Keystone logo
Universidad Nacional De Formosa Argentina

Universidad Nacional De Formosa Argentina

Universidad Nacional De Formosa Argentina

Invoering

Het universitaire leven in Formosa verschijnt met de oprichting van de Nationale Universiteit van het Noordoosten, (UNNE - op 14 december 1956, bij wetsdecreet nr. 22.229) als een universitair centrum voor de hele regio die de provincies Chaco, Corrientes omvatte , Misiones en Formosa.

In werkelijkheid zou de universitaire activiteit in Formosa pas beginnen met een overeenkomst tussen de regering van de provincie en de National University of the Northeast. Later, op 26 maart 1971, werd een overeenkomst ondertekend waarbij het Formosa University Institute werd opgericht, dat zijn activiteiten begon op 21 april 1971.

de oude structuur volgens Rectoraatsbesluit nr. 0375 van 14 maart 1974, gebaseerd op voornoemd ministerieel besluit. Bij resolutie van het rectoraat nr. 2082 van september 1976 wordt de werking van de bestaande academische eenheden (Universitair Instituut, Faculteit van Landbouweducatiewetenschappen en Faculteit van Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen) verenigd in de Faculteit van Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen, waarin het zou dicteer op een stabiele manier de loopbaan in de bosbouwtechniek en implementeer verschillende carrières op de lange termijn volgens opkomende behoeften.

Andere universitaire activiteiten waren gericht op agenten die al in deze gebieden werkzaam waren. Dat was het geval met de loopbaan van technicus bestuurskunde of banktechnicus.

De term dictaat van de hoogleraren wier registratie in de periode tussen 1970 en 1974 werd uitgevoerd, was te wijten aan de noodzaak om te voldoen aan specifieke eisen voor mensen die inactief waren, hoewel registratie voor deze carrières openstond voor andere aanvragers.

In 1984 begon het onderwijzend personeel te functioneren, een van de beroepen die in de overeenkomst waren vastgelegd. In 1986 begonnen het onderwijzend personeel in het gedifferentieerd onderwijs en het onderwijzend personeel in de biologie als stabiele loopbanen, die tot op de dag van vandaag voortduren.

Locaties

  • Avenida Doctor Luis Gutniski

    Avenida Doctor Luis Gutniski, P3600, Avenida Doctor Luis Gutniski

    Vragen