Keystone logo
University  of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University  of Milano - Bicocca

Invoering

De Universiteit Milano-Bicocca is een dynamische instelling die zichzelf snel heeft gevestigd als een toonaangevend onderwijsknooppunt in Milaan, Italië. Opgericht in 1998, is Bicocca een relatief jonge universiteit, maar toch is het snel uitgegroeid tot een centrale figuur in het landschap van hoger onderwijs en onderzoek. De moderniteit van de universiteit wordt weerspiegeld in de innovatieve benadering van het onderwijs en de toewijding aan het bevorderen van een inclusieve en vooruitstrevende academische omgeving.

De universiteit ligt in het noorden van de stad, in een gebied dat speciaal is ontworpen als onderwijs- en onderzoeksknooppunt en profiteert van ultramoderne faciliteiten en een strategische locatie. Dit district was bedoeld om onderwijsinstellingen, onderzoekscentra en de industrie te integreren en zo een levendig ecosysteem te creëren dat samenwerking en innovatie bevordert.

Bicocca biedt een breed scala aan bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's op verschillende gebieden, waaronder economie, rechten, wetenschap, geneeskunde, techniek, sociologie, onderwijs en psychologie. De interdisciplinaire aanpak van de universiteit moedigt studenten aan om zich bezig te houden met verschillende studiegebieden, waardoor een holistische onderwijservaring wordt bevorderd die hen voorbereidt op de complexiteit van de moderne wereld.

Locaties

  • Milan

    Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1, 20126, Milan

Vragen