Keystone logo
National University Costa Rica

National University Costa Rica

National University Costa Rica

Invoering

De UNA wordt voorafgegaan door de Escuela Normal de Costa Rica (1914), gewijd aan de opleiding van leraren, en de Escuela Normal Superior (1968), die zich inzet voor de opleiding van leraren op de middelbare school. Van beide instellingen erfde hij niet alleen de infrastructuur, maar ook een pedagogische cultuur die later zijn pedagogische onderricht en humanistische roeping zou beïnvloeden. Toen UNA werd opgericht, werden de Pérez Zeledón en Liberia Normal Schools regionale afdelingen van de nieuwe staatsuniversiteit.

Verwijzingen in deze periode naar de noodzakelijke universiteit die met de UNA is geboren, komen veel voor. Maar het is meer dan een concept, het is een filosofie die werd verkondigd door de eerste rector en die deze instelling heeft getekend. “Bij deze taak hebben we ons niet zozeer bekommerd om het bedenken en bouwen van gewoon nog een universiteit, maar om het land een noodzakelijke universiteit te geven die, door een effectieve inzet voor zijn nationale realiteit te maken, het kan dienen om een historische bestemming te vervullen met welvaart, gerechtigheid en vrijheid ”, verklaarde de priester Benjamín Núñez.

De slogan om hoger onderwijs van hoge kwaliteit te bieden aan alle sectoren van de samenleving en meer kansen te bieden aan de meest behoeftige groepen van de Costa Ricaanse bevolking, blijft net zo geldig als toen. UNA is er niet alleen in geslaagd om zijn imago als een noodzakelijke universiteit te consolideren, waarmee het werd bedacht en waarvoor zijn leiders blijven inzetten, maar het bevestigt dit engagement ook door zijn grenzen uit te breiden naar verschillende regio's van het land, waar zijn aanwezigheid noodzakelijk is. .

Locaties

  • Heredia

    Heredia, Costa Rica

    Vragen