Keystone logo
Universidad Católica del Norte

Universidad Católica del Norte

Universidad Católica del Norte

Invoering

Geschiedenis

Over UCN

De Universidad Católica del Norte , met 60 jaar geschiedenis, is een openbare instelling en maakt deel uit van de oorspronkelijke groep universiteiten in het National Higher Education System. De hoogste beginselen zijn die van de katholieke kerk. Geleid door de waarden van het christelijk humanisme, is het zijn missie om bij te dragen aan de constante zoektocht naar waarheid, de ontwikkeling van individuen, de samenleving en cultureel erfgoed van de gemeenschap door middel van onderwijs, onderzoek en hulpverlening.

Deze instelling werd gevormd door een groep priesters behorende tot de Sociëteit van Jezus, samen met mevrouw Berta González de Astorga, weldoener van de universiteit, en begon haar functies op 31 mei 1956, als de achtste universiteit in Chili en de derde met een Katholieke roeping.

Geschiedenis

Met als doel de gemeenschap te dienen door onderwijs, onderzoek en hulpverlening, werd de Universidad Católica del Norte opgericht in 1956, dankzij het enthousiasme en het initiatief van de priesters van de Compagnie van Jezus, die onvermoeibaar vochten om hun droom voor de jongeren te verwezenlijken. van het noorden van Chili: een universiteit die ten dienste staat van cultuur, wetenschap en ontwikkeling, maar met een sterke christelijke oriëntatie. Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van mevrouw Berta González de Astorga, die het land schonk waar de instelling, toen bekend als de Universidad del Norte (Universiteit van het Noorden) werd gebouwd.

Met slechts 100 studenten en 20 hoogleraren opende de universiteit haar deuren op 25 maart 1957, werkend onder auspiciën van de Universidad Católica de Valparaiso. Deze regeling duurde voort tot 1964, toen de universiteit volledig werd erkend door het ministerie van Onderwijs, volledig autonoom werd en in de plaats kwam als de derde katholieke universiteit in het land, en de achtste traditionele instelling voor hoger onderwijs met een publieke roeping.

Prestaties

Vanaf het begin heeft de Universidad Católica del Norte interne ontwikkelingsinitiatieven uitgevoerd, die de omvang van haar activiteiten hebben verruimd en gediversifieerd door gespecialiseerde vakmensen en wetenschappers op te leiden. Het is uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor onderzoek, een cultureel agens en een centrum voor de ontwikkeling van hooggekwalificeerd personeel, dat altijd inspeelt op de eisen van zijn omgeving.

Momenteel heeft UCN een studentenlichaam van meer dan 12 duizend. De afgelopen jaren heeft de universiteit een gezamenlijke inspanning geleverd om de postdoctorale, master- en doctoraatsdiploma's die zij biedt op een breed scala van gebieden te diversifiëren. Meer dan 70 procent van het wetenschappelijk personeel heeft postdoctorale kwalificaties. De faculteit van de universiteit heeft een aanzienlijk niveau van wetenschappelijke productiviteit bereikt, met publicaties in geïndexeerde wetenschappelijke tijdschriften en internationale octrooien en licenties die voortvloeien uit zijn werk.

De universiteit bekleedt een prestigieuze positie binnen het nationale kader voor hoger onderwijs in termen van projecten toegekend door het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijke en Technologische Ontwikkeling (Fondecyt) en het Fonds voor de bevordering van wetenschappelijke en technologische ontwikkeling (Fondef). Prestaties zoals deze situeren UCN in de voorhoede van het hoger onderwijs op nationaal niveau en maken het tot een leider op het gebied van wetenschap en technologie in het noorden van Chili.

Uitdagingen

Als erkenning voor de uitdagingen van een geglobaliseerde wereld, heeft UCN haar activiteiten gericht op de ontwikkeling en inplanting van een onderscheidend educatief project, waarmee haar studenten competenties, vaardigheden en bekwaamheden kunnen verwerven met de steun van technologische platforms die hun integratie in de arbeidsmarkt vergemakkelijken. markt. Door dit project heeft het lesgeven aan het UCN een kenmerkend profiel aangenomen, met academici en studenten die in staat zijn deel uit te maken van nationale en internationale werkgroepen.

De strategische doelstellingen die de activiteiten van de Universidad Católica del Norte worden behandeld in het bedrijfsontwikkelingsplan en worden afgestemd op en ondersteund door de institutionele visie om erkend te worden als een vooraanstaande katholieke universiteit met een sociale roeping.

Missie en visie

Missie

De missie van de Universidad Católica del Norte is om vanuit het perspectief en de principes van het christelijk humanisme bij te dragen aan de ontwikkeling van individuen, de maatschappij en het culturele erfgoed in het noorden van Chili, waarbij kennis wordt gegenereerd en verspreid via onderricht, onderzoek en gemeenschapsbereik.

Visie

De visie van de Universidad Católica del Norte wordt de leidende regionale universiteit en een agent van verandering op nationaal en internationaal niveau op prioritaire gebieden voor de ontwikkeling van de grotere noordelijke zone van Chili, gebaseerd op de principes van het christelijk humanisme.

UCN-waarden

Vrijheid

Vrijheid is een van de meest onderscheidende geschenken die de mensheid bezit en is de tool die het mogelijk maakt om naar zijn eigen bestemming toe te werken. Samen met vrijheid komt de verantwoordelijkheid van het individu voor hun eigen leven en hun samenleving. Deze gift betekent respect voor diversiteit van gedachten, meningen, expressie en geweten.

Waarheid

Waarheid is de kern van de activiteiten van de universiteit en is het uiteindelijke doel achter het genereren, overbrengen en verspreiden van kennis met transparantie en eerlijkheid. In de huidige culturele context begrijpen we de zoektocht naar waarheid als een poging dwars door disciplines heen, met een sterke ethische oriëntatie, om wetenschappelijke en technologische waarheden te ontdekken of toe te passen zonder mensen of hun waardigheid in gevaar te brengen.

gerechtigheid

Gerechtigheid is de deugd van het geven van ieders recht, en ervoor te zorgen dat iedereen geeft en ontvangt wat hij of zij zou moeten doen, rekening houdend met het individu en hun relaties met anderen, groepen, instellingen en de gemeenschap als geheel.

Locaties

  • Antofagasta Region

    Avenida Angamos, 0610, , Antofagasta Region

Opleidingen

    Instelling biedt ook:

    Vragen