Keystone logo
Universidad Nacional De San Martin

Universidad Nacional De San Martin

Universidad Nacional De San Martin

Invoering

UNSAM is een nationale, openbare en gratis universiteit die in 1992 is opgericht.

Het biedt een breed scala aan carrières voor niet-gegradueerden en afgestudeerden, zowel op het gebied van menselijke en sociale wetenschappen als in de exacte en natuurwetenschappen.

Meer dan 65% van de middelen zijn bestemd voor wetenschap en technologie. Met de focus op gezamenlijk werkbeleid onderhoudt het relaties met instanties die wetenschappelijk onderzoek en technologieoverdracht bevorderen.

De allianties met onder meer de Nationale Raad voor Wetenschappelijk en Technisch Onderzoek (CONICET), de Nationale Commissie voor Atoomenergie (CNEA), het Nationaal Instituut voor Industriële Technologie (INTI) en het Nationaal Instituut voor Landbouwtechnologie (INTA) verbeteren de theoretische productie, de ontwikkeling van hun onderzoek en de opleiding van menselijke hulpbronnen.

Tot zijn prestaties behoren onder meer het klonen van een bitransgeen rund voor de productie van melk die vergelijkbaar is met de menselijke en de restauratie van de muurschildering Plastic Exercise, door David Alfaro Siqueiros. UNSAM heeft ook een eigen uitgeverij (meer dan 100 gepubliceerde titels) en heeft tot op heden meer dan 250 overeenkomsten getekend met buitenlandse universiteiten voor de uitwisseling van studenten, docenten en onderzoekers.

Het hoofdkantoor bevindt zich in de wijk General San Martín, ten noordwesten van de autonome stad Buenos Aires. Gebouwd op een oud spoorwegstrand van meer dan twee hectare, vormt de Miguelete Campus een van de belangrijkste attracties van het grondgebied van Buenos Aires op het gebied van architectonische planning en erfgoedbehoud.

Locaties

  • San Martín

    San Martín, Argentinië

    Vragen