Keystone logo
© UNICAM
University of Camerino

University of Camerino

University of Camerino

Invoering

De Universiteit van Camerino is een State University dat na haar oprichting (1336) blijft jong en concurrerend in geest. Het drukt een sterk vermogen van evoluerende en geconfronteerd met de uitdagingen van de tijd, altijd trouw blijven aan zichzelf, aan haar waarden, en haar lange traditie.

Het is vanuit het middeleeuwse hart dat innovatieve ideeën en oplossingen voortdurend ontstaan, waardoor UNICAM een oude maar constante vernieuwing is. De structuren en uitrusting van de universiteit zijn voortdurend in ontwikkeling: bibliotheken, onderzoekslaboratoria, moderne sportfaciliteiten en slaapzalen zijn fundamentele elementen om de kwaliteit van het leren bij UNICAM te garanderen.

Dit is een eersteklas instelling voor hoger onderwijs, onderzoek en technologische overdracht die is gestructureerd op een menselijke schaal in een veilige en vriendelijke omgeving met een geweldige internationale sfeer: het percentage studenten uit meer dan 50 landen is gestegen tot 10%.

De Universiteit van Camerino is toegewijd aan het ontwikkelen van een gedifferentieerd en cutting-edge onderwijsaanbod, met innovatieve programma's die de meest moderne technologieën te nemen.

Onze cursussen zijn gericht op het bereiken van persoonlijke doelen in een groot gevoel van respect voor verschillende ideeën, achtergronden en culturen dankzij kleine klassen, uitstekende faciliteiten en diensten en een uitzonderlijke verhouding tussen docenten en studenten (1 docent voor elke 25 studenten).

ERDIS (de Regionale Autoriteit voor het Recht op Studie) ondersteunt internationale studenten met volledig gefundeerde beurzen (eten, onderdak en vergoeding van collegegeld) of met onderdak en kost en inwoning tegen een gunstige prijs. Beurzen worden toegekend op basis van gezinsinkomen.

Locaties

  • Camerino

    Piazza Cavour 19/f, 62032, Camerino

Vragen