Keystone logo
Federal University De Viçosa - UFV

Federal University De Viçosa - UFV

Federal University De Viçosa - UFV

Invoering

De Federale Universiteit van Viçosa (UFV) is een van de oudste instellingen voor hoger onderwijs in Brazilië. Het werd op 28 augustus 1926 ingehuldigd als de Hogere School voor Landbouw en Diergeneeskunde (Esav). Esav werd in 1948 omgevormd tot de landelijke universiteit van de staat Minas Gerais (Uremg) en in 1969 gefederaliseerd als UFV. Naast de campus in de stad Viçosa heeft de universiteit sinds 2006 de campussen UFV - Florestal en UFV - Rio Paranaíba, respectievelijk in Florestal (MG) en Rio Paranaíba (MG).

Aanvankelijk viel de instelling op in Agrarische Wetenschappen, met cursussen in Landbouw en Diergeneeskunde. Tegenwoordig is het niet alleen een referentie op het gebied, het heeft ook excellentie in onderwijs, onderzoek en de uitbreiding van de biologische, exacte en humane wetenschappen.

UFV biedt middelbaar en technisch onderwijs, bacheloropleidingen en masteropleidingen aan op de drie campussen, waar meer dan 20 duizend studenten zijn ingeschreven. In totaal heeft de universiteit meer dan 60 duizend professionals afgestudeerd en de verdediging begeleid van meer dan 12 duizend masterproeven en vierduizend proefschriften.

Vaak staat de Federale Universiteit van Viçosa op de ranglijsten van onderwijs in het land en de wereld. Het behoort al drie keer tot de top 100 van instellingen voor hoger onderwijs ter wereld op het gebied van landbouw- en boswetenschappen, volgens de QS World University Rankings, en tot de beste in Minas Gerais, volgens de Times Higher Onderwijsranglijst en de BRICS & Emerging Economies. De prestaties van de studenten van de Colégio de Aplicação (CAp-Coluni) werden ook zeven keer op rij beschouwd als de beste van de openbare scholen in het land in het National High School Education Examination (Enem).

Locaties

  • 490

    Avenida Peter Henry Rolfs,s/n, 36570-900, 490

    Vragen