Keystone logo
University of Cagliari

University of Cagliari

University of Cagliari

Invoering

University of Cagliari , opgericht in 1606, is een openbare universiteit die zich toelegt op het aanbieden van uitgebreid en uniek openbaar onderwijs, geavanceerd onderzoek en multidisciplinaire onderwijsprogramma's voor de studentengemeenschap.

Deze drie fundamentele en met elkaar verweven elementen vormen de basis van onze missie die onze studenten een intellectuele vitaliteit biedt die de grootste kracht van onze universiteit belooft te worden.

Zo zet de University of Cagliari zich in om haar studentengemeenschap te begeleiden en van dienst te zijn door hun kennis te promoten en te bevorderen, en tegelijkertijd voort te bouwen op en te leren van ervaringen uit het verleden.

Kwalitatief goed onderwijs is van fundamenteel belang voor onze universiteit. Met zijn 6 faculteiten, 39 niet-gegradueerde, 40 afgestudeerde en 35 postdoctorale programma's, is de University of Cagliari om haar studenten een kwalitatief hoogstaand onderwijssysteem te bieden dat hen beter zal voorbereiden op een steeds mondialer wordende gemeenschap.

Met ongeveer 400 internationale overeenkomsten neemt onze universiteit, samen met haar niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten, actief deel aan een onderwijsproces dat onze lokale cultuur verenigt met Europa en de rest van de wereld.

Onderzoeks- en beursprogramma's zijn belangrijk binnen het University of Cagliari en voor de uitbreiding van ons begrip van de wereld. Onze universiteit verwelkomt en bevordert actief de verdieping van intellectueel denken en ondersteunt onze faculteiten en studenten bij het bevorderen van kennis en het nastreven van nieuwe ideeën.

De University of Cagliari zich in om de resultaten van haar onderzoek en ontwikkeling op het gebied van kennis te delen en om het sociale, economische, culturele en intellectuele leven van Cagliari en de regio Sardinië te verbeteren.

Dankzij de uitzonderlijke studenten, docenten, medewerkers en bestuurders kan onze universiteit haar academische missie met succes uitvoeren. Het staat open voor getalenteerde mensen met alle achtergronden en waarden en het wil een op verdienste gebaseerde instelling zijn die open onderzoek ondersteunt, evenals eerlijkheid, zorgzaamheid en uitmuntendheid bij alle inspanningen.

De University of Cagliari en haar huidige structuur

Op dit moment heeft de University of Cagliari de volgende faculteiten:

 • Faculteit Biologie en Farmacie
 • Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
 • Faculteit Geneeskunde en Chirurgie
 • Faculteit Wetenschappen
 • Faculteit Economische Wetenschappen, Rechten en Politieke Wetenschappen
 • Faculteit der Geesteswetenschappen

De University of Cagliari is een openbare staatsuniversiteit en heeft ongeveer 31.102 ingeschreven studenten, meer dan 1.000 onderwijzend personeel en meer dan 1.000 professionals bij het technisch-administratieve personeel.

Daarnaast komen er jaarlijks ongeveer 200 gastprofessoren naar Cagliari's University.

Op dit moment is de University of Cagliari een van de grootste ondernemingen in de regio Sardinië, dankzij haar internationale beleid, studies en talrijke overeenkomsten met prestigieuze universiteiten in Europa en de rest van de wereld. De voordelen van studeren aan de University of Cagliari zijn de academische excellentie, de innovatieve programma's, de uitwisselingsmogelijkheden, de faciliteiten (inclusief alle niveaus en soorten sportfaciliteiten), de ligging aan de prachtige kust van Sardinië en de lage kosten van levensonderhoud.

Locaties

 • Cagliari

  Via Università, 40, , 09124 , Cagliari

  Vragen