Keystone logo
Universidade Católica Portuguesa

Universidade Católica Portuguesa

Universidade Católica Portuguesa

Invoering

Universidade Católica Portuguesa (UCP) is een referentie-instelling in het Portugese universitaire onderwijssysteem. Met iets meer dan 50 jaar is het de beste universiteit in Portugal door Times Higher Education, voor het 2e achtereenvolgende jaar. Met een reputatie voor uitmuntendheid, onderzoek op hoog niveau en een sterke band met de samenleving, is de UCP een nationale instelling met vier centra. De integratie van 16 faculteiten, van bedrijfseconomie, rechten tot gezondheidswetenschappen, geesteswetenschappen of theologie, omvatte meer dan 37.000 niet-gegradueerden, 12.000 masters en 700 doctoraten in meer dan 170 programma's.

In Braga wordt UCP vertegenwoordigd door de Faculteit Filosofie en Sociale Wetenschappen van de Katholieke Universiteit van Portugal. Erfde de geschiedenis en traditie van de Faculteit der Wijsbegeerte - de oudste universiteit in de stad Braga, opgericht in 1947, teken van de eeuwenoude aanwezigheid van de Sociëteit van Jezus in het hoger onderwijs -, het was de eerste faculteit van de Portugese katholieke Universiteit.

Geworteld in een oude wijsheidstraditie, maar permanent open voor de vragen van de moderniteit, promoot deze faculteit een universitaire omgeving die zowel creatief als reflexief, meervoudig en kritisch is, en haar academische activiteit leidt naar uitmuntendheid in onderwijs en onderzoek, in de opleiding van haar studenten en in dienst van de samenleving.

In de huidige configuratie biedt de faculteit nu acht bacheloropleidingen aan: filosofie, data van wetenschappen, Portugese studies, sociale dienst, toerisme en communicatiewetenschappen en psychologie. Als postdoctorale opleiding kunnen we de masteropleidingen Tourism Management, maar ook Psychologie, Pedagogische Wetenschappen en Digitale Communicatie uitlichten, tussen de veertien masteropleidingen en drie PhD-opleidingen. Met een sterke implementatie in de gemeenschap, bieden de cursussen verschillende mogelijkheden om te communiceren met de gemeenschap, om professionele en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. In totaal heeft de faculteit 70 fulltime docenten en 800 studenten.

Locaties

  • Braga

    Rua de Camões,60, 4710-362, Braga

Vragen