Keystone logo
Université Côte d’Azur (UniCA) MSc BOOST - Biocontroleoplossingen voor de gezondheid van planten
Université Côte d’Azur (UniCA)

MSc BOOST - Biocontroleoplossingen voor de gezondheid van planten

Biot, Frankrijk

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 5.000 / per year

Op de campus

Invoering

MSc BOOST - Biocontroleoplossingen voor de gezondheid van planten

De implementatie van milieuvriendelijke plantaardige productietechnologieën, die de gevaren en risico's voor de menselijke gezondheid en het milieu minimaliseren, is wereldwijd een grote uitdaging. Alle economische sectoren die planten produceren of gebruiken, worden met deze uitdaging geconfronteerd: landbouw, agrovoeding, cosmetica, farmaceutica.

Het doel van het opleidingsprogramma Biocontrol Solutions for Plant Health van de University of Côte d'Azur is om studenten op te leiden zodat ze onderzoeksprogramma's en R&D van milieuvriendelijke oplossingen voor gewasbescherming kunnen uitvoeren.

Belangrijkste kenmerken BOOST

  • Training op het terrein van het Institut Sophia Agrobiotech, het eerste laboratorium voor biocontrole in Frankrijk.
  • Inhoud in het Engels door professoren en onderzoekers van de Université Côte d'Azur (UCAJEDI) en uitgenodigde experts.
  • Studenten doen ervaring op met teamwerk door het uitvoeren van begeleide teamprojecten in professionele situaties: onderzoeksprojecten, publiek-private samenwerkingen, expertise, enz. naast lange stages (4 tot 6 maanden).
  • MSc BOOST profiteert van een directe link met de snelgroeiende innovatiesectoren biocontrole, biostimulanten en plantenveredeling dankzij het grote netwerk van partners.

toelatingen

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen