Keystone logo
Ulm University Meester in Financiën
Ulm University

Meester in Financiën

Ulm, Duitsland

4 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 6.000 *

Op de campus

* Het collegegeld is 1.500 EUR per semester, 6.000 EUR in totaal als je het programma binnen de geplande twee jaar voltooit.

Invoering

De Master in Finance is een tweejarig programma dat studenten de keuze biedt tussen drie specialisaties: Actuariële Wetenschappen, Financiële Economie en Financiële Wiskunde.

Belangrijkste voordelen van het studeren van financiën aan Ulm University:

  • Het programma is zowel kwantitatief als praktisch. Hiermee onderscheid je je van de massa.
  • Om uw praktische vaardigheden te ontwikkelen, gaan hoorcolleges vergezeld van sessies met toepassingen, werken met gegevens en coderen. Er zijn ook speciaal ontworpen cursussen met een praktische focus.
  • Het programma is zeer flexibel. Je kunt kiezen uit drie specialisaties en uit een breed scala aan cursussen.
  • Tijdens je studie kun je via stages en bijbanen als werkstudent ervaring opdoen in de branche.
  • Ulm University staat hoog aangeschreven - behoort tot de top tien procent van universiteiten wereldwijd in de Times Higher Education (THE) ranking.
  • Ulm is een prachtige stad, levendig maar veilig. Dicht bij de financiële centra van Duitsland en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Lage tarieven dankzij overheidssteun. Het collegegeld bedraagt EUR 1500 per semester, in totaal EUR 6.000 als je de opleiding binnen twee jaar afrondt. Studenten uit de EU betalen geen collegegeld.

Welke specialisatie past bij mij?

  • De specialisatie Actuariële Wetenschappen is de juiste keuze voor jou als je geïnteresseerd bent in studies met een focus op actuariële wetenschappen en methoden die worden toegepast in de verzekeringsbranche. Ulm University is een van 's werelds toonaangevende instellingen op dit gebied. Tijdens je studie aan Ulm Universitykun je ook de toelatingsexamens van de Duitse Vereniging van Actuarissen (DAV) afleggen.
  • De specialisatie Financiële Economie richt zich op het begrijpen en voorspellen van aandelenrendementen, op het meten van krediet- en marktrisico's en maakt je vertrouwd met financiële instellingen en markten. De specialisatie zorgt voor veel flexibiliteit. In plaats van wiskundecursussen op hoog niveau te volgen, kun je cursussen econometrie of machine learning volgen. Ook kun je cursussen actuariële wetenschappen volgen.
  • De specialisatie in financiële wiskunde is de juiste keuze voor studenten die een sterke interesse hebben in wiskunde en experts willen worden in de wiskundige en stochastische concepten die veel worden gebruikt in de financiële sector. Je leert financiële processen te modelleren en je kennis in te zetten voor het beoordelen van complexe financiële producten.

Ulm University is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie.

Online informatiesessie

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Ranglijsten

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen