Keystone logo
University of Passau

University of Passau

University of Passau

Invoering

Uitmuntendheid in onderzoek en onderwijs

Sinds de opening van haar deuren voor het publiek in 1978, heeft de University of Passau zich snel ontwikkeld tot het eerste adres in de Duitse academische wereld. De universiteit behaalt regelmatig topposities in academische rankings, bijvoorbeeld in Rechten, Bedrijfskunde en Economie, Informatica, Communicatiewetenschappen, Politicologie en Culturele studies.

Ongeveer 13.000 studenten en doctoraatsonderzoekers uit meer dan 100 landen zijn ingeschreven aan de University of Passau . Naast het studeren in kleine leergroepen, profiteren studenten van de beheersbare omvang van de universiteitscampus, wat resulteert in korte afstanden en een uitstekende studentenervaring. Ons Centrum voor Loopbanen en Competenties geeft medewerkers en studenten de mogelijkheid om die allerbelangrijkste overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen, zoals leiderschap en communicatie, waar veel vraag naar is door werkgevers. Representatieve enquêtes getuigen regelmatig van de hoge studenttevredenheid op de universiteit.

Een wereldwijd perspectief

Internationalisme is altijd een van onze bepalende kenmerken geweest: onze faculteiten onderhouden een hecht netwerk van samenwerking met wereldwijde academische en onderzoekspartners en we hebben tal van actieve alumnisecties over de hele wereld. Een deel van de reden waarom onze alumni wereldwijd zo succesvol zijn, is dat we hen de beste vereisten voor een internationale carrière bieden: veel opleidingen geven studenten de kans om een dubbele graad te behalen in samenwerking met internationale partneruniversiteiten, en al onze studenten hebben toegang tot een groot aantal taalcursussen en uitwisselingsprogramma's voor studenten. Onze vakspecifieke taalprogramma's in Recht, Bedrijfskunde/Economie, Culturele Studies/Internationale Betrekkingen en Informatica/Wiskunde vormen een ideale aanvulling op de studie van onze studenten.

Een geweldige studentenervaring

Onze afgestudeerden zijn zeer gewild bij werkgevers, omdat ze niet alleen zijn uitgerust met de technische kennis die nodig is om aan hun carrière te beginnen; het zijn ook zeer gemotiveerde individuen die veel initiatief tonen door aanvullende kwalificaties of praktische vaardigheden te zoeken. Velen zijn in hun vrije tijd actief in theater, muziek, fotografie, film, radio en andere culturele activiteiten, bijvoorbeeld door zich aan te sluiten bij een van onze vele culturele studentenverenigingen.

In Beieren en in het hart van Europa

De moderne campus van de universiteit ligt in het zuidoostelijke deel van Beieren - de hoogtechnologische staat van Duitsland - in een groene omgeving, op een paar minuten lopen van de historische oude binnenstad van Passau. Passau wordt beschouwd als een van de mooiste steden in Duitsland, heeft een zeer lage misdaadcijfers en biedt een uitstekende levensstandaard in een politiek stabiele en economisch robuuste omgeving, terwijl het dicht bij de belangrijkste grootstedelijke centra van Praag, München en Wenen ligt.

Locaties

  • Passau

    University of Passau

    Vragen