
MSc in
Master in de biologie UiT The Arctic University of Norway

Invoering
De unieke geografische ligging maakt de UiT The Arctic University of Norway een ideale plek om de arctische omgeving te bestuderen. Specialiseer je in een biologisch gebied dat je interesseert, en verwerf kennis die je speciale vaardigheden geeft in je toekomstige werk. Onze algemene focus van onderzoek en onderwijs is aanpassingen aan het leven op hoge breedtegraden, waarbij we te maken hebben met mechanismen op alle niveaus van de organisatie, van moleculen en cellen via organismen tot ecosystemen, zowel in terrestrische als mariene omgevingen.
Programma beschrijving
- Duur: 2 jaar
- Studiepunten (ECTS) : 120
- Toelatingseisen : Bachelor's degree met een major in de biologie (min 80 ECTS)
- Graadnaam : Master of Science in de biologie
- Applicatiecode :
- Noorse en Scandinavische aanvragers: 6001
- Internationale aanvragers: 2004
Er worden verschillende masterdisciplines aangeboden die de unieke geografische ligging van UiT The Arctic University of Norway Ze bieden kansen om een reeks fascinerende vragen binnen de moderne biologie te onderzoeken en benadrukken enkele van de uitdagingen van de samenleving: met betrekking tot het beheer van natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit.
Elke discipline is verbonden met lopend en relevant onderzoek op verschillende gebieden. Ze bieden de relevante theoretische achtergrond, training in de nieuwste laboratorium- en veldmethoden, evenals training in presentatie- en kennisoverdrachtsvaardigheid.
toelatingen
leerplan
Programma structuur
Termijn | 10 studiepunten | 10 studiepunten | 10 studiepunten | 10 studiepunten |
Eerste semester (herfst) | Keuzevak | HMS-0501 Sikkerhet in het laboratorium, verkiest, voelde en tokt HMS-0502 Førstehjelp lab, verksted, vilt en tokt HMS-0503 UiTs regelverk voor viltarbeid en tokt HMS-0504 Biologisch materiaal | Keuzevak | Keuzevak |
Tweede semester (lente) | BIO-3503 Welzijn van waterdieren HEL-6320 Dierproeven voor onderzoekers | Keuzevak | Verplicht voor alle masterstudenten biologie BIO-3012 Studieontwerp en data-analyse in Biologie II | Keuzevak |
Derde semester (herfst) | BIO-3950 Masterproef Biologie | BIO-3950 Masterproef Biologie | BIO-3950 Masterproef Biologie | BIO-3950 Masterproef Biologie |
Vierde semester (lente) | BIO-3950 Masterproef Biologie | BIO-3950 Masterproef Biologie | BIO-3950 Masterproef Biologie | BIO-3950 Masterproef Biologie |
Het opleidingsonderdeel BIO-3503/HEL-6320 is verplicht voor studenten die proeven uitvoeren op levende dieren. Houd er rekening mee dat er een eigen aanvraagdeadline is voor HEL-6320. Het aantal verplichte en keuzevakken is afhankelijk van de masterdiscipline. Het cursusportfolio van individuele studenten wordt in overleg met projectbegeleiders bepaald. In het tweede of derde semester kun je aan de slag voor een scriptie van 60 ECTS, afhankelijk van je eigen voorkeur en de aard van het project.
Lesgeven en beoordelen
Er worden verschillende onderwijs- en beoordelingsmethoden gebruikt, waaronder lezingen, seminars, laboratoriumwerk, computerlab en veldcursussen. Deze zullen per cursus verschillen.
Cursusexamens kunnen mondelinge of schriftelijke examens zijn, beoordelingen van projectwerk/laboratoriumrapporten/veldrapporten, vaak in combinatie.
Begeleiding van het projectwerk dat leidt tot het schrijven van de masterscriptie wordt gegeven door facultair personeel, soms in samenwerking met een externe begeleider.
Toegang tot vervolgstudies
Na succesvolle afronding van de opleiding kunnen studenten in aanmerking komen voor toelating tot een PhD-programma in de biologie aan de UiT of elders.
Aandelenbeurs
Studenten kunnen uitwisselingsstudies of veldwerk in het buitenland aanvragen volgens de beschikbare samenwerkingsovereenkomsten binnen beursprogramma's zoals Erasmus, Nordplus, Barentsplus of North2North. Raadpleeg de studieadviseur van de opleiding voor meer informatie. Studenten kunnen ook een periode studeren aan The University Centre op Svalbard, UNIS.
Programma resultaat
Leerresultaten
Van een masterkandidaat wordt verwacht dat hij geavanceerde en uitgebreide kennis heeft van biologische methodologie, theorieën, concepten en wetenschappelijke benaderingen. Van de kandidaten die het programma voltooien, wordt verwacht dat ze de volgende leerresultaten hebben bereikt, gedefinieerd door algemene bekwaamheid, kennis en vaardigheden:
Kennis
Studenten hebben geavanceerde kennis in de biologie en in een van de volgende aangeboden disciplines:
- Fysiologie van Arctische dieren
- Zoetwater ecologie
- Mariene ecologie en hulpbronnenbiologie
- Moleculaire milieubiologie
- Noordelijke populaties en ecosysteem
Vaardigheden
Studenten hebben de mogelijkheid om:
- Op een onafhankelijke manier relevante onderzoeksvragen formuleren en theorieën, concepten en methoden toepassen volgens de wetenschappelijke en ethische normen in het veld.
- Recent biologisch onderzoek op een kritische manier opzoeken en evalueren, en oordelen met behulp van wetenschappelijke kennis in het veld.
- Biologische kennis en ideeën op een leerzame manier presenteren aan onderzoekers, beleidsmakers en het grote publiek.
Algemene vaardigheid
- Gespecialiseerde expertise hebben verworven in een van de aangeboden disciplines.
- De competentie hebben om biologische problemen te analyseren die vaardigheden op hoog niveau vereisen.
- Pas hun kennis en vaardigheden in biologische theorie en methoden toe op nieuwe gebieden die relevant zijn voor de samenleving.
- Beschikken over voldoende competentie om deel te nemen aan onderzoeksprojecten en deze te evalueren of om door te stromen naar doctoraatsstudies.
Carrièremogelijkheden
Baan vooruitzichten
Een Master's of Science-graad in de biologie bereidt studenten voor op een breed scala aan banen, zowel in de publieke als in de private sector, waaronder; onderzoek, administratie, advisering en het beroep van leraar.
Veel masterstudenten Biologie zijn verbonden aan gemeenschappelijke projecten waarbij de afdeling Arctische en Mariene Biologie (AMB) en andere instituten in Tromsø betrokken zijn die biologisch onderzoek en advieswerk uitvoeren, bijv. Norwegian Polar Institute, Institute of Marine Research, Norwegian Institute for Nature Research (NINA), Bioforsk, Akvaplan-Niva en Nofima.