Keystone logo
© Roger Triana
Universidad de los Andes

Universidad de los Andes

Universidad de los Andes

Invoering

Universidad de los Andes - Uniandes, is de toonaangevende universiteit in Colombia, behoort consequent tot de 10 beste universiteiten in Latam, de 200 beste universiteiten ter wereld en de beste 30 particuliere universiteiten. Uniandes biedt bachelor-, master- en PhD-programma's aan op het gebied van technologie, techniek, economie, management, geneeskunde, kunst en natuur- en sociale wetenschappen.

Missie

De Universiteit van de Andes is een autonome, onafhankelijke en innovatieve instelling die pluralisme, tolerantie en respect voor ideeën bevordert; streeft naar academische uitmuntendheid en biedt haar studenten kritische en ethische training om hun bewustzijn van hun sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheden, evenals hun inzet voor het milieu, te versterken.

Het heeft studenten die, in een uitgebreide, interdisciplinaire en flexibele opleidingsomgeving, de belangrijkste factor zijn in hun onderwijsproces. Het stelt zijn hoogopgeleide docenten in staat een uitstekend academisch en professioneel levensproject te ontwikkelen, waarvoor het onderzoeksactiviteiten ondersteunt die bijdragen aan de ontwikkeling van het land en zijn internationale uitstraling.

Geschiedenis

De Universiteit van de Andes, opgericht op 16 november 1948 door een groep jonge mensen onder leiding van Mario Laserna Pinzón, is de eerste particuliere instelling voor hoger onderwijs in Colombia met een seculier karakter en onafhankelijk van politieke partijen, die de belangen van geen enkele sociale partij verdedigt. of economische groep.

Juist deze kenmerken maakten van Los Andes een baanbrekend onderwijsproject op een historisch moment in het land waar particuliere universiteiten de invloed van partijpolitieke conflicten in hun klaslokalen hadden. In deze historische context was de geboorte van Los Andes niet alleen te danken aan de wens om leven te geven aan een andere universiteit of aan een uitsluitend educatieve interesse, maar ook aan de intentie om een nieuw land te creëren.

Juist deze kenmerken maakten van Los Andes een baanbrekend onderwijsproject op een historisch moment in het land waar particuliere universiteiten de invloed van partijpolitieke conflicten in hun klaslokalen hadden. In deze historische context “was de geboorte van Los Andes niet alleen te danken aan de wens om leven te geven aan een andere universiteit of aan een uitsluitend educatieve interesse, maar ook aan de intentie om een nieuw land te creëren.

Met als doel nieuwe generaties op te leiden en op te leiden om een nieuwe natie op te bouwen”, aldus Francisco Pizano de Brigard, voormalig rector van de universiteit.

Om deze reden is het doel van Los Andes sinds de oprichting het aanbieden van uitmuntend onderwijs dat bijdraagt aan het dichten van de kenniskloof in Colombia met de wetenschappelijke vooruitgang van de wereld.

Met haar nieuwe visie – later overgenomen door andere Colombiaanse universiteiten – begon Uniandes in 1949 te werken met zeven opleidingen, 79 studenten en 16 professoren.

Onze symbolen

Logosymbool

Het grafische symbool van de universiteit vat haar identiteit samen en is haar embleem bij uitstek. Het ontwerp is een schild dat bestaat uit twee basiselementen: een zwarte boom, ingelijst in een schild met een gele achtergrond.

De bedoeling van de schepper, de kunstenaar Sergio Trujillo Magnenat, was om iets te creëren met een niveau van abstractie zodat iedereen die ernaar keek de betekenis ervan voor zichzelf zou ontdekken. Nu wilde de universiteit een boodschap van vernieuwing uitdragen door het symbool te verfijnen, maar de essentie van het oorspronkelijke ontwerp te behouden. De bijgewerkte versie geeft het een moderner, abstracter en tegelijkertijd organisch gevoel; In één enkele slag versmelten de boom en het schild.

Dit bijgewerkte beeld probeert dus de essentie van de universiteit te weerspiegelen: een baanbrekende onderwijsinstelling, erkend vanwege haar uitmuntendheid, flexibiliteit, betrokkenheid en autonomie.

Hymne

De schrijver Eduardo Carranza schreef de tekst van het volkslied dat de universiteit identificeert. De muziek is gecomponeerd door maestro Luis Antonio Escobar.

Op het hoogste
punt van het land,
een blauwe ster schijnt
aan de Universiteit van de Andes,
liefde, eer en jeugd.

In onze
stem die het thuisland zingt
en een driekleurig woord
Colombia, Colombia, Colombia
vlammen in ons hart.

Op het hoogste punt van het land,
een blauwe ster schijnt
aan de Universiteit van de Andes,
liefde, eer en jeugd.

Sint Albert de Grote

Naast de officiële symbolen maakten studenten en professoren van het standbeeld van Sint Albert de Grote een van de meest representatieve grafische elementen van de universiteit.

Sinds 1964, toen de Duitse regering, via het management van de Universiteit van Mainz, het beeld van de 13e-eeuwse wijze man schonk, werd het een decoratief element en een ontmoetingsplaats voor studenten en docenten.

Vanuit de pastorie van Rudolf Hommes (1995-1997) werd een jaarlijks festival ingesteld (ter herdenking van de dood van wie Doctor Universales heette) om hulde te brengen aan dit standbeeld dat bij de Uniandino-gemeenschap bekend staat als 'El Bobo'.

Universiteitsgemeenschap

De Community is het belangrijkste technologische relatieproject dat we met scholen ontwikkelen. Het belangrijkste doel is om een effectief communicatiekanaal te hebben tussen u en het Applicant Experience-kantoor, waarbij u verschillende functionaliteiten kunt aanbieden, zoals de publicatie van evenementen en, belangrijker nog, het zelfbeheer van de registraties daarvoor.

Mis de kans niet om uw school met ons netwerk te verbinden om de activiteiten te vinden die we gedurende onze kalender zullen plannen, waarbij we ons altijd richten op het ondersteunen van het besluitvormingsproces dat we speciaal voor uw leerlingen voorbereiden.

toelatingen

Internationale aanvragers

Als je een internationale aanvrager bent en aan de Universidad de los Andes wilt studeren, leer dan over de mogelijkheden die wij je bieden. In deze ruimte vindt u informatie die van groot belang is voor buitenlandse aanvragers, onderzoekt u het toelatingsproces, accreditaties, ondersteuning voor studenten van de afdeling Internationalisering, universitaire huisvesting, het leven in Bogotá en meer onderwerpen die uw toelatingsproces tot onze universiteit zullen vergemakkelijken.

Op wie is het van toepassing?

Dit criterium voor vroege toelating geldt voor alle laatstejaarsstudenten van een Colombiaanse school.

Door het formulier in te vullen

Om in aanmerking te komen voor dit toelatingscriterium moet u bij uw school de certificaten aanvragen die de positie (ranglijst) aangeven die u bekleedde tijdens uw promotie in de laatste twee middelbare schooldiploma's die u behaalde op het moment dat u het universitaire registratieformulier invulde (9e en 10e of 10e en 11e, afhankelijk van de school).

Als je niet over de ranglijst beschikt, kun je je aanmelden met de cumulatieve GPA van de laatste twee volledige jaren van de middelbare school (9 en 10 of 10 en 11, afhankelijk van de school). U moet het certificaat meesturen met de beoordelingsschaal (minimumwaarde en maximumwaarde), de vastgestelde beoordelingscategorieën en de interpretatie van de resultaten door de school, inclusief de verdeling van de cijfers behaald door het totale aantal studenten in de school. promotie of graad.

Wacht op de toelatingsresultaten en bekijk, indien toegelaten, de Gids voor het eerste semester Uniandino.

Om het registratieformulier in te vullen en de certificaten te versturen, voert u de volgende stappen uit:

Als het laatste middelbare schoolcijfer van uw school 11e is

 1. In het gedeelte Schoolinformatie van het formulier, in de subsectie "Vroege toelating met academische resultaten", selecteert u bij de vraag "Laatst voltooide cursus" de laatste cursus die u op de middelbare school hebt voltooid (10e).
 2. Vul onderaan de positie in die u inneemt in uw schoolpromotie. Als uw promotie bijvoorbeeld 40 mensen heeft en u op de 5e plaats staat, schrijft u het getal 5.
 3. Vul onderaan de grootte van uw schoolklas in. Als uw klas bijvoorbeeld in totaal 40 leerlingen heeft, voert u het getal 40 in.
 4. Vul onderaan het cijfergemiddelde in voor deze middelbare schoolcursus. Bijvoorbeeld 4,5/5,0
 5. Bij de vraag "Voorlaatste leerjaar behaald" selecteert u het voorlaatste jaar dat u op de middelbare school heeft afgerond (9e leerjaar). Volg daarna dezelfde stappen als aangegeven in de punten 1., 2. en 3.
 6. Als je niet over de ranglijst beschikt, kun je je aanmelden met de cumulatieve GPA van de laatste twee volledige jaren van de middelbare school (9e en 10e). U moet het certificaat meesturen met de beoordelingsschaal (minimumwaarde en maximumwaarde), de vastgestelde beoordelingscategorieën en de interpretatie van de resultaten door de school, inclusief de verdeling van de door de studenten behaalde cijfers.
 7. Vóór de sluitingsdatum van het formulier moet u de door uw school uitgegeven certificaten die de geregistreerde informatie valideren, of het nu gaat om rangorde of cijfergemiddelde, in PDF-formaat bijvoegen door het documentuploadsysteem in te voeren . Om deel te nemen, gebruikt u de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u zich op het toelatingsformulier heeft geregistreerd.
 8. Uw toelatingsaanvraag wordt alleen bestudeerd als u de volledige documentatie heeft ingediend die de in het formulier ingevulde gegevens bevestigt. Houd er rekening mee dat we een differentiële sluiting van inschrijvingen per programma hanteren, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen. Als u uw documentatie indient na de afsluiting van een programma, kan uw aanvraag niet in aanmerking worden genomen. Als je wilt, kun je je aanmelden voor opleidingen die nog openstaan.
 9. Als u zich aanmeldt voor geneeskunde of muziek, bekijk en voltooi dan de specifieke toelatingsprocedures voor elk van deze programma's.
 10. Als je ondersteuning hebt aangevraagd voor de betaling van je lesgeld, kun je de aanvullende processen vinden .

Als het laatste middelbare schoolcijfer van uw school 12e is

 1. Selecteer in het gedeelte Schoolinformatie van het formulier, in de subsectie "Vroege toelating met academische resultaten", bij de vraag "Laatst voltooide cursus" de laatste cursus die u op de middelbare school hebt voltooid (11e).
 2. Vul onderaan de positie in die u inneemt in uw schoolpromotie. Als uw promotie bijvoorbeeld 40 mensen heeft en u op de 5e plaats staat, schrijft u het getal 5.
 3. Vul onderaan de grootte van uw schoolklas in. Als uw klas bijvoorbeeld in totaal 40 leerlingen heeft, voert u het getal 40 in.
 4. Vul onderaan het cijfergemiddelde in voor deze middelbare schoolcursus.
 5. Bij de vraag "Voorlaatste leerjaar behaald" selecteert u het voorlaatste jaar dat u op de middelbare school heeft afgerond (10e leerjaar). Volg daarna dezelfde stappen als aangegeven in de punten 1., 2. en 3.
 6. Als je niet over de ranglijst beschikt, kun je je aanmelden met de cumulatieve GPA van de laatste twee volledige jaren van de middelbare school (10e en 11e). U moet het certificaat meesturen met de beoordelingsschaal (minimumwaarde en maximumwaarde), de vastgestelde beoordelingscategorieën en de interpretatie van de resultaten door de school, inclusief de verdeling van de door de studenten behaalde cijfers.
 7. Vóór de sluitingsdatum van het formulier moet u de door uw school uitgegeven certificaten die de geregistreerde informatie valideren, of het nu gaat om rangorde of cijfergemiddelde, in PDF-formaat bijvoegen door het documentuploadsysteem in te voeren . Om deel te nemen, gebruikt u de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u zich op het toelatingsformulier heeft geregistreerd.
 8. Uw toelatingsaanvraag wordt alleen bestudeerd als u de volledige documentatie heeft ingediend die de in het formulier ingevulde gegevens bevestigt. Houd er rekening mee dat we een differentiële sluiting van inschrijvingen per programma hanteren, afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen. Als u uw documentatie indient na de afsluiting van een programma, kan uw aanvraag niet in aanmerking worden genomen. Als je wilt, kun je je aanmelden voor opleidingen die nog openstaan.
 9. Als u zich aanmeldt voor geneeskunde of muziek, bekijk en voltooi dan de specifieke toelatingsprocedures voor elk van deze programma's.
 10. Als je ondersteuning hebt aangevraagd voor de betaling van je lesgeld, kun je de aanvullende processen vinden .

Ranglijsten

De Universiteit van de Andes is de enige particuliere universiteit in het land waarvan de accreditatie voor de maximaal mogelijke periode, tien jaar, is verlengd door het Ministerie van Nationaal Onderwijs, via resolutie 582 van 9 januari 2015.

Los Andes heeft ook internationale accreditaties ontvangen, zoals die sinds 2010 door de Engineering Accreditation Commission van ABET is verleend aan acht bachelorprogramma's van de Faculteit Ingenieurswetenschappen.

De Faculteit der Bestuurskunde is op haar beurt de eerste instelling in Colombia die is geaccrediteerd door de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). Deze accreditatie is een kwaliteitsonderscheiding die zeer gewild is bij business schools en die in handen is van minder dan 5% van deze scholen in de wereld, waaronder universiteiten als Harvard, MIT en Babson.

Met deze AACSB-accreditatie, toegevoegd aan de accreditaties EQUIS (European Quality Improvement System) en AMBA (Association of MBAs) waarover zij al beschikte, behaalde de Faculteit der Bestuurskunde in 2010 de Triple Crown, de hoogste onderscheiding die een business school kan ontvangen. bereiken in de internationale context.

Triple Crown is een uitdrukking die wordt gebruikt door business schools en wereldwijd wordt erkend als een kwaliteitszegel dat 1% van de scholen heeft, een groep waartoe de London Business School, IESE en IE Business School in Spanje, HEC behoren. in Frankrijk en slechts zes instellingen in Latijns-Amerika.

Deze erkenning weerspiegelt de toewijding om onderwijs van internationale klasse te bieden om menselijk kapitaal te vormen dat bijdraagt aan de concurrentiekracht van het land.

 • 198 QS Werelduniversiteitsranglijsten (2024)
 • 6 QS LatAm University-ranglijsten (2023)
 • 13 keer hoger onderwijs Latijns-Amerikaanse universitaire ranglijsten (2022)
 • 1 in Colombia en 12 in Latijns-Amerika volgens de Best Global Universities-ranglijst van US News & World Report (2022)

Locaties

 • Bogotá

  No 19A-40, Bogotá, Colombia, CR 1 ESTE, Bogotá

Vragen