Keystone logo
Mariano Gálvez University of Guatemala

Mariano Gálvez University of Guatemala

Mariano Gálvez University of Guatemala

Invoering

De Mariano Gálvez-universiteit is een particuliere, onafhankelijke instelling voor hoger onderwijs zonder winstoogmerk die werkt in overeenstemming met de wetten van haar institutionele aard, die op 29 januari 1966 zijn goedgekeurd door de Hoge Universiteitsraad van de Universiteit van San Carlos de Guatemala . De naam is een eerbetoon aan de vooraanstaande staatsman, held en illustere juridisch adviseur dokter José Mariano Gálvez (staatshoofd van Guatemala 1831-1838), oprichter van de Academie voor Studies en hervormer van het Guatemalteekse onderwijs, die belangrijke innovaties promootte in alle orden van het leven van de staat. De verbetering van de openbare instructie wordt aan hem toegeschreven. Hij vocht voor een seculier onderwijs, hij was de oprichter van de Nationale Bibliotheek en Museum, hij respecteerde individuele wetten en garanties, persvrijheid en het uitzenden van gedachten.

In overeenstemming met haar institutionele principes, bedient de Mariano Gálvez University in wezen de ethische, wetenschappelijke, professionele en technische opleiding van studenten, door middel van de geïntegreerde uitoefening van onderwijs, onderzoek en dienstverlening aan de gemeenschap en normatieve, academische onafhankelijkheid, administratieve, disciplinaire en economisch; op het behoud en de ontwikkeling van wetenschap en cultuur als universeel erfgoed; aan de bevordering van onderzoek als bron van kennis en vooruitgang en aan de studie van nationale problemen om bij te dragen aan de oplossing ervan.

De idealen die de oprichters inspireerden, blijven geldig, aangezien het de zorg van de universiteit is in haar onderwijs, de uitgebreide opleiding van haar studenten in een omgeving van vrijheid, wederzijds respect en een geest van samenleven.

Locaties

  • Guatemala City

    3a. Avenida 9-00 zona 2, 01002, Guatemala City

    Vragen