Keystone logo
Universitas Gadjah Mada Master in de biologie
Universitas Gadjah Mada

Master in de biologie

Special Region of Yogyakarta, Indonesië

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Aug 2024

IDR 37.000.000 / per semester

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De Faculteit Biologie van de UGM wil haar visie en missie vervullen door met specifieke specialisaties in te spelen op ontwikkelingen in wetenschap en technologie (Wetenschappelijke Visie), met name in de tropische biologie, behoeften van de gemeenschap (Maatschappelijke behoeften) en eisen van belanghebbenden. Om dit te bereiken organiseert de faculteit het masterprogramma Biologie (SP-MB). SP-MB werd opgericht in het academisch jaar 1980/1981 en opereerde aanvankelijk als onderdeel van de instelling voor doctoraal onderwijs van de UGM.

SP-MB biedt twee programma's aan: Regulier en Onderzoek, met zeven studierichtingen:

 1. Industriële biologie en biotechniek
 2. Medische en forensische biologie
 3. Functionele en ontwikkelingsbiologie
 4. Biodiversiteit en biosystematiek
 5. Systeembiologie en Synthetica
 6. Mariene biologie; en
 7. Milieu- en instandhoudingsbiologie

De competenties van het masterprogramma zijn ontworpen volgens het Indonesische kwalificatiekader (IQF). Het curriculum van SP-MB is op maat gemaakt om te voldoen aan de kwaliteitsnormen voor het onderwijs en de competenties voor afgestudeerden die door de overheid zijn vastgesteld in het kader van het IQF, dat in 2013 is geïmplementeerd. Bovendien voldoet SP-MB aan internationale onderwijsnormen en heeft het een internationale accreditatie (ASIIN) die geldig is tot 2029.

Visie

Een internationaal erkende faculteit worden, als een centrum voor onderwijs, onderzoeksontwikkeling en gemeenschapsdiensten op het gebied van biologie, met name tropische biologie, gericht op de belangen van de natie en gebaseerd op Pancasila.

Missie

 1. Een hooggekwalificeerd masterprogramma uitvoeren om de natie te onderwijzen en mondig te maken, om nationale integratie en internationale visie te behouden.
 2. Een masteropleiding ontwikkelen in overeenstemming met de eisen van de tijd om transparant beheer te verbeteren en op een duurzame manier te kwalificeren.
 3. Het verbeteren van de kwaliteit van het onderzoek dat het onderwijs ondersteunt, de vooruitgang van wetenschap, technologie en kunst en de verrijking van de cultuur van de natie.
 4. Verbetering van de dienstverlening aan de gemeenschap op basis van sociale verantwoordelijkheid ten behoeve van de mensen
 5. op een duurzame manier samenwerken met onderzoeksinstellingen, overheden, bedrijven en de wereldgemeenschap
 6. Afgestudeerden voortbrengen met een sterke moraal, veerkrachtige, bezielde leiders en uitblinken op basis van de identiteit van de natie

toelatingen

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Master's degree in mariene biologie
  • Santiago de Compostela, Spanje
 • Master in moleculaire en celbiologie
  • Bologna, Italië
 • GREEN Graduate Program - Materialen geïnspireerd door de natuur en voor energie en duurzame technologieën (MINEST)
  • Pau, Frankrijk