Keystone logo
Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Invoering

Missie en geschiedenis

Unitelma Sapienza is de enige online Italiaanse universiteit die wordt onderhouden door een consortium bestaande uit overheidsbedrijven en rechtstreeks verbonden met de beste Italiaanse openbare universiteit: de universiteit van Rome "La Sapienza", met 130.000 studenten en een staf van 4.000 docenten en onderzoekers. Unitelma Sapienza , door het gebruik van geavanceerde informatietechnologie en methodologieën voor afstandsonderwijs, bevordert de toegang tot hoger onderwijs, zonder de beperkingen van ruimte en tijd, en biedt diensten aan studenten en werknemers die niet op kantoor zijn, die niet in staat zijn om reguliere onderwijsactiviteiten bij te wonen. Onderwijs, opleiding en onderzoek binnen de campus, combineren de noodzakelijke economische, bestuurlijke en juridische kennis die nodig is om complexe zaken binnen de "informatiemaatschappij" te beheren Unitelma Sapienza besteedt bijzondere aandacht aan de ontwikkeling van onderzoek, met name ook binnen de wetenschappelijke en economische sectoren zoals bij het beheer van informatietechnologie, met bijzondere aandacht voor theorieën, modellen, processen, technologieën en toepassingen voor de ontwikkeling van een virtuele campus via internet in het hoger onderwijs. Er wordt speciale aandacht besteed aan bijles: we hebben docenten die zich bezighouden met academische activiteiten en docenten die zich voornamelijk bezighouden met de motivatie en het behalen van loopbaandoelen van de student. Beide cijfers zijn bedoeld om de interactiviteit met studenten te vergroten voor een meer coöperatief leren.

Organisatie en beheer

De kanselier, die gewoonlijk een professor en een vooraanstaande figuur is, wordt gekozen voor een periode van zes jaar, fungeert als titulair hoofd van de universiteit, vertegenwoordigt de universiteit bij academische activiteiten en zit de academische senaat voor die ook algemene grote ceremonies voorzit. De huidige kanselier, prof. Francesco Avallone werkt al enkele jaren aan onderzoek met betrekking tot stress en organisatorisch welzijn. De Senaat is het hoogste academische orgaan van de universiteit dat beslist over het academisch beleid, de planning, de coördinatie en de evaluatie van onderwijs- en onderzoeksactiviteiten en is samengesteld uit zowel docenten als stafleden. Juridisch en grondwettelijk is het verantwoordelijk voor de academische activiteit van de universiteit - dat wil zeggen, onderwijs en onderzoek. De universiteit "Departement Recht en economie" is een brede afdeling die zich richt op alle academische en onderzoeksactiviteiten. het produceren van eersteklas onderzoek over het hele vakgebied. De afdeling streeft naar excellentie in het onderwijs op undergraduate en graduate niveau. De Board of Trustees is het door de statuten opgerichte orgaan met volledige verantwoordelijkheid voor de regering en het welzijn van de universiteit en alle daarmee samenhangende belangen, inclusief studenten, docenten, personeel en alumni. Het wordt vertegenwoordigd door vooraanstaande figuren van Italiaanse academische instellingen en het maatschappelijk middenveld. De verantwoordelijkheden zijn:

 • De bepaling van de belangrijkste doelen van de universiteit en de goedkeuring van het beleid en de procedures voor de implementatie van dergelijke doelen.
 • De beoordeling en goedkeuring van het exploitatie- en kapitaalbudget van de universiteit.
 • Dergelijke andere verantwoordelijkheden zoals wet, overheidsrichtlijnen.
 • De universiteit zorgt ervoor dat al haar activiteiten onderworpen zijn aan kwaliteitsborging, evaluatie en verbetering door middel van periodieke beoordelingen door haar belangrijkste bestuursorganen.

Internationale relaties

Unitelma Sapienza zet zich in voor het vergroten van het internationale participatieniveau voor de universiteit en haar studentenpopulatie; vooral:

 • Bij het openen van nieuwe mogelijkheden voor studentenparticipatie in EU-oproepen voor internationale studentenmobiliteit via (Erasmus);
 • Verbetering van de deelname van academisch en administratief technisch personeel in de EU roept op tot internationale mobiliteit van docenten en personeel;
 • Het ontwikkelen en produceren van online activiteiten gericht op een internationale markt, ook via overeenkomsten met derden;

In deze context omvatten de projectactiviteiten de inhuldiging van een gedeelte van haar website in het Engels; de activering van opleidingen die alleen in het Engels worden aangeboden (Master in Internationale Samenwerking, Financiën en Ontwikkeling); de productie van trainingen in twee talen (projectplanning en projectmanagement); de Engelse vertaling van enkele bestaande masters (Neonatologie); het opbouwen van een netwerk met prestigieuze internationale online universiteiten. In 2015 zullen zes docenten en twee ambtenaren in het kader van het Erasmus-programma naar het buitenland reizen voor studie en onderzoek, terwijl voor het tweede jaar al kleine groepen studenten hebben deelgenomen aan het Erasmus-studentenmobiliteitsprogramma. De universiteit is gastheer van de internationale conferentie over constitutioneel recht Italië-Iberisch-Amerikaans (5-8 oktober 2015). De universiteit wordt gekozen door buitenlandse docenten om onderzoek uit te wisselen (meest recente dr. Simona Guerra, Visiting Scholar, Lecturer in Politics aan de University of Leicester. De universiteit, ten slotte, in samenwerking met onderzoeksinstellingen en Italiaanse en buitenlandse universiteiten, gepresenteerd in 2015, de volgende projecten onder communautaire financiering: Erasmus Plus KA2 Learn-plus "Distance learning for Knowledge and Entrepreneurship; Erasmus Plus KA3 Diversity 3.0" "Equal opportunities for Equity, Social and Inclusive Innovation" en neemt deel aan het project "Bridging the gap between public opinion" en Europees leiderschap: een dialoog aangaan over het toekomstige pad van Europa"; De universiteit bevordert seminars en studieconferenties die in aanwezigheid en gestreamd worden gehouden.

Locaties

 • Rome

  Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

 • USA Online

  USA Online, Verenigde Staten

  • Spain Online

   Spain Online, Spanje

   • Mexico Online

    Mexico Online, Mexico

    • Australia Online

     Australia Online, Australië

     • Canada Online

      Canada Online, Canada

      • Rome

       Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

      Vragen