Keystone logo
Universidad Bernardo O'Higgins

Universidad Bernardo O'Higgins

Universidad Bernardo O'Higgins

Invoering

De Bernardo O'Higgins University is een particuliere autonome Chileense universiteit, opgericht in maart 1990 en geïnspireerd door het O'Higginiaanse denken. Het centrale huis ligt naast Parque O'Higgins, in de gemeente Santiago.

Het is momenteel geaccrediteerd door de National Accreditation Commission (CNA-Chili) voor een periode van 4 jaar (van maximaal 7), van juli 2018 tot juli 2022. Het staat op de 35e plaats van Chileense universiteiten volgens de CSIC webometrische classificatie (juli 2017). Het staat ook op de 27e positie in de algemene ranglijst en 10e onder niet-Cruch particuliere universiteiten volgens AméricaEconomía 2019. Binnen de Chileense universiteiten staat het ook op de 13e plaats van alle universiteiten van het land; 55e in Latijns-Amerika en 5e onder de Chileense particuliere Ues in de Scimago Institution Rankings 2020.

Evenzo, in samenwerking met elk van de dimensies waaruit de instelling bestaat, en die deel uitmaakt van de constante toewijding aan het streven naar uitmuntendheid in het hoger onderwijs, schrijft de Bernardo O'Higgins University Gratuity 2021 toe.

Locaties

  • Santiago Metropolitan Region

    Avenida Viel,1497, , Santiago Metropolitan Region

    Vragen