Keystone logo
Hasselt University Master in interieurarchitectuur
Hasselt University

Master in interieurarchitectuur

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 1.116 / per year

Op de campus

Invoering

Update coronavirus: Er worden aanvullende maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Onze online onderwijsplatforms worden maximaal benut, terwijl verplichte maskers en sociale afstand onze studenten op de campus beschermen. Vanwege het onzekere karakter van de pandemie kunnen we niet bepalen of deze maatregelen komend studiejaar van kracht worden. We volgen de richtlijnen van de autoriteiten om een veilige omgeving voor onze internationale studenten te garanderen.

Adaptief hergebruik. Ruimtelijke mogelijkheden en de poëtica van het bestaande verkennen

De faculteit Architectuur en Kunsten verwelkomt aanvragen voor een innovatieve internationale masteropleiding in interieurarchitectuur met een sterke focus op adaptief hergebruik.

Het is aannemelijk dat (interieur)architecten in toenemende mate te maken zullen krijgen met de transformatie en aanpassing van de gebouwde omgeving. Tegenwoordig wordt de rol van architectuur opnieuw gedefinieerd vanwege demografische, economische en ecologische uitdagingen. Transitie en hergebruik staan centraal in de praktijk en theorie van het vak. Dit academische masterprogramma is innovatief omdat het conservering beschouwt door middel van adaptief hergebruik in plaats van alleen conservering en restauratie.

In plaats van te vertrouwen op een archeologisch perspectief, benadrukt het een ontwerpbenadering om gebouwen nieuwe en onverwachte energie te geven. Daarom wil het programma studenten opleiden die het rijke potentieel van bestaande sites verkennen en activeren door middel van ontwerp dat wordt ondersteund door onderzoek en theorie.

De faculteit is ideaal gepositioneerd in een regio vol historische locaties met verschillende identiteiten (cultureel, artistiek, religieus en industrieel), en bevindt zich in de geografische nabijheid van een rijk laboratorium met potentiële gevallen die 600 jaar beslaan. Studenten wordt geleerd om deze sites op te vatten als palimpsests in plaats van als monumenten. Vervolgens worden ze aangemoedigd om de schoonheid, het geheugen, de verborgen kwaliteiten en de bredere mogelijkheden van de door onze voorgangers overgeleverde sites te verkennen.

Ten slotte wijkt het masterprogramma af van het conventionele begrip van het 'interieur' als een kwantificeerbare ruimtelijke categorie door de rijkere artistieke en ethische dimensies ervan als openbaar interieur te onderstrepen.

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen