Keystone logo
© DDStudio
UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

Invoering

UiT De Arctic University of Norway is de op twee na grootste universiteit van Noorwegen en de noordelijkste universiteit ter wereld. De ligging aan de rand van het Noordpoolgebied impliceert een missie. Het Noordpoolgebied wordt wereldwijd steeds belangrijker. Klimaatverandering, de exploitatie van hulpbronnen in het Noordpoolgebied en bedreigingen van het milieu zijn onderwerpen die het grote publiek bezighouden en waar de Universiteit van Tromsø speciale belangstelling voor heeft. Bij UiT, de Arctische Universiteit van Noorwegen, kun je mondiale vraagstukken van dichtbij bekijken.

Knowlege op de top van de wereld

Het studieportfolio van UiT omvat alle klassieke vakgebieden van gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen, onderwijs en geesteswetenschappen, wetenschap en technologie tot economie, rechten, maatschappelijk werk, toerisme, sport en schone kunsten.

Het belangrijkste onderzoek van UiT richt zich op de poolomgeving, klimaatonderzoek, inheemse volkeren, vrede en conflicttransformatie, telegeneeskunde, medische biologie, ruimtefysica, visserijwetenschap, mariene bioprospectie, taalkunde en computationele chemie.

UiT's Centre for Advanced Studies in Theoretical Linguistics, CASTL en CTCC, Centre for Theoretical and Computational Chemistry, zijn beide aangewezen als Norwegian Centres of Excellence. In 2002 werd het op Tromsø gebaseerde NST, het Noorse centrum voor telegeneeskunde, benoemd tot een samenwerkingscentrum voor de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het ARCTOS-netwerk van de Faculteit voor Biowetenschappen, Visserij en Economie is een leider in onderzoek naar mariene arctische ecosystemen en een belangrijke partner van het Noorse poolinstituut in Tromsø. Het Departement Natuurkunde richt zich op noorderlicht en ruimteonderzoek. Al deze instituten hebben een hoge internationale reputatie.

De universiteit maakt deel uit van het FRAM - High North Research Center for Climate and the Environment (Fram Center) in Tromsø. Elk jaar in januari nodigt de internationale conferentie Arctic Frontiers onderzoekers, politici en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit om Arctische kwesties over disciplinaire grenzen heen te bespreken. Het secretariaat van de Arctische Raad bevindt zich in het Fram Center. Onderzoekers van de Universiteit en Fram Center zijn betrokken bij verschillende internationale programma's van de Arctic Council.

Een internationaal knooppunt

De universiteit van Tromsø heeft drie fusies doorgemaakt. Op 1 januari 2009 fuseerde UiT met het University College of Tromsø en op 1 augustus 2013 met het University College of Finnmark. De laatste fusie was op 1 januari 2016 met zowel het University College of Harstad als het University College of Narvik.

Na de fusie is UiT een universiteit met meerdere campussen geworden, verspreid over Noord-Noorwegen. De belangrijkste campussen bevinden zich in Tromsø, Alta, Narvik en Harstad, met kleinere afdelingen in de steden Mo i Rana, Hammerfest en Kirkenes. Door deze fusie neemt het aantal studenten en opleidingen toe. De nieuwe universiteit is een nog belangrijkere motor geworden voor Noord-Noorwegen en internationale samenwerking in het hoge noorden.

Waarom UiT?

UiT is echt arctisch

UIT is de meest noordelijke universiteit ter wereld. Onze locatie aan de rand van de Noordpool impliceert een missie. Het noordpoolgebied is van toenemend mondiaal belang - klimaatverandering, de exploitatie van arctische hulpbronnen en milieubedreigingen zijn onderwerpen van grote publieke bezorgdheid en waar de UiT bijzondere belangstelling voor heeft.

Geen collegegeld

UiT biedt alle studenten een duidelijk voordeel ten opzichte van veel universiteiten over de hele wereld: er zijn geen collegegeld voor internationale studenten om te studeren aan UiT in Noorwegen.

Studentenleven bij UiT

Door optimaal gebruik te maken van de kansen bij UiT, kun je de beste studentenervaring voor je creëren en je volledige potentieel bereiken via academische ondersteuning, sportclubs en onze verschillende studentenorganisaties op onze campussen.

Studeer in het Engels aan UiT

De afgelopen jaren is het aantal internationale studenten dat aan de UiT wil studeren sterk gestegen. Een van de redenen voor deze solide reputatie komt voort uit het feit dat UiT een verscheidenheid aan cursussen en programma's in het Engels aanbiedt. Bijgevolg is voor toelating geen bewijs van Noorse vaardigheden vereist.

Bruggen bouwen

Bruggen bouwen door internationalisering in binnen- en buitenland. Internationale samenwerking is een voorwaarde voor UiT om uitstekend onderwijs en wereldwijd toonaangevend onderzoek te kunnen bieden aan studenten, stagiaires, onderzoekers, academische groepen en personeel van onze partneruniversiteiten.

Onderzoeksintensieve en hoogwaardige leeromgeving

Onze centrale ligging in het Hoge Noorden, ons brede en diverse onderzoeks- en studieportfolio en onze interdisciplinaire kwaliteiten maken ons bij uitstek geschikt om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Als student aan de UiT leer je van docenten die er trots op zijn hun stempel te drukken op het vak dat ze lesgeven in een gunstige docent-student ratio van 1: 8.

Stedelijk leven - wilde natuur

The Arctic Adventurer - Heb jij het in je?

We hebben verschillende prachtige studieplekken in Alta, Harstad, Narvik, Tromsø en Svalbard. Verken de locaties om te ontdekken wat ze allemaal te bieden hebben, van programma's, avontuur, muziek en kunst tot nachtleven en activiteiten.

Statistieken

15500 studenten en 3300 medewerkers studeren en werken bij UiT The Arctic University of Norway . Het onderwijs is op onderzoek gebaseerd. UiT's acht faculteiten bieden, ondanks toewijding aan Noordelijke kwesties, een breed scala aan studieprogramma's. De academische gemeenschap in Tromsø is zeer internationaal. Meer dan 20% van het academisch personeel en 10% van de studenten komt uit het buitenland. De universiteit biedt meer dan 20 Engelstalige masteropleidingen aan en alle faculteiten bieden Engelstalige cursussen aan op zowel bachelor- als masterniveau.

UiT The Arctic University of Norway is een van de oprichters van de University of the Arctic, een internationaal netwerk van 160 studie- en onderzoeksinstellingen in het circumpolaire gebied. Maar de universiteit werkt samen met alle delen van de wereld. 200 internationale overeenkomsten zorgen voor een actieve academische uitwisseling van studenten en personeel met partnerinstellingen over de hele wereld.

  Campusfuncties

  Studentenhuisvesting

  De Arctic Student Welfare Organization heeft enkele van de beste en betaalbare accommodatie- en cateringfaciliteiten van UiT, een perfecte uitvalsbasis voor je studie en een plek om te ontspannen met vrienden.

   Locaties

   • Tromsø

    Hansine Hansens veg 18, , Tromsø

   • Kirkenes

    Rådhusgata 8, 3.etg, , Kirkenes

    • Hammerfest

     Elsa Semmelmanns vei 1, , Hammerfest

     • Harstad

      Havnegata 5, , Harstad

      • Narvik

       Lodve Langes gt. 2, , Narvik

       • Bardufoss

        Bardufoss lufthavn, , Bardufoss

        • Bodø

         Universitetsalléen 11, , Bodø

         • Mo i Rana

          Nytorget 5, , Mo i Rana

          • Longyearbyen

           Longyearbyen, Svalbard

           • Alta

            Follums vei 39, 9510, Alta

            Vragen