Keystone logo
Hasselt University Master in de statistiek en datawetenschap
Hasselt University

Master in de statistiek en datawetenschap

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.530 / per year

Op de campus

Invoering

De behoefte aan goed opgeleide biostatistici, bio-informatici en epidemiologische en volksgezondheidswetenschappers wordt steeds groter, versterkt door de wetenschappelijke revolutie in de moleculaire biologie en genetica, en de impact ervan op de gezondheid en het milieu.

Hasselt UniversityMaster of Statistics and Data Science met specialisaties: Biostatistiek, Bioinformatica, Quantitative Epidemiology en Data Science, blijf op de hoogte van dergelijke evoluties. Het masterprogramma combineert een gedegen studie van principes van toegepaste en biostatistiek met actuele informatie over onderwerpen als klinische proeven, volksgezondheid, longitudinale gegevens, overlevingsanalyse, genetica, enquêtemethodologie, enz.

De specialisatie in Bio-informatica maakt het mogelijk om nog sneller te voldoen aan de meer specifieke professionele behoeften en vaardigheden die nodig zijn door de ontwikkeling van nieuwe experimentele technieken in de moleculaire biologie en
genetica.

Hasselt University's Master of Statistics verwierf accreditatie van de prestigieuze Royal Statistical Society en is momenteel bezig met het aanvragen van verlenging van de RSS-accreditatie.

Afgestudeerden van geaccrediteerde cursussen krijgen bij de aanvraag de professionele status van Graduate Statisticus van de Society. Graduate Statisticus is een graad van professioneel lidmaatschap van de Society. Het biedt formele erkenning van iemands statistische kwalificaties. Afgestudeerde statistici zullen in staat zijn om een passende professionele opleiding en ervaring te volgen, normaliter gedurende ten minste vijf jaar, om in aanmerking te komen voor de status van Chartered Statisticus

Sterke punten van de Master Statistiek: Biostatistiek

In de specialisatie Biostatistiek/Biostatistiek ICP wordt een degelijke opleiding gegeven in moderne statistische methodologie, noodzakelijk voor het opzetten en analyseren van biomedische en epidemiologische studies. Kerncursussen biostatistiek zijn longitudinale gegevensanalyse, overlevingsanalyse en klinische proeven. De specialisatie Biostatistiek heeft een sterke onderzoeksoriëntatie.

Het programma van studenten uit ontwikkelingslanden, met een beurs gesponsord door de Afdeling Universitaire Ontwikkelingssamenwerking van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR-UOS), is aangepast aan hun specifieke noden en interesses in de specialisatie Biostatistiek ICP.

Sterke punten van de Master of Statistics: Bioinformatica

De snelle evolutie van het wetenschappelijk onderzoek in genomics en proteomics vraagt voortdurend om nieuwe kennis en vaardigheden. Naast praktische kennis van moleculaire biologie is er behoefte aan gespecialiseerde kennis van en toegepaste vaardigheden op het gebied van databasebeheer, computerprogrammering, statistische technieken en kennisontdekking en -integratie.

De Master of Statistics: Bioinformatics bereidt afgestudeerden zo voor dat zij:
• Kunnen ontwerpen en analyseren van experimenten gericht op het verkrijgen van genomische en proteomische gegevens.
• Beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om softwaretools en databases voor bio-informatica te ontwikkelen, te begrijpen en te creëren.
• Word zelfverzekerde, onafhankelijke en assertieve professionals voor wie het analyseren van een vraagstuk, het structureren van informatie, het werken in internationale en multidisciplinaire teams, het voeren en voorzitten van discussies en het presenteren van ideeën een tweede natuur is geworden.

Sterke punten van de Master of Statistics: epidemiologie en volksgezondheidsmethodologie

De specialisatie Epidemiology & Public Health Methodology biedt een beroepsgericht programma met de nadruk op epidemiologie, modellering van infectieziekten en microbiële risicobeoordeling.

Carrièremogelijkheden

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen