
Master in computerwetenschappen
Tromsø, Noorwegen
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* geen collegegeld voor internationale studenten
Invoering
Informatica omringt ons overal in het dagelijks leven, zoals internet en mobiele telefoons. Het programma is zeer praktisch en experimenteel, waarbij de studenten leren geavanceerde datasystemen te ontwerpen, ontwikkelen en programmeren. Al het onderwijs wordt in het Engels gegeven en het programma heeft studenten van over de hele wereld.
Programma beschrijving
- Duur: 2 jaar
- Studiepunten (ECTS) : 120
- Toelatingseisen : Bachelor's degree in Computer Science of soortgelijke kwalificatie, met een major in computer science (min 80 ECTS)
- Graadnaam : Master of Science in de biogeneeskunde
- Applicatiecode :
- Noorse en Scandinavische aanvragers: 4008
- Internationale aanvragers: 2017
- Noorse en Scandinavische aanvragers: 4008
- Internationale aanvragers: 2017
Het programma biedt je een solide basis in de informatica, gecombineerd met een dieper en gedetailleerder begrip en vaardigheden binnen het door jou gekozen specialisatiegebied in de masterproef.
Het programma bestaat uit vier verplichte vakken in informatica, in totaal 40 ECTS-credits en 20 ECTS-credits aan keuzevakken. De keuzevakken kunnen betrekking hebben op onderwerpen als economie, management, psychologie en ondernemerschap. Het programma wordt afgesloten met een masterscriptie van 60 ECTS-credits. De masterproef kan ook worden gedaan in samenwerking met een extern IT-bedrijf.
Omdat het studieprogramma erg experimenteel is met veel praktische programmeeroefeningen en laboratoriumwerk, wordt de nadruk gelegd op het verwerven van computerwetenschappelijke en technische vaardigheden. De cursussen informatica zijn rechtstreeks verbonden met het lopende onderzoek van de wetenschappelijke staf van de afdeling.
toelatingen
leerplan
Programma structuur
Termijn | 10 studiepunten | 10 studiepunten | 10 studiepunten |
Eerste termijn (herfst) | INF-3200 Basisprincipes van gedistribueerde systemen | INF-3201 parallelle programmering | Facultatieve cursus |
Tweede termijn (lente) | INF-3203 Geavanceerde gedistribueerde systemen | INF-3701 Geavanceerde databasesystemen | Facultatieve cursus |
Derde termijn (herfst) | INF-3990 Masterscriptie in computerwetenschappen | INF-3990 Masterscriptie in computerwetenschappen | INF-3990 Masterscriptie in computerwetenschappen |
Vierde termijn (lente) | INF-3990 Masterscriptie in computerwetenschappen | INF-3990 Masterscriptie in computerwetenschappen | INF-3990 Masterscriptie in computerwetenschappen |
Lesgeven en beoordelen
Om het programma tot aan de masteropleiding te voltooien, zijn motivatie en gerichte werkinspanning vereist. Om de leerresultaten van de opleiding te behalen, moeten studenten vanaf het begin van de studie meer dan 40 uur per week aan de studie besteden, inclusief colleges, groepsuren, laboratoriumwerk en autodidactische zelfstudie.
Het programma biedt een gevarieerd lesprogramma terwijl de meeste cursussen intensief en projectgericht zijn. In hoorcolleges worden theorie en academische thema's behandeld. Bij het groepswerk wordt van de studenten verwacht dat ze actief meepraten over onderwerpen uit de leerstof. Studenten werken in laboratoria waar verplichte opdrachten worden opgelost om praktische vaardigheden te verwerven in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van computersystemen, individueel of in teams met andere studenten.
Naast de samenwerking met andere informaticastudenten gaan de studenten ook aan de slag met mensen die kennis hebben op andere gebieden. Om dit te trainen is het van belang dat de leerling een actieve rol inneemt, aanwezig is en bijdraagt aan de leeromgeving, zowel in het georganiseerde onderwijs als daarbuiten tijdens de weken waarin de leerlingen samenwerken en grotendeels van elkaar leren.
Alle wetenschappelijke medewerkers die de opleiding doceren, zijn actieve onderzoekers in verschillende onderzoeksprojecten. De cursussen zijn gebaseerd op relevant onderzoek en zijn gerelateerd aan de onderzoeksactiviteit van de afdeling. Onderweg kun je als student deelnemen aan projecten in de onderzoekslaboratoria. Bijzonder curriculum en masterscripties maken vaak deel uit van een groter projectcontext, in een werkgemeenschap in een onderzoeksgroep. Bij de uitvoering van deze opdrachten wordt individuele begeleiding geboden door de wetenschappelijke staf van de afdeling.
Toegang tot vervolgstudies
Na succesvolle afronding van de opleiding kunnen studenten in aanmerking komen voor toelating tot een Ph.D. programma in Science, afhankelijk van voldoende cijfers in de master- en bacheloropleidingen. Ph.D.-programma in Science wordt aangeboden aan de UiT.
Aandelenbeurs
Uitwisselingsverblijven bij andere onderwijsinstellingen in Noorwegen of in het buitenland kunnen in overleg in het programma worden opgenomen. De afdeling informatica heeft vakspecifieke uitwisselingsovereenkomsten (Erasmus +) met verschillende universiteiten in Europa, waarbij de overeenkomsten met de Technische Universiteit van München, Duitsland, en de Vrije Universiteit Amsterdam, Nederland worden aanbevolen.
Studenten kunnen een uitwisselingsverblijf uitvoeren in het tweede semester van de opleiding. De cursussen die tijdens de uitwisselingsperiode worden afgerond, moeten vooraf worden goedgekeurd in overleg met de afdeling. De afdeling beoordeelt telkens hoe en in hoeverre externe cursussen verplichte vakken in het onderwijsplan van de student aan de UiT kunnen vervangen.
Studenten die in het kader van de opleiding een uitwisselingsverblijf wensen uit te voeren, dienen tijdig voor hun vertrek contact op te nemen met de departementsadministratie, uiterlijk de semesterstart van het semester voor vertrek. De vooraf goedgekeurde cursussen zijn opgenomen als onderdeel van de studie aan UiT. Als de student de vooraf goedgekeurde regeling niet volbrengt, kan dit leiden tot verlenging van de studietijd.
De hoeveelheid werk dient representatief te zijn voor de periode dat de student op uitwisseling is.
Programma resultaat
Leerresultaten
Voor elk programma aan de UiT zijn er vastgestelde doelen voor kennis, analytisch inzicht, vaardigheden en competenties die een student aan het einde van de studie heeft bereikt.
Kennis
De kandidaat heeft:
- een brede solide basis in de informatica.
- aanzienlijke diepgaande kennis van een geselecteerd specialisatiegebied.
- een diep begrip van de stand van de techniek gedistribueerde en parallelle software-architecturen.
- gedegen kennis over risico's en bedreigingen in computersystemen en de bijbehorende beveiligingsmaatregelen.
- een gedegen kennis van systeem- en applicatieontwikkeling die relevant is voor de gekozen specialiteit.
Vaardigheden
De kandidaat kan:
- zelfstandig werken aan een significant niet-triviaal probleem gedurende een langere periode.
- analyseer een probleem en plan hoe naar een oplossing toe te werken.
- plan, organiseer en voer het werk uit dat nodig is om het probleem op te lossen. Aanpassen aan veranderingen en beperkingen.
- de haalbaarheid van de oplossing aantonen door belangrijke onderdelen te implementeren.
- verzamel en analyseer relevante statistieken die het probleem en de oplossing karakteriseren.
- een goed gestructureerd en duidelijk geformuleerd rapport schrijven waarin het thesiswerk wordt beschreven en wordt gereflecteerd op de resultaten ervan.
Algemene competentie
De kandidaat:
- heeft belang bij de verdere ontwikkeling van informatica als een dynamisch veld onder invloed van vooruitgang in de discipline, veranderingen in technologie en in toepassingsgebieden, bedrijfsmodellen en bedrijven.
- kan effectief communiceren, mondeling en schriftelijk, binnen het vakgebied en met het publiek en met experts op andere gebieden.
- levenslang leren en ontwikkelen kunnen nastreven.
- is op de hoogte van relevante maatschappelijke en ethische kwesties en past dit bewustzijn toe in hun professionele handelen.
Carrièremogelijkheden
Baan vooruitzichten
Nadat je bent afgestudeerd met een masterdiploma in computerwetenschappen, kun je over de hele wereld werken in veel verschillende sectoren, bijvoorbeeld IT, mobiel, gezondheid, onderwijs en olie. Het werk is typerend voor systeemontwikkelaars, ingenieurs, wetenschappers of consultants, op gebieden als internet, mobiele telefoons, gegevensbeveiliging, computerspellen, 3D- en filmanimatie, zoekmachines, besturingssystemen, databases en netwerken. Onder de kandidaten is het gebruikelijk om leidinggevende functies te bekleden en een eigen onderneming op te richten.
Programma Toelatingseisen
Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op een business school door het GMAT-examen af te leggen. Dit is het meest gebruikte toelatingsexamen dat uw kritisch denk- en redeneervaardigheden meet.
Download de GMAT-miniquiz om een idee te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.