Keystone logo
University of Neuchatel, Faculty of Economics and Business Master of science in finance (MSCF)
University of Neuchatel, Faculty of Economics and Business

Master of science in finance (MSCF)

0 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* Elk semester kost 790 CHF

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Doelstellingen van het programma De Master of Science in Finance biedt een uitstekende opleiding in de financiële wereld. Studenten krijgen een grondige kennis van de gebruikte materialen in praktische moderne financiële methoden. Deze Master is een full-time twee jaar finance opleiding met een sterke focus op financiële analyse en portfolio management. Het programma bestaat uit vier semesters van elk 30 studiepunten. Het eerste semester concentreert zich op kernvakken in de fundamenten van de moderne finance, accounting, kwantitatieve methoden en economie. Tijdens het tweede semester is er een overgang naar de richting van case-oplossing als een aantal cursussen plaats een speciale nadruk op toepassingen. Het derde semester omvat geavanceerde onderwerpen in de financiële wereld en biedt de blootstelling aan het beroep. Via het programma, keuzevak studiepunten (20 ECTS) toestaan ​​dat een aanpassing van het curriculum om professionele doelen studenten overeenkomen. Tijdens het laatste semester, studenten schrijven hun masterproef (30 ECTS) en het leren van eerdere cursussen toe te passen. Het proefschrift wordt onafhankelijk of tijdens een stage geschreven bij een financiële instelling (of op de financiële afdeling van een bedrijf). Voor een uitgebreide presentatie van het programma, bezoek onze website.

Een door de CFA Institute goedgekeurde programma (Een deel van de Universiteit Recognition programma) De Master of Science in Finance bereidt studenten voor op het Chartered Financial Analyst examens, een internationaal erkende certificering, die meer dan 120'000 ontvangers over de hele wereld en tussen die 1.500 werken in Zwitserland heeft. Het onderwijs is praktijkgericht en tegelijkertijd een solide academische kader. De sterke academische stichting biedt de vaardigheden die nodig zijn om de hedendaagse financiën te begrijpen, zowel in de professionele en academische kringen.

Carrièremogelijkheden Studenten worden opgeleid voor een breed scala aan financiële functies: beheer van beleggingen, hedge funds, veiligheid analyse, corporate finance, risicokapitaal en bedrijfsherstructureringen, investeringen, commerciële en retail banking, corporate planning, regelgevende instanties, audit en adviesbureaus, investeerder relaties en financiën binnen de publieke sector (centrale banken, regeringen en internationale organisaties). Voorbeelden van bedrijven waar onze afgestudeerden hun carrière begonnen zijn: Credit Suisse, UBS, Aravis venture capital, Olympia Capital Holding, KPMG, Deloitte, Elsevier, Louis Dreyfus Commodities, OCBC Bank, PepsiCo, Swissquote, Towers Watson, etc.

Interactief onderwijs De comfortabele geringe omvang van de klasse zorgt voor een unieke sfeer in de klas, waardoor interactie met docenten en andere studenten. Enkele andere specifieke kenmerken van dit programma: • Praktische toepassing van kennis • Team werk presentaties • Voorbereiding voor CFA charter • Solid academische kader • Mogelijkheid om de master's thesis te combineren met een stage • multiculturele omgeving Wie zijn wij Met meer dan tien specialisten, het Instituut voor Financieel de analyse wordt gewijd aan het onderwijs (Bachelor, Master, PhD en voortgezet onderwijs) en onderzoek in financiële analyse. Tussen de velden in de buurt zijn asset pricing en waardering, risicomanagement, regulering van de financiële markten, corporate finance en internationale accounting en finance.

Voor meer informatie www.unine.ch/mscf

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Master in de financiële wereld
  • Pilar, Argentinië
  • Rosario, Argentinië
 • Master in Finance - Banking & Fintech; Quantitative Methods & Data Science; Asset Management & Alternative Investments
  • Madrid, Spanje
 • Master in Finance
  • Madrid, Spanje