Keystone logo
University  of Milano - Bicocca Master in astrofysica en ruimtefysica
University of Milano - Bicocca

Master in astrofysica en ruimtefysica

Milan, Italië

2 Years

Engels

Full time

15 May 2025

15 Oct 2025

EUR 1.056 / per year

Op de campus

Invoering

De Master's Degree in Astrophysics and Space Physics aangeboden door de afdeling Natuurkunde van de Universiteit van Milano-Bicocca is een uitgebreid 2-jarig programma ontworpen om studenten uit te rusten met state-of-the-art kennis en vaardigheden in de theoretische, observationele en instrumentele aspecten van astrofysica en kosmologie.

Het programma biedt een geavanceerd curriculum, dat diepgaand inzicht verschaft door middel van geavanceerde lessen, waaronder het opwindende nieuwe gebied van gravitational wave astrophysics. Studenten doen praktijkervaring op door deel te nemen aan praktische sessies op de eigen optische telescoop en door gegevens te analyseren van topklasse observatie-instrumenten. Ze gaan ook aan de slag met krachtige simulaties, waarbij ze numerieke simulaties uitvoeren van complexe astrofysische systemen om de meest ingewikkelde fenomenen in het heelal te begrijpen.

Als je voor dit programma kiest, krijg je de kans om deel te nemen aan prestigieuze internationale onderzoekssamenwerkingen en kun je diverse carrièrepaden openen op internationaal niveau. De opgedane expertise is een ideale voorbereiding op een onderzoekscarrière in de academische wereld of binnen de private en publieke sector, en het biedt een stevige basis voor degenen die willen promoveren in de astrofysica en aanverwante gebieden.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Over de school

Vragen