Keystone logo
Universidad de Cádiz

Universidad de Cádiz

Universidad de Cádiz

Invoering

Met de oprichting van zijn eerste klooster, op 30 oktober 1979, werd de Universidad de Cádiz (UCA) geboren, wat het hoogtepunt was van een lang proces van het claimen van een universitaire instelling die voor Cádiz en zijn provincie de vruchtbare traditie van hogere studies herstelt. geïnitieerd en ontwikkeld onder de bescherming van maritieme en commerciële activiteiten in moderne en hedendaagse tijden. De historische antecedenten van het hoger onderwijs in Cádiz dateren uit de 15e eeuw, toen het Colegio de Pilotos de los Mares de Levante y Poniente werd opgericht, in het kader van de broederschap van de Vizcaínos, wier studies in kosmografie en wiskunde grote bekendheid verwierven en prestige zoals gecertificeerd door de Brief Traatise on Sphera and the Art of Navigating, door Martín Cortés, gedrukt in Sevilla in 1545, en de Analysis Geométrica door Antonio Hugo de Omerique - die in 1698 werd uitgebracht - als een uitdrukking van de Nautical Chair die sindsdien 1682 bestond in het Colegio de Santiago de la Compañía de Jesús, opgericht in 1566.

In oktober 2004 werd de nieuwe universiteitscampus van Jerez ingehuldigd, waarin de centra zijn ondergebracht die voorheen over de stad verspreid waren. Op de Cádiz Campus begint het academiejaar 2005-2006 met de opening van het nieuwe gebouw Gezondheidswetenschappen.

De toekomstige uitdagingen waarmee de UCA in het komende decennium wordt geconfronteerd, houden verband met het nieuwe wetgevingskader dat is afgeleid van de goedkeuring van de LOU; de stabilisatie van het aantal studenten als gevolg van demografische achteruitgang; de inwerkingtreding van een nieuw financieringsprogramma voor Andalusische universiteiten, dat jarenlang heeft nagedacht over de introductie van programma's om de kwaliteit van de onderwezen graden te beoordelen; de opkomst van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën en hun aanpassing aan het onderwijs en, last but not least, permanente samenwerking met de instellingen en sociaaleconomische sectoren van de provincie Cádiz, om bij te dragen tot de ontwikkeling ervan.

De campus

In het zuiden van het Iberisch schiereiland, ten zuidwesten van Andalusië, ligt de provincie Cádiz, de meest zuidelijke van de Spaanse schiereilandgebieden, slechts 14 kilometer gescheiden van het Afrikaanse continent door de Straat van Gibraltar. De geschiedenis van de provincie Cádiz wordt gekenmerkt door de erfenis van de verschillende culturen die er doorheen zijn gegaan: Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Arabieren.

Het is een unieke provincie vanwege de karakteristieken van de regio's en de spreiding van de bevolking rond grote stedelijke centra.

De Universidad de Cádiz is sterk verbonden met het grondgebied waarin ze actief is. Daarom is het gestructureerd in 4 campussen met in totaal 64 graden.

De campussen waaruit het bestaat zijn:

 • Cadiz
 • Port Royal
 • Sherry
 • Baai van Algeciras

Locaties

 • Cádiz

  Hospital Real Plaza de Falla, 8 11002 Cádiz, , Cádiz

 • Puerto Real

  Avda. Universidad de Cádiz, nº 10 11519 Puerto Real, 11510, Puerto Real

  • Jerez

   Campus de Jerez. Avda. de la Universidad nº 4, 11406, Jerez de la Frontera, Cádiz, , Jerez

   • Algeciras

    Escuela Politécnica Superior de Algeciras. Avda. Ramón Pujol s/n, 11202, Algeciras, Cádiz, , Algeciras

    Vragen