Keystone logo
Universidad Ana G. Méndez – Recinto de Gurabo

Universidad Ana G. Méndez – Recinto de Gurabo

Universidad Ana G. Méndez – Recinto de Gurabo

Invoering

Met een geschiedenis van meer dan 40 jaar is Ana G. Méndez University, Gurabo Campus (voorheen Turabo University) de snelst groeiende particuliere instelling voor hoger onderwijs in het land. Gurabo Campus is geaccrediteerd door het prestigieuze bureau Middle States Commission on Higher Education, Ana G. Méndez University en heeft ook verschillende professionele accreditaties die een kwaliteitslabel toevoegen aan het onderwijs van zijn studenten.

De hoofdcampus heeft een bevoorrechte ruimte in het centrale oosten van Puerto Rico en de vijf locaties in de steden Barceloneta, Cayey, Isabela, Ponce en Yabucoa bieden de student een veilige omgeving, vrijheid van denken en fysieke faciliteiten van eerste. Bij Ana G. Méndez University, Gurabo Campus kun je kiezen uit meer dan 100 academische programma's onder technische certificaten, associate degree, baccalaureaat, masters en doctoraten. Bovendien kun je persoonlijk of op afstand studeren met ons online academische aanbod.

Missie, Visie en Waarden

Onze missie

De Ana G. Méndez University. Gurabo Campus is een instelling voor hoger onderwijs met een breed academisch aanbod dat is ontworpen volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Toegewijd aan excellentie in onderwijs, onderzoek, innovatie, internationalisering en sociaal-humanistische ontwikkeling van een diverse academische bevolking, Ana G. Méndez University, Gurabo Campus vormt wereldburgers, van kritisch denken die bijdragen aan ontwikkeling en welzijn van Puerto Rico en andere landen.

Visie 2025

De visie van de Ana G. Méndez University, Gurabo Campus is om de toonaangevende onderwijsinstelling in onderwijs en onderzoek te zijn, die innovatie, ondernemerschap, internationalisering en gevoeligheid voor culturele diversiteit en het milieu bevordert.

Onze waarden

Ana G. Méndez University, Gurabo Campus zet zich in voor:

 • vrijheid van gedachte en expressie
 • erkenning en respect voor diversiteit
 • Respect voor de waardigheid van het individu
 • excellentie in onderwijs en het genereren, verspreiden en toepassen van kennis
 • de bevordering van ethische, sociale en culturele waarden
 • excellentie in planning, bediening en service
 • Respect voor het milieu en de natuur
 • de bevordering van menselijke en esthetische gevoeligheid

Buro Millennial / Pexels

128393_pexels-photo-1438072.jpeg

Onze rector

Dr. David Méndez Pagán, huidige rector van Ana G. Méndez University, Gurabo Campus, is een opvoeder met meer dan 20 jaar uiteenlopende ervaringen op het gebied van hoger onderwijs, internationale zaken, studentenondersteunende diensten, niet-gegradueerde onderwijs en Postgraduaat, ontwikkeling en coördinatie van programma's, bedrijfsrelaties en beheer van programma's die met externe middelen worden gefinancierd.

Hij heeft deze ervaringen gedeeld door middel van presentaties op verschillende nationale en internationale conferenties, zoals: het World Congress of Comparative Education; het Latijns-Amerikaanse Congres van Onderwijs van de College Board; de Spaanse Vereniging van Hogescholen en Universiteiten, nationale en internationale conferenties; de Hispanic National Achievement Awards Conference; de Vereniging voor Toezicht en Curriculumontwikkeling; en de Digital Library in Thesis and Dissertation Network.

Als beheerder van het hoger onderwijs speelde Dr. Méndez een sleutelrol bij de ontwikkeling van innovatieve programma's aan openbare en particuliere universiteiten in de Verenigde Staten, zoals: New York University, Rutgers University, de University of Texas in Austin en de University van Princeton. Dankzij deze ervaringen werd hij de eerste decaan van doctoraatsstudies aan de Universiteit van Turabo (UT), vandaag Ana G. Méndez University, Gurabo Campus.

Hij behaalde een sabbatical van een jaar om te werken als directeur van proefschrift van publicaties in Proquest UMI. Gelegenheid om contact te leggen met meer dan 600 universiteiten over de hele wereld. Bij zijn terugkeer werd hij benoemd tot vice-kanselier van Internationale Zaken aan de UT en vervolgens als vice-president van Internationale Zaken voor het Ana G. Méndez University System (SUAGM) in Puerto Rico. Waar een van de prioriteiten de internationale betrekkingen waren vanuit een systemisch perspectief en het ontwikkelen van een uitgebreid internationalisatieplan dat de wereldwijde uitbreiding van SUAGM zou ondersteunen.

Sinds 2013 werd hij geselecteerd als woordvoerder en coördinator van het wereldwijde centrum voor het wereldwijde burgerschapsinitiatief van de United Nations Academic Impact (UNAI). Waar meer dan 1200 universiteiten over de hele wereld samenwerkingsprojecten ontwikkelen die de tien principes van de Verenigde Naties ondersteunen, als wereldburgerschap.

In 2014 werd hij door het Internationalisation Leaders Institute van de American Council of Education en de Association of International Education Administrators genoemd als een van de 30 leidende leiders in de internationalisering van instellingen voor hoger onderwijs.

De afgelopen 16 jaar blijft hij docent en professor aan de School of Education van de (UAGM-Gurabo).

Dr. Méndez promoveerde in de pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van New York en zijn baccalaureaat aan de universiteit van Puerto Rico, campus Mayagüez. Geboren in San Juan, Puerto Rico, besteedt hij zijn vrije tijd aan reizen en wijdt hij zich aan beeldende kunst en muziek. Als kunstenaar werden zijn werken gepresenteerd aan de universiteiten waar hij werkte en gedurende de laatste tien jaar op het San Sebastián Festival of the Arts van het Institute of Puerto Rican Culture, waar hij de eerste prijs won in de oorspronkelijke kunstdivisie.

Hoe te komen

Van het grootstedelijk gebied

Neem de Luis A. Ferré PR-52 snelweg in de richting van Ponce. Na ongeveer 20 minuten rijden, verlaat u rechts bij afrit 14 die naar de PR-1 en PR-30 leidt. Blijf op de rechterrijstrook, ga onder de brug door en draai iets naar rechts om Cruz Ortiz Stella PR-30 express te nemen. Maak verbinding met PR-30. Rij ongeveer drie minuten. Neem afslag 4 aan de rechterkant richting de PR-189. Sla rechtsaf om verbinding te maken op de PR-189-weg. Ana G. Méndez University, Gurabo Campus bevindt zich later aan de linkerkant.

Uit het oosten

Neem Cruz Ortiz Stella PR-30 express richting Gurabo. Na ongeveer 25 minuten rijden, slaat u rechtsaf bij afslag 4 richting PR-189. Sla linksaf om verbinding te maken met de PR-189-weg. Ana G. Méndez University, Gurabo Campus zal een paar stappen aan de linkerkant zijn.

Vanuit het zuiden

Neem de Luis A. Ferré PR-52 snelweg in de richting van San Juan. Neem na ongeveer 40 minuten rijden de afslag rechts naar de Cruz Ortiz Stella PR-30 express. Rij ongeveer drie minuten. Neem afslag 4 naar rechts richting de PR-189. Sla rechtsaf om verbinding te maken op de PR-189-weg. Ana G. Méndez University, Gurabo Campus bevindt zich aan de linkerkant.

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Locaties

 • Gurabo

  Universidad Ana G. Méndez, Navarro, Gurabo 00725, , Gurabo

Vragen