Keystone logo
Hasselt University Master in internationale marketingstrategie (IMS)
Hasselt University

Master in internationale marketingstrategie (IMS)

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 1.116 *

Op de campus

* 979,60€ voor een academiejaar van 60 studiepunten

Invoering

Update coronavirus: Er worden aanvullende maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Onze online onderwijsplatforms worden maximaal benut, terwijl verplichte maskers en sociale afstand onze studenten op de campus beschermen. Vanwege het onzekere karakter van de pandemie kunnen we niet bepalen of deze maatregelen komend studiejaar van kracht worden. We volgen de richtlijnen van de autoriteiten om een veilige omgeving voor onze internationale studenten te garanderen.

International Marketing Strategy (IMS) is een van de drie specialisatietrajecten onder de Master of Management, een internationaal eenjarig masterprogramma (in het Engels) dat studenten voorbereidt op een carrière in dynamische, internationale zakelijke omgevingen.

Het programma richt zich op het confronteren van studenten met uitdagende strategische bedrijfsproblemen om hen vertrouwd te maken met alle belangrijke aspecten van een bedrijf. Het programma is afgestemd op bachelor- en masterafgestudeerden die hun reikwijdte van internationaal management willen verbreden en hun kennis van en capaciteiten op het gebied van Business Process Management (BPM), Strategy and Innovation Management (SIM) of International Marketing Strategy (IMS) willen verdiepen. - drie specialisatietrajecten van de opleiding.

Het programma is niet alleen van toepassing op (bedrijfs)economiestudenten, maar ook op wo-studenten in niet-economische vakgebieden, zoals ingenieurs, advocaten, psychologen, etc.

Het Master of Management-programma heeft tot doel de volgende competenties te ontwikkelen:

  • De afgestudeerde van de Master of Management is in staat om complexe bedrijfsproblemen te identificeren en te deconstrueren, zowel vanuit een organisatorische als een strategische oorsprong.
  • De afgestudeerde is in staat om geschikte methodologieën, tools en technieken te evalueren, selecteren en toepassen om complexe zakelijke problemen te analyseren om praktische, hoogwaardige aanbevelingen te doen om zowel tactische als strategische beslissingen te verbeteren.
  • De afgestudeerde is in staat om geschikte, hoogwaardige bedrijfsstrategie-opties te verdedigen op basis van hun implicaties.
  • De afgestudeerde is in staat strategische beslissingen te vertalen naar lagere doelen en key performance indicators.
  • De afgestudeerde is in staat om in een multinationale en interdisciplinaire context te werken, met een houding die de volgende elementen weerspiegelt: kritische reflectie, constructief argumenteren, professionele communicatie, efficiënt samenwerken, effectief zelfmanagement, ethisch gedrag en duurzaamheid.

Internationale marketingstrategie (IMS)

De specialisatie International Marketing Strategy (IMS) richt zich op business- en marketingstrategieën in een internationale omgeving. Als aanvulling op een meer algemeen marketingperspectief graaft deze specialisatie dieper in marketingstrategieën, -processen en de relaties tussen organisaties met de nadruk op de business-to-business-context. Deze major confronteert afgestudeerden met uitdagende strategische bedrijfsproblemen in het marketingdomein in interactie met andere functies zoals bedrijfsstrategie en innovatiemanagement. IMS leidt studenten ook op in het analyseren van deze problemen door een brede reeks analytische hulpmiddelen en kennis aan te bieden met betrekking tot het nut van deze hulpmiddelen in verschillende contexten, en uiteindelijk bijdragen op hoog niveau te genereren aan doorlopende bedrijfsmodellering in een internationale context.

Programma resultaat

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Accreditaties

Over de school

Vragen