Keystone logo
Hasselt University Master in de verkeerswetenschappen
Hasselt University

Master in de verkeerswetenschappen

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 1.116 / per year

Op de campus

Invoering

Update coronavirus: Er worden aanvullende maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Onze online onderwijsplatforms worden maximaal benut, terwijl verplichte maskers en sociale afstand onze studenten op de campus beschermen. Vanwege het onzekere karakter van de pandemie kunnen we niet bepalen of deze maatregelen komend studiejaar van kracht worden. We volgen de richtlijnen van de autoriteiten om een veilige omgeving voor onze internationale studenten te garanderen.

Snelle feiten

  • Hoogwaardig internationaal masterprogramma van 2 jaar of 120 ECTS, volledig geaccrediteerd
  • Multidisciplinaire kijk op transport- en verkeersveiligheid, inclusief psychologische, sociale, stedelijke, milieu- en infrastructurele aspecten
  • Studenten doen beroepservaring op via een (internationale) stage
  • Gegeven door gerenommeerde professoren van een vooraanstaande universiteit en Transportation Research Institute gespecialiseerd in transport en verkeersveiligheid
  • In het hart van Europa : tussen Duitsland, Nederland, Frankrijk en het VK in
  • Laag collegegeld voor Belgische, EU en internationale studenten

Transport drijft onze samenleving

Een modern en internationaal transportsysteem is belangrijk voor het verplaatsen van mensen, goederen en informatie in een lokale, regionale en (inter)nationale context. Bovendien is het verbonden met economische groei! Een continue toename van het verkeersvolume, zowel voor het personenvervoer als voor het vrachtvervoer, leidt tot grote uitdagingen op het gebied van landgebruik, impact op stedelijke gebieden, verkeersveiligheidskwesties, doorstroming, luchtverontreiniging en reisgedrag.

Een uniek en multidisciplinair masterprogramma

De internationale master Transportation Sciences van Hasselt University is een multidisciplinaire masteropleiding, die studenten opleidt om transport- en verkeersveiligheidsproblemen te identificeren en zelf oplossingen te bedenken, rekening houdend met verschillende parameters: economie, samenleving, stedelijke ontwikkeling, milieu en infrastructuur. Zo worden verschillende transport- en verkeersveiligheidskwesties op een globale multidisciplinaire manier belicht.

Een uitgesproken internationale oriëntatie

Aangezien transport een grensoverschrijdend vakgebied is, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan internationale aspecten van dit domein. Als Master in de Mobiliteitswetenschappen bieden we je de mogelijkheid om regelmatig van gedachten te wisselen met experts uit binnen- en buitenland. Docenten binnen de masteropleiding worden zowel in binnen- als buitenland als experts in hun vakgebied gezien. In het programma kunnen studenten ook meningen en ervaringen uitwisselen met internationale medestudenten.

Carrièremogelijkheden

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen