Keystone logo
Hasselt University Master in management in datawetenschap (DS)
Hasselt University

Master in management in datawetenschap (DS)

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline *

Request earliest startdate

EUR 1.116 **

Afstand leren, Op de campus

* Belgische aanvragers | 01.07 voor EER aanvragers | 01.04 voor niet-voor EER aanvragers

** 1.092,10€ voor een academiejaar van 60 studiepunten

Invoering

Data Science (DS) is een van de drie specialisatietracks onder de Master of Management, een internationale eenjarige masteropleiding (in het Engels) die studenten voorbereidt op een carrière in dynamische, internationale zakelijke omgevingen.

Het programma richt zich op het confronteren van studenten met uitdagende strategische bedrijfsproblemen om hen vertrouwd te maken met alle belangrijke aspecten van een bedrijf. Het programma is afgestemd op bachelor- en masterafgestudeerden die hun reikwijdte van internationaal management willen verbreden en hun kennis van en capaciteiten op het gebied van Data Science (DS), Strategy and Innovation Management (SIM) of International Marketing Strategy (IMS) willen verdiepen. - drie specialisatietracks van het programma. Het programma is niet alleen van toepassing op studenten (bedrijfs)economie, maar ook op universitair afgestudeerden in niet-economische richtingen, zoals ingenieurs, psychologen, enz.

Het Master of Management-programma heeft tot doel de volgende competenties te ontwikkelen:

  • De afgestudeerde van de Master of Management is in staat om complexe bedrijfsproblemen te identificeren en te deconstrueren, die zowel van organisatorische als strategische oorsprong zijn.
  • De afgestudeerde is in staat geschikte methodologieën, hulpmiddelen en technieken te evalueren, selecteren en toe te passen om complexe bedrijfsproblemen te analyseren om praktische, hoogwaardige aanbevelingen te doen om zowel tactische als strategische beslissingen te verbeteren.
  • De afgestudeerde is in staat om op basis van de implicaties ervan passende, hoogwaardige bedrijfsstrategieopties te verdedigen.
  • De afgestudeerde is in staat om strategische beslissingen te vertalen naar lagere doelen en key performance indicators.
  • De afgestudeerde is in staat om in een multinationale en interdisciplinaire context te werken, met een attitude die de volgende elementen weerspiegelt: kritische reflectie, constructief argumenteren, professionele communicatie, efficiënte samenwerking, effectieve zelfsturing, ethisch gedrag en duurzaamheid.

Gegevenswetenschap (DS)

In deze specialisatie studeer je af met een hybride profiel. Je weet hoe organisaties functioneren en hebt de kennis om met verschillende organisatorische stakeholders om te gaan. Bovendien heb je als Master of Management in Data Scienceeen diep begrip van datagestuurde besluitvorming. Dit betekent dat je basiskennis hebt van proces- en data-analyse om kwalitatieve besluitvorming te stimuleren, samen met een basisset vaardigheden om dit type analyse uit te voeren.

Waarom studeren in Hasselt?

Hasselt staat bekend om zijn gastvrijheid, waardoor internationale studenten zich meteen thuis voelen.

  • Gelegen in het hart van de EU-regio
  • Gerangschikt als 47e beste universiteit onder de 50 jaar
  • 15% internationale studenten uit 75 verschillende landen
  • 550 Ph.D. studenten

Programma resultaat

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Accreditaties

Over de school

Vragen