Keystone logo
University of Cagliari Master's degree in management en monitoring van duurzaam toerisme
University of Cagliari

Master's degree in management en monitoring van duurzaam toerisme

Cagliari, Italië

2 Years

Italiaans

Full time

Request application deadline

Oct 2023

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

De masteropleiding in management en monitoring van duurzaam toerisme (MMTS) heeft tot doel managers op te leiden die gespecialiseerd zijn in het monitoren, verwerven, verwerken en interpreteren van toeristische gegevens en -processen met het oog op duurzame ontwikkeling. Door middel van een multidisciplinaire opleiding op economisch, management-, antropologisch, milieu-, IT-statistisch en juridisch gebied, zullen de vertrekkende beroepsfiguren in staat zijn om advies- en ondersteuningsactiviteiten uit te voeren voor besluitvormingsprocessen, in de publieke en private sector, en om rollen management en management in bedrijven op zich te nemen.

Duur en activiteit

De masteropleiding Management and Monitoring of Sustainable Tourism (STMM) duurt twee jaar en is gevestigd in de afdeling Economie en Bedrijfskunde van de Faculteit Economische, Juridische en Politieke Wetenschappen (SEGP) van de Universiteit van Cagliari (UniCA). De cursus biedt een multidisciplinaire opleiding op economisch, management-, antropologisch, milieu-, IT-statistisch en juridisch gebied, voor een totaal van 120 studiepunten, verdeeld over 12 verplichte examens (84 studiepunten). Hieraan worden door de student gekozen activiteiten, stages en het eindexamen (36 studiepunten) toegevoegd.

De cursus maakt ook de ontwikkeling van taalvaardigheden mogelijk door specifiek onderwijs in het Engels in het eerste jaar, en het aanbieden van het volledige opleidingsaanbod (vier cursussen) in het Engels tijdens het tweede jaar. Verder is er vanaf het Academisch Jaar 2020-2021 een internationale cursus actief waarmee je de dubbele graad kunt behalen in overleg met de Belarus State Economic University (BSEU) in de stad Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. SEGP-UniCA-studenten in het eerste jaar, tweede semester, volgen BSEU-cursussen in Minsk, BSEU-studenten volgen SEGP-UniCA-cursussen in het tweede jaar.

Doelen en carrièremogelijkheden

Het doel van de cursus is een manager op te leiden die gespecialiseerd is in het monitoren, verwerven, verwerken en interpreteren van toeristische gegevens die advies en ondersteuning biedt aan besluitvormingsprocessen, in de private en publieke sfeer, met het oog op duurzame ontwikkeling, maar ook in staat zijn om management- en managementactiviteiten binnen bedrijven uit te voeren.

De meest voorkomende uitgaande beroepscijfers zijn de volgende:

 • Manager gespecialiseerd in het monitoren, verwerven, verwerken en interpreteren van toeristische gegevens die advies geeft over het formuleren van besluitvormingsprocessen aan zowel private als publieke organisaties;
 • Gespecialiseerd manager duurzaam toerisme die in staat is om management- en managementactiviteiten uit te voeren in particuliere bedrijven, zonder de bevoegdheid voor de oprichting ervan uit te sluiten;
 • Gespecialiseerd manager van duurzame economische ontwikkeling, in staat om deel te nemen aan de ontwerpkeuzes van economische systemen en aan de implementatie van beleid voor de opbouw van het toeristische aanbod als geheel, dat wil zeggen in staat om uitdagingen en trends in verschillende contexten te vatten en territoriale zwakheden aan te pakken onder de combinatie van concurrentievermogen en duurzaamheid.

Organisatie en werkwijze

De masteropleiding STMM programmeert haar onderwijsactiviteiten op basis van een kalender die aan het begin van het academiejaar beschikbaar is en die de student in staat stelt ruim van tevoren de lestijden en klaslokalen te kennen, evenals de data van de examens .

De opleiding omvat naast individuele studie ook lezingen, oefeningen, groepsactiviteiten en seminars. Aanwezigheid bij de lessen is niet verplicht. Eindexamens worden schriftelijk of mondeling afgenomen.

Er wordt frontale begeleiding en onderwijsondersteunende diensten verleend, evenals een inkomende, doorlopende en uitgaande oriëntatiedienst, die niet alleen bijdraagt aan het winstgevender maken van het studietraject, maar ook studenten kennis geeft van de verschillende mogelijkheden die de cursus biedt.

Docenten die verantwoordelijk zijn voor het Erasmus-programma en stages helpen studenten om het voor hen gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot deze belangrijke initiatieven.

Curriculaire vereisten

Om toegelaten te worden tot de masteropleiding Management and Monitoring of Sustainable Tourism, is het noodzakelijk om te beschikken over een driejarige graad of universitair diploma, of een andere kwalificatie behaald in het buitenland, erkend als gelijkwaardig, evenals curriculaire vereisten en een adequate persoonlijke voorbereiding .

De leerplanvereisten zijn:

 1. Diploma in de klassen L-18 Economie en Bedrijfsmanagementwetenschappen en L-33 Economische Wetenschappen volgens DM 270/04, of L-17 en L-28 volgens DM 509/99.
 2. Of een diploma in andere klassen dan de vorige, maar met het behalen van een voldoende aantal studiepunten in de volgende groepen wetenschappelijke disciplinaire sectoren:
  • 12 CFU op het gebied van bedrijfswetenschappen (wetenschappelijke disciplinaire sectoren SECS-P / 07, SECS-P / 08, SECSP / 10);
  • 12 CFU in economische wetenschappen (wetenschappelijke disciplinaire sectoren SECS-P / 01, SECS-P / 02, SECSP / 06);
  • 9 CFU op het gebied van wiskundig-statistische wetenschappen (wetenschappelijke disciplinaire sectoren MAT / 05, MAT / 06, SECS-S / 01, SECS-S / 03, SECS-S / 05).

De curriculaire vereisten vereisen ook vaardigheden in het Engels op niveau B1, verworven in universitaire curriculaire examens van een overeenkomstig niveau, of gecertificeerd door Italiaanse universitaire talencentra of door middel van erkende internationale certificeringen.

Over de school

Vragen