Keystone logo
Pilot university of Colombia

Pilot university of Colombia

Pilot university of Colombia

Invoering

Rond dezelfde tijd 58 jaar geleden was een groep enthousiaste en toegewijde studenten van de Faculteit Bouwkunde van de Universiteit van Bogotá ontevreden over de onderwijsprocessen en in strijd met het academische opleidingsbeleid van het conventionele Colombiaanse universitaire systeem, en in een daad van Onweerstaanbare rebellie, besloten en riepen ze een studentenvernieuwingsbeweging uit, om een instelling op te richten die zou reageren op de jeugd van een land dat grote veranderingen in zijn structuren nodig heeft.

Deze studenten werden gedreven door het jeugdige enthousiasme en de non-conformiteit van de universiteit van de jaren 60, met een succesvolle en futuristische visie, van absoluut vertrouwen in hun eigen waarde, en ondersteund door een onwankelbaar vertrouwen in het succes dat het verstrijken van de jaren hen zou brengen. stelde toen voor om een universiteit te stichten.

Eind augustus 1962 werd de studentengroep gegroepeerd, gecoördineerd door een organiserend comité, ze vormden werkteams en vestigden zich tijdelijk in het theater van het National Park.

Op deze manier zagen vooraanstaande persoonlijkheden met belangstelling de overvloedige geest die in deze groep studenten te zien was en met vastberadenheid kwamen ze binnen om het initiatief te steunen.

Locaties

  • Bogotá

    Carrera 9,45A-44, 110311, Bogotá

    Vragen