galicië en een andere van een van de universiteiten in het noorden van Portugal. In het tweede semester volgen studenten eveneens 30 ECTS. In dit stadium biedt het masterstudieplan 12 vakken van elk 5 ECTS, waarvan 2 voor elk van de gebieden van het eerste semester. Elke student kiest een van de gebieden, met de bedoeling zijn kennis te verdiepen, die verband moet houden met het wetenschappelijke gebied van de toekomstige masterproef (TFM) die in het derde semester zal worden ontwikkeld. Van de 12 keuzevakken kiest de student er 4: 2 vakken moeten behoren tot het specifieke gebied waarin hij zijn kennis wil verdiepen en vervolgens de TFM wil ontwikkelen; en de andere twee onderwerpen op de overige vijf gebieden. Elk van deze laatste 2 onderwerpen moet aan een ander gebied worden toegewezen. Naast het volgen van deze 4 vakken van elk 5 ECTS zullen studenten nog 2 vakken moeten volgen, van verplichte aard, om de 30 ECTS van het tweede semester te bereiken: (1) Externe stages (in instellingen of bedrijven), van 5 ECTS; en (2) Onderzoeksmethoden en voorbereiding van proefschriften, van 5 ECTS. Het onderwerp “Onderzoeksmethodologieën en Dissertatieplan” is een essentiële ondersteuning bij het starten van de voorbereiding van de TFM. Om deze reden zal het op een tutorial-manier worden ontwikkeld.
Het derde semester, met 30 ECTS, is bedoeld voor de voorbereiding van de TFM, die zal worden geregisseerd door twee professoren, een van een van de Portugese universiteiten en de andere van een van de Galicische universiteiten.
Carrièremogelijkheden
De Master zet zich in voor de opleiding van:
1) Professionals op het gebied van stedelijk beleid, planning en stedenbouw, op gebieden die verband houden met de planning en het beheer van duurzame, intelligente, efficiënte, veerkrachtige en inclusieve steden;
2) Professionals die kunnen deelnemen aan de constructie van analytische steden, door de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het verzamelen, verwerken en analyseren van stadsgegevens die een grotere duurzaamheid in hun beheer en bestuur bevorderen, parallel aan een actievere en participatievere burgerij;
3) Professionals die in staat zijn de individuele, sociale en ruimtelijke factoren te identificeren en analyseren die de acceptatie van duurzame levensstijlen beïnvloeden, en hun relatie met gezondheid en welzijn;
4) Professionals die in staat zijn beleid en interventieprogramma's te ontwerpen die oplossingen bevorderen die de duurzaamheid van het milieu, de menselijke gezondheid en de sociale cohesie verbeteren;
5) Professionals die in staat zijn deel te nemen aan het ontwerp van een bestuursmodel dat het recht op de stad garandeert, door middel van stedelijk beleid dat publiek-private en publieke-gemeenschapsrelaties bevordert;
6) Onderzoekers die in staat zijn de uitdagingen van steden te identificeren en te bestuderen.
Programma Toelatingseisen
Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op een business school door het GMAT-examen af te leggen. Dit is het meest gebruikte toelatingsexamen dat uw kritisch denk- en redeneervaardigheden meet.
Download de GMAT-miniquiz om een idee te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.