Keystone logo
Universidad Del Cauca

Universidad Del Cauca

Universidad Del Cauca

Invoering

De Universidad Del Cauca werd opgericht in Popayán als een universiteit van het derde district bij decreet van 24 april 1827. Op 5 april 2013 verleende het ministerie van Nationaal Onderwijs de institutionele accreditatie van hoge kwaliteit voor een periode van 6 jaar reeds door middel van resolutie 6218 van Op 13 juni 2019 verlengde het genoemde institutionele accreditatie voor een periode van acht jaar.

De universiteit heeft zijn wortels in het tussen 1609 en 1617 gestichte grootseminarie van Popayán, een onderwijsinstelling van de eerste orde in de koloniale tijd die functioneerde in het klooster van San José waar de meest innovatieve ideeën van het filosofische, politieke en wetenschappelijke denken van de Verlichting, in de 18e eeuw, het tijdperk van de Verlichting.

Daar werd precies de generatie gevormd die later de protagonist zou worden van de strijd voor de onafhankelijkheid van het Spaanse rijk met personages als Francisco José de Caldas, Camilo Torres, Francisco Antonio Zea, José María Cabal, Joaquín de Caycedo y Cuero en Francisco Antonio Ulloa mannen van politiek, studie en staat.

De gedachte in het republikeinse en onafhankelijke leven van Colombia werd in goede verhoudingen gegenereerd in de Universiteit van Cauca, zodanig dat de geschiedenis van de onafhankelijkheid van Colombia en het begin als onafhankelijke republiek samenvalt met de geschiedenis van de universiteit.

Net als in die tijd blijft de Universiteit van Cauca een instituut van kennis, vooruitgang en een forum voor vrije analyse van de omstandigheden en alternatieven van het sociale leven, verdediger van de democratische koers van Colombia, terwijl het tegelijkertijd onophoudelijk energie heeft vrijheid van meningsuiting en burgerparticipatie. In het afgelopen decennium heeft het zich onderscheiden door de dynamiek van zijn onderzoeksstructuur. Er wordt benadrukt dat zeventien afgestudeerden van de Universiteit van Cauca het hoofd van de Colombiaanse staat hebben bezet.

Locaties

  • Popayán

    Calle 5,4-70, 190003, Popayán

    Vragen