Keystone logo
© ULACIT
Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Universidad Latinoamericana De Ciencia Y Tecnología - ULACIT

Invoering

De Latijns-Amerikaanse Universiteit voor Wetenschap en Technologie, ULACIT, bevindt zich in de wijk Tournón, San José, Costa Rica; en heeft de officiële goedkeuring van de National Council for Private Higher Education, CONESUP, sinds 1987 (sessie nr. 101-87). ULACIT doceert, in zeven faculteiten en twaalf scholen, zevenenvijftig niet-gegradueerde en afgestudeerde cursussen, evenals zeventien postdoctorale cursussen en twee doctoraatsprogramma's, aan meer dan vierduizend studenten.

Redenen om aan ULACIT te studeren

 • Onderwijsmethodologie : Voor ULACIT is leren het vermogen van een individu om kennis te gebruiken in nieuwe situaties (bijvoorbeeld het oplossen van problemen, het ontwerpen van producten of het beargumenteren van standpunten), op een manier die vergelijkbaar is met die gemodelleerd door experts in specifieke disciplines. . Studenten demonstreren hun leren wanneer ze verder kunnen gaan dan het verzamelen van informatie en projecten kunnen uitvoeren die worden gewaardeerd door de gemeenschappen waarin ze leven. Deze projecten worden uitgevoerd in werkteams, met behulp van projectmanagementmethodologieën die in werkomgevingen worden gebruikt. De lessen worden gegeven in flipped classrooms: theorie wordt thuis gezien, in virtuele klaslokalen; en oefenen, in de klas. Daarom is de tijd in de klas gericht op oefeningen, projecten en discussies, niet op lezingen. Maak kennis met ons onderwijsmodel en de projectmatige lesmethodiek.
 • Tweetalige universiteit : ULACIT middelbare scholieren beginnen met het bestuderen van vierhonderdvijftig uur aan lessen die uitsluitend zijn gewijd aan het leren van Engels, in vijf intensieve cursussen van zes uur per week. Studenten die al Engels spreken, valideren de cursussen door een gestandaardiseerde test af te leggen, aan het begin van hun carrière. De cursussen worden gegeven door gecertificeerde specialisten in het onderwijzen van Engels, die fulltime voor de instelling werken en die tijd hebben om hun studenten buiten de les te adviseren. Klassen maken intensief gebruik van onderwijstechnologieën via het web. Vervolgens bevatten de loopbaancursussen de verplichte lectuur van de bibliografie volledig in het Engels.
 • Internationalisering : de internationale programma's van ULACIT bieden onze studenten meerdere mogelijkheden om in het buitenland te studeren en in contact te komen met andere culturen en talen, door middel van allianties en overeenkomsten die zijn aangegaan met universiteiten en organisaties over de hele wereld. Onze studenten kunnen academische uitwisselingen, dubbele graden, internationale professionele praktijken en Study & Travel-programma's uitvoeren. Studenten die geïnteresseerd zijn om in het buitenland te studeren als onderdeel van ons academische uitwisselingsprogramma, kunnen kiezen uit verschillende universiteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ze kunnen hun diploma ook behalen via de Universiteit van Arizona, aangezien ULACIT de Global Campus is van de Universiteit van Arizona in Midden-Amerika.
 • Studentenservices : ULACIT biedt een breed scala aan studentenservices, waaronder medische, academische, psychologische en arbeidsadviesdiensten; locker-, parkeer-, voedsel- en technologiediensten; lokalisatie van verloren en gevonden voorwerpen; zakenreizen en beroepspraktijken; toegang tot on-demand trainingen op LinkedIn Learning; een virtueel particulier sociaal netwerk voor studenten; en sportteams. Het heeft veertien studentenorganisaties en een studentenregering; en organiseert educatieve conferenties, workshops over inzetbaarheid en speciale activiteiten zoals toernooien en academische competities. Daarnaast heeft het zijn eigen webkanaal genaamd Moxie, op Delfino.cr; en het is huisdiervriendelijk.
 • Studentenomgeving : Bij ULACIT worden positieve sociale coëxistentie en interpersoonlijke relaties aangemoedigd, evenals het opzetten van contactnetwerken, altijd binnen een sfeer van respect en waardering voor de culturele, politieke, ideologische, religieuze, etnische en identiteitsdiversiteit van studenten. , onder andere. ULACIT is sinds 2012 uitgeroepen tot "ruimte vrij van discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit", en heeft neutrale gezondheidsdiensten en protocollen voor actie tegen allerlei soorten intimidatie.
 • Online onderwijs : ULACIT is de enige universiteit in Costa Rica die gebruikmaakt van het online onderwijsplatform Blackboard Ultra, waarmee alle face-to-face cursussen worden gegeven onder de meest effectieve onderwijsmethode: de flipped classroom. Dankzij dit platform is ULACIT de eerste universiteit in het land met virtuele klaslokalen in alle majors. Vanaf elke computer heeft de student toegang tot waardevolle educatieve bronnen, zoals de cursusbibliografie, podcasts, video's, afbeeldingen, simulatoren en ander lesmateriaal; evenals synchroon en asynchroon communiceren met je docent, klasgenoten en gasten, via videoconferenties in Collaborate; Of houd je cijfers bij.
 • Beurzen : ULACIT zet zich in voor de selectie van studenten met een veelbelovend academisch profiel, met leiderschapskenmerken, dienstverlenende roeping en uitzonderlijke talenten, met als doel hen de mogelijkheid te geven hun carrière van interesse voort te zetten met een gedeeltelijke of volledige beurs.
 • Algemene studies : globalisering daagt het concept van specialisatie uit. Mensen moeten veelzijdig zijn en beschikken over geavanceerde denk-, communicatie- en levenslang lerende vaardigheden. Er is vraag naar het uitvoeren van gespecialiseerde taken, niet naar gespecialiseerde mensen. Individuen moeten in interdisciplinaire teams en over disciplines heen werken. Het interdisciplinaire onderwijs dat General Studies bij ULACIT met zich meebrengt, biedt individuen meerdere lenzen van waaruit ze complexe problemen kunnen analyseren en een uitgebreider repertoire aan cognitieve hulpmiddelen om tot betere oplossingen te komen. Het biedt hen ook de mogelijkheid om kennis te correleren, te delen en opnieuw op te bouwen, naarmate de grenzen tussen disciplines vervagen en een meer holistisch begrip van de menselijke ervaring begint te ontstaan.
 • Accreditatie : Bij ULACIT zijn we toegewijd aan de kwaliteit van onze programma's. Daarom zijn we sinds 1998 stichtende leden van het National Higher Education Accreditation System (SINAES). We hebben elf geaccrediteerde carrières en we zijn bezig met het accrediteren van al onze programma's.
 • Traject : ULACIT was de vierde particuliere universiteit die in Costa Rica werd opgericht (1987). Het heeft echter een lange geschiedenis, aangezien het werd geboren uit de Castro Carazo-scholen, opgericht in 1936 door professor Miguel Ángel Castro Carazo, voordat de Universiteit van Costa Rica werd opgericht.
 • Prestige : Al twaalf opeenvolgende jaren (2011-2023) staat ULACIT vermeld als de beste particuliere universiteit in Costa Rica, volgens de QS Latin America University Rankings of London. Bovendien werd het uitgeroepen tot de beste particuliere universiteit in Midden-Amerika, de Costa Ricaanse universiteit die de voorkeur geniet van werkgevers, evenals de universiteit met het hoogste percentage van haar faculteit met een doctoraat.

Locaties

 • San José

  Barrio Tournón, 10802, San José

Vragen