Master in mariene biotechnologie
Tromsø, Noorwegen
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* geen collegegeld voor internationale studenten
Invoering
Het Marine Biotechnology-programma van UiT's Norwegian College of Fishery Science heeft tot doel kandidaten op te leiden in het brede veld van biotechnologie met de nadruk op toepassing op mariene systemen of "Blue Biotechnology". Studenten worden goed voorbereid op een loopbaan in de industrie en/of onderzoek vanwege onze gezamenlijke focus op innovatie en fundamentele wetenschappelijke principes die tussen biologie en techniek worden geplaatst. Studenten krijgen een-op-een mentorschap en supervisie van een professionele UiT-onderzoeker en sluiten zich meestal aan bij een gevestigde onderzoeksgroep om hun afstudeerproject te voltooien.
UiT biedt een uitzonderlijke kans om te profiteren van de enorme portefeuille van mariene hulpbronnen van Noorwegen. Het leven in onze oceanen is divers en nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen zijn mogelijk op alle niveaus. Dit leidt tot nieuwe innovatie, nieuwe waardeketens en de ontwikkeling van nieuwe processen die duurzame ontwikkelingsdoelen ondersteunen. Daarom onderwijzen en ondersteunen we studentenonderzoek over een relatief breed scala aan onderwerpen, waaronder bioprospectie voor mariene geneesmiddelen, de ontwikkeling van duurzame visproducten en biotechnologie voor het afvangen en gebruiken van koolstof. Dit wordt ondersteund door het curriculum voortdurend aan te passen om moderne vaardigheden in analytische chemie, mariene microbiologie, bioprocestechniek en synthetische biologie aan te leren.
Naast onze focus op instructie van topkwaliteit, legt dit programma ook de nadruk op goede relaties met de lokale en internationale industrieën. We helpen studenten en hun toekomstige werkgevers precies te begrijpen waar de vooruitgang van technische kennis van toepassing is op innovatie binnen zowel de private als de publieke sector. Tromsø is de thuisbasis geworden van veel nieuwe startende bedrijven in de blauwe biotech-ruimte met hulp van dit programma en de omringende onderzoekscultuur die wordt bevorderd door UiT.
Programma beschrijving
- Duur: 2 jaar
- Studiepunten (ECTS) : 120
- Graadnaam : Master of Science in mariene biotechnologie
- Applicatiecode :
- Noorse en Scandinavische aanvragers: 6008
- Internationale aanvragers: 2039
Doelstellingen, inhoud en organisatie
Het doel is om kandidaten op te leiden in moderne biotechnologische expertise, met bijzondere nadruk op het gebruik van mariene hulpbronnen, bioactieve verbindingen, genproducten en grondstoffen voor mariene resten. Je komt in aanmerking voor een loopbaan op gebieden als mariene waardecreatie, innovatie en onderzoek.
Een goede mariene biotechnoloog moet beschikken over een brede basis van kennis en vaardigheden op het gebied van moleculaire biologie, scheikunde en technieken en processen die mariene micro-organismen, planten- en dierencellen of delen daarvan gebruiken om commercieel bruikbare producten te vervaardigen, ontwikkelen of wijzigen . Na succesvolle afronding van het programma wordt de graad MSc in Marine Biotechnology toegekend.
Ter voorbereiding op je studie raden we je aan om het volgende te doen:
iKomp - informatievaardigheden : De cursus is een online cursus die tot doel heeft u beter toegerust te maken om te kunnen omgaan met de eisen en verwachtingen die aan universiteiten en hogescholen worden gesteld als het gaat om leren en academische integriteit. Kijk op de website: iKomp.
Er komt een verplicht inleidend gedeelte met thema's als:
- Hoe wetenschap te doen?
- Hoe word je een masterstudent in biotechnologie
- Een masterproef schrijven/wat we verwachten van een masterproef
- Plagiaat / iKomp
- Literatuur zoeken / Munin
- EndNote/Gebruik van referentiedatabases en hoe deze te gebruiken in Word
- Voorbereiding op laboratoriumwerk
- Webpagina in Canvas voor Masterstudenten bij NCFS
Het programma bestaat uit twee delen : Het eerste deel bestaat uit verplichte vakken tijdens het eerste semester en een goedgekeurde selectie van vakken van in totaal minimaal 60 studiepunten (ECTS). Het tweede deel is een schriftelijke scriptie van een project (Master scriptie). De omvang van de opdracht dient overeen te komen met een werklast van 60 ECTS.
HMS-0501 (web-module), HMS-0502 (eerste hulp, praktijkcursus), HMS-0504 (web-module) , de verplichte veiligheidscursus voor laboratoriumwerk, moeten worden gevolgd door alle studenten die laboratoriumwerk verrichten. De verplichte onderdelen van deze multi-module cursus worden online gevolgd. Het EHBO-gedeelte vereist fysieke aanwezigheid. Om toegang te krijgen tot de laboratoriumvleugels, dienen studenten de verplichte online modules te volgen zodra het semester begint. Er zijn geen credits voor deze cursussen.
toelatingen
leerplan
Lesgeven en beoordelen
Het studieprogramma maakt gebruik van verschillende onderwijsmethoden, afhankelijk van de cursussen/vakken, en kan bestaan uit: lezingen, seminars, laboratoriumwerk, werken in teams, veldwerk en bedrijfsbezoeken - of bij voorkeur een combinatie.
Voor sommige vakken moet mogelijk aan specifieke werkvereisten worden voldaan voordat aan het examen wordt deelgenomen. Er kunnen verplichte vereisten zijn om rapporten en opdrachten in te dienen en onderwijsseminars bij te wonen.
Sommige cursussen in het studieprogramma worden beoordeeld op een pass/fail-basis, terwijl voor andere de cijferschaal van A tot E (geslaagd) en F (niet-geslaagd) kan worden gebruikt. In de individuele cursusbeschrijving wordt het gehanteerde beoordelingssysteem vermeld. De individuele begeleiding van de masterproef wordt verzorgd door de wetenschappelijke staf van de vakgroep.
Toegang tot vervolgstudies
Bij bevredigende cijfers op bachelor- en masterniveau, kwalificeert de MSc-graad studenten voor toelating tot Ph.D. studeert. Met een masterdiploma in mariene biotechnologie kom je in aanmerking om te solliciteren naar vacante PhD-posities als je je master afrondt met een gemiddeld cijfer van C of beter in het Noorse beoordelingssysteem.
Aandelenbeurs
Voor de studenten op het programma zijn er mogelijkheden voor buitenlands verblijf in het tweede semester. Een verblijf in het buitenland kan je professionele, taalkundige en culturele ervaringen opleveren die je waardevolle extra vaardigheden opleveren - en herinneringen voor het leven! De afgelopen jaren hebben studenten van de masteropleiding biotechnologie uitwisselingen uitgevoerd naar Kopenhagen (Denemarken), Uppsala (Zweden) en Aberdeen (Schotland). Er zijn veel soorten uitwisselingsovereenkomsten bij UiT, sommige zijn van toepassing op specifieke programma's, andere zijn algemene overeenkomsten die van toepassing zijn op de hele UiT. Neem contact op met de studieadviseur van het programma voor de status van actieve en operationele uitwisselingsovereenkomsten voordat je een uitwisseling aanvraagt. De meeste overeenkomsten vereisen enige toewijding van de student voordat alles op zijn plaats is. De studenten die in het buitenland zijn geweest komen terug met ervaringen en ervaringen waar ze niet zonder waren geweest.
Programma resultaat
Leerresultaten
Na voltooiing van de cursus wordt van de kandidaat verwacht dat hij de volgende leerresultaten heeft bereikt:
Kennis:
- geavanceerde kennis over processen voor gebruik van moleculen met unieke eigenschappen.
- kennis die kan worden toegepast om specifieke taken in de industrie en het openbaar bestuur op te lossen.
- onze ethische verantwoordelijkheid begrijpen voor duurzaam gebruik van hulpbronnen, industriële praktijken en innovatie.
- kennis van de wetenschappelijke theorie en ervaring met het toepassen van de wetenschappelijke methodologie.
Vaardigheden:
- geavanceerde vaardigheden in genetische, biotechnologische en moleculair biologische technieken.
- multidisciplinaire vaardigheden die studenten in staat stellen verschillende disciplines te combineren, zodat ze een breed scala aan technische problemen kunnen analyseren en oplossen.
- vaardigheid in het werken individueel en als lid van een team.
- een onderzoeksproject in mariene biotechnologie voltooien.
Algemene competentie:
- een algemeen begrip van het belang van op natuurlijke hulpbronnen gebaseerde industrieën en de uitdagingen en kansen die daarmee gepaard gaan.
- kwalificaties voor toelating tot Ph.D. programma's in de biotechnologie en aanverwante vakgebieden.
- geavanceerde kennis van actuele O&O-kwesties en het daarmee verband houdende commerciële potentieel, met name in de mariene biotechnologie.
- diepgaand bewustzijn van de biochemische, cellulaire en genetische basis van het leven.
- een grondig begrip van natuurlijke mariene hulpbronnen als basis voor het ontwikkelen van voedsel, biochemische, bioactieve en medicinale componenten.
Carrièremogelijkheden
Baan vooruitzichten
De vacatures zijn talrijk en gevarieerd. Met vaardigheden en kwalificaties op het gebied van mariene biotechnologie kunt u lokaal, nationaal en internationaal werken. De strategie voor het Hoge Noorden van de Noorse regering belicht mariene biotechnologie als een van de belangrijkste disciplines voor de toekomst van de economie. Het veld groeit snel en er is vraag naar hooggekwalificeerde kandidaten.
Je masterdiploma heeft je voorzien van gedegen expertise in biotechnologie, die je kansen biedt in de biotechnologische industrie, op gebieden zoals de productie van zeevruchten en andere voedingsmiddelen, en laboratoriumgebaseerde specialisaties.
Met een MSc in Marine Biotechnology kun je ook productontwikkelaar, hoofdingenieur, onderzoeker, bedrijfsleider, ondernemer of openbaar bestuurder worden. De cursus kwalificeert studenten voor banen op managementniveau in de groeiende en innovatieve commerciële biotechnologiesector.
Onze afgestudeerde studenten werken als PhD's aan de universiteit, docenten, in ziekenhuislaboratoria en in verschillende bedrijven zoals Colifast, Pharmaq, Mowi, Nofima, Ayanda, GenØk, Nordic Pharma Inc, Akvaplan-Niva, TosLab en ArcticZymes .