Keystone logo
University of Hamburg, Institute of Law & Economics

University of Hamburg, Institute of Law & Economics

University of Hamburg, Institute of Law & Economics

Invoering

Universiteit van Hamburg

Als grootste onderzoek van het Noorden van Duitsland en onderwijsinstelling en de op twee na grootste universiteit G uitsland's, Universität Hamburg combineert diverse studiemogelijkheden met excellent onderzoek. Het voorziet in een brede disciplinaire spectrum met tal van interdisciplinaire kansen en streeft samenwerking met een uitgebreid netwerk van top regionale, nationale en internationale instellingen. Universität Hamburg is gewijd aan de lange termijn wetenschap en wetenschap en bevordert duurzaamheid onderzoek in alle scholen.

Als onderdeel van de Federale Excellence Initiative, Universität Hamburg kreeg een vergunning in 2007 voor een Center of Excellence in klimaatonderzoek: de KlimaCampus Hamburg is een educatief centrum voor klimaatonderzoek en aarde systemen wetenschap. Naast "Klimaat, aarde, milieu," verder bijzonder succesvol belangrijkste onderzoeksgebieden zijn: materie en het heelal, de structuur en functie van de biomoleculen, Neurowetenschappen, Meertaligheid, Governance, cultuur en technologie, evenals heterogeniteit en Education.

Universität Hamburg biedt ongeveer 150 opleidingen in de volgende zes scholen: School of Law; School of Business; Economische en sociale wetenschappen; Medische faculteit; School of Education, Psychologie en Bewegingswetenschappen; School of Humanities en de School van de Wiskunde, Informatica en Natuurwetenschappen.

Bovendien zijn diverse musea en collecties behoren tot Universität Hamburg, zoals het Zoölogisch Museum, het Herbarium Hamburgense, het Geologisch-paleontologisch Museum, de Botanische Tuinen en het planetarium in Hamburg.

Universität Hamburg werd in 1919 opgericht door de lokale burgers. Belangrijke grondleggers onder senator Werner von Melle en zakenman Edmund Siemers. Nobelprijswinnaars zoals Otto Stern, Wolfgang Pauli en Isidor Rabi waren actief aan de Universität en vele andere bekende geleerden als Ernst Cassirer, Erwin Panofsky, Aby Warburg, William Stern, Agathe Lasch, Magdalena Schoch, Emil Artin, Ralf Dahrendorf en Carl Frierich von Weizsäcker, om er maar een paar te noemen, leerde hier.

Institute of Law & Economics

Het instituut als een onderzoekscentrum begonnen met de theoretische analyse van het burgerlijk recht meer dan 40 jaar geleden. Vandaag de dag, het Instituut past de instrumenten die door de economische analyse van de wet op de meeste aspecten van het juridisch gebied, met inbegrip van openbare en internationaal recht.

In de afgelopen jaren is de empirische analyse van wettelijke normen steeds belangrijker op het gebied van de economische analyse van de wet geworden. In dit verband ook de leden van het instituut te dragen aan wetenschappelijke innovatie met cutting-edge onderzoek.

De belangrijkste taak van het instituut is het bevorderen van interdisciplinair onderwijs en onderzoek op het gebied van Law and Economics met een speciale focus op de economische analyse van het burgerlijk recht. Managing director is Prof. Dr. rer. pol Thomas Eger.


Het instituut leidt, als onderdeel van het juridisch onderwijs, het gebied van specialisatie "Economic Analysis of Law" en beheert de postdoctorale programma "European Master in Law and Economics", alsmede de "Graduate College for Law and Economics". Bovendien, het Instituut voor Recht en Economie neemt deel aan de internationale doctoraatsprogramma "Europees doctoraat in Law and Economics".

Locaties

 • Hamburg

  Johnsallee 35 Hamburg, D-20148 DE

  • Barcelona

   Barcelona, Spanje

   Opleidingen

    Instelling biedt ook:

    Vragen