Keystone logo
© Maastricht University
Maastricht University, School of Business and Economics

Maastricht University, School of Business and Economics

Maastricht University, School of Business and Economics

Invoering

De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en groeit met bijna 22.000 studenten en 4.400 medewerkers nog steeds. De universiteit onderscheidt zich door haar vernieuwende onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire benadering van onderzoek en onderwijs.

Dankzij kwalitatief hoogstaand onderzoek en onderwijs en een sterke focus op maatschappelijke betrokkenheid heeft de UM in korte tijd een stevige reputatie opgebouwd. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de beste jonge universiteiten ter wereld.

Snelle feiten

  • 50% studenten & 40% personeel uit het buitenland (100+ landen)
  • bijna 40% van onze studenten studeren in het buitenland
  • curriculum en onderzoek richten zich op internationale thema's
  • Certificaat voor Kwaliteit in Internationalisering (CeQuInt)
  • 400 internationale partnerschappen
  • Living lab en expertisecentrum Europa
  • De UM is de zesde beste Jonge Universiteit ter wereld

De Europese Universiteit van Nederland

Gelegen in het hart van Europa mag de UM zich met recht de Europese universiteit van Nederland noemen. Meer dan de helft van onze studentenpopulatie en bijna de helft van ons wetenschappelijk personeel komt uit het buitenland. Samen vertegenwoordigen ze meer dan 100 verschillende nationaliteiten.

We zijn verankerd in de Eu(regio)

De Universiteit Maastricht wil een leidende rol spelen in de duurzame economische ontwikkeling van Limburg. Dat doen we via Kennis-As Limburg, een ambitieus strategisch programma dat tot doel heeft de campussen in Maastricht, Geleen, Venlo en Parkstad met elkaar te verbinden tot één kenniscentrum.

Wij zijn 'de jonge toekomst van Europa'

De UM is de coördinator van Young Universities for the Future of Europe (YUFE). Dit samenwerkingsverband van acht universiteiten ontwikkelt momenteel een model voor een 'echt Europese universiteit'. Studenten kunnen een studieprogramma volgen dat bestaat uit vakken van de acht partneruniversiteiten.

We werken samen binnen WUN en YERUN

De UM is de enige Nederlandse universiteit in het Worldwide Universities Network (WUN), dat bestaat uit 18 universiteiten op zes continenten. Als een van de beste jonge universiteiten ter wereld is de UM ook een van de 18 oprichters van het Young European Research Universities Network (YERUN).

Innovatief onderwijs

Kleinschalig en internationaal

Probleemgestuurd onderwijs

Sinds onze oprichting hebben we Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) volledig geïmplementeerd in ons onderwijs en ontwikkelen we dit continu verder. Studenten worden niet alleen uitgedaagd om professionele expertise te ontwikkelen, maar ook om te werken aan hun talenten, interesses en vaardigheden. PGO helpt hen echte wereldburgers te worden.

Internationale oriëntatie

De UM mag zich met recht de Europese universiteit van Nederland noemen. Dat begint bij onze internationale studenten en medewerkers, die meer dan 100 nationaliteiten vertegenwoordigen. Maar het komt ook tot uiting in de inhoud van onze programma's, waarvan de meeste in het Engels worden gegeven. We zien onszelf als een 'living lab' en een expertisecentrum voor Europa.

inzetbaarheid

Een uitstekende voorbereiding op de arbeidsmarkt bieden, dat is onze inzet. Bij de Universiteit Maastricht krijgen studenten de ruimte om zich academisch, professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Zo worden ze actieve, mondiaal georiënteerde burgers met 21e-eeuwse vaardigheden, kortom: goed inzetbare professionals.

Baanbrekend onderzoek

Werken aan de belangrijke vraagstukken van nu

Transdisciplinair

Het onderzoek aan de UM is interdisciplinair en transdisciplinair van aard. Het laat zich inspireren door hedendaagse maatschappelijke vraagstukken en probeert bij te dragen aan de oplossingen daarvan. Onderzoekers werken hiervoor niet alleen samen met collega's van andere disciplines en UM-faculteiten, maar ook met Nederlandse en internationale instellingen en bedrijven. Ons onderzoek is ook geïntegreerd met het onderwijs op elk niveau.

Onderzoek thema's

De identiteit van Maastricht wordt bepaald door de geschiedenis, de ligging en de mensen die er wonen en werken. Het onderzoek van de Universiteit Maastricht weerspiegelt dit en richt zich op vier thema's: kwaliteit van leven, leren en innovatie, Europa in een globaliserende wereld, en duurzaamheid en circulariteit. Onderwerpen die onder deze thema's vallen zijn onder andere gezond ouder worden, klimaatverandering, demografische veranderingen, de impact van technologische ontwikkelingen, vergrijzing, gezonde en betaalbare voeding en het Europese integratieproces.

STEM-onderzoek en onderwijs

De Universiteit Maastricht zet zich al een aantal jaren in voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in de STEM*-disciplines (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde; in het Nederlands 'bèta'). In onze Sciences+ verwijst de plus naar de kruisbestuiving tussen de exacte, medische en sociale wetenschappen, maar ook geesteswetenschappen. Juist op deze raakvlakken liggen namelijk de kansen om ook samen met publieke en private partners het verschil te maken voor de toekomst.

We weten waar we voor staan

De Universiteit Maastricht is een jonge universiteit in het hart van Europa met een duidelijk mondiaal perspectief. We zien onszelf in de eerste plaats als een open en inclusieve academische gemeenschap die streeft naar een goede mix van Nederlandse, Europese en overige internationale studenten en die zowel Europese als mondiale vraagstukken aan de orde stelt in onze onderwijs- en onderzoeksprogramma's.

Erkenning & Beloningen

Als onderdeel van de Nederlandse en internationale wetenschappelijke gemeenschap heeft de Universiteit Maastricht zich van harte aangesloten bij het nationale initiatief om het erkennings- en beloningssysteem voor academici opnieuw te definiëren. We gaan er de komende jaren voor zorgen dat wetenschappers op een meer rechtvaardige manier gewaardeerd worden voor al hun taken.

Diversiteit & Inclusiviteit

De Universiteit Maastricht zet zich in voor een inclusieve cultuur, voor een omgeving die open en toegankelijk is voor iedereen. Waar academisch burgerschap deel uitmaakt van wie we zijn en wordt erkend en beloond. Waar alle studenten en medewerkers zich thuis voelen. En waar alumni echt lid zijn van onze community, in Nederland en de rest van de wereld.

Duurzaamheid

De Universiteit Maastricht wil bijdragen aan een duurzame toekomst voor de planeet, zoals beschreven in de Sustainable Development Goals. In 2030 wil de universiteit duurzaam zijn. Daarom verkleinen we onze ecologische voetafdruk in onze bedrijfsvoering, waarbij we inzetten op een CO2-neutrale toekomst, circulariteit en gezondheid en welzijn.

Waarom UM?

1. Persoonlijke benadering van Probleemgestuurd Onderwijs

Studenten aan de UM leren in kleine onderwijsgroepen, waardoor je actief meedoet en essentiële vaardigheden opdoet voor je toekomst. Docenten kennen je doorgaans bij de voornaam en zijn altijd bereikbaar en aanspreekbaar.

2. Unieke programma's

De UM biedt een aantal opleidingen aan die nergens anders in Nederland te vinden zijn. Voorbeelden zijn de Bachelor European Public Health, de Master Forensics, Criminology and Law en de Master Global Health.

3. De meeste internationale universiteiten in Nederland

De meeste van onze programma's worden ook in het Engels aangeboden en 53% van onze studenten en bijna 40% van ons personeel komt uit het buitenland. Dit maakt de UM de meest internationale universiteit van Nederland.

4. Onderzoek

Ons multidisciplinaire onderzoek, van het kweken van menselijk weefsel tot het verkennen van duurzaamheidsvraagstukken, vormt een vruchtbare voedingsbodem voor ons onderwijs. Academici zijn nauw betrokken bij het onderwijs en geïnteresseerde studenten hebben een scala aan mogelijkheden om zelf bij onderzoek betrokken te raken.

5. Onder de beste jonge universiteiten ter wereld

De UM is de vijfde beste jonge universiteit ter wereld, volgens de 2018-editie van de Times Higher Education-ranglijst voor jonge universiteiten. Ook op andere rankings scoort de UM steevast goed: in 2018 stond de UM op de 15e plaats in de QS-ranking voor universiteiten jonger dan 50 jaar.

6. Onderwijsinnovatie

We werken continu aan het verbeteren van onze onderwijsmethodiek in het UM Edlab, dat ook docenten ondersteunt en uitstekende programma's voor studenten verzorgt.

7. Het hart van Europa

Maastricht ligt in het zuidelijkste puntje van Nederland, in het hart van Europa. Binnen een paar uur ben je in Brussel, Amsterdam, Parijs of Londen en verschillende luchthavens zijn binnen een uur rijden te bereiken. Naar Life@UM

8. De stad Maastricht

Van bioscopen, theaters en honderden cafés, bars en restaurants tot een spiksplinternieuw sportcentrum en state-of-the-art studiefaciliteiten in aanbouw op het Tapijnterrein – Maastricht is een levende stad met een historisch centrum. En elk studiejaar trapt af met een onvergetelijke Inkomweek.

9. Honoursprogramma's

Voor studenten die van een extra uitdaging houden, bieden we een pakket aan honoursprogramma's: Premium, MaRBle en Honours+.

10. Een baan vinden

Uit onderzoek van het Onderzoekscentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de UM blijkt dat zo'n 93% van de afgestudeerden binnen enkele jaren na afstuderen een betaalde baan heeft (Maastricht University graduate surveys 2021).

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

  • Maastricht

    Tongersestraat,53, 6211 LM, Maastricht

    • Venlo

      Nassaustraat 36,, 5911, Venlo

      Vragen