Keystone logo
UFGD Federal University Grande of Dourados

UFGD Federal University Grande of Dourados

UFGD Federal University Grande of Dourados

Invoering

De Federale Universiteit van Grande Dourados (UFGD) werd opgericht op 29 juli 2005 door middel van wet # 11.153, uit de emancipatie van de campus van Dourados die voorheen deel uitmaakte van de Federale Universiteit van Mato Grosso do Sul (UFMS).

Sindsdien is de universiteit zichzelf voortdurend aan het transformeren en verbeteren. Het is onderdeel geworden van het overheidsbeleid van de federale overheid voor de uitbreiding van het openbaar hoger onderwijs, zoals REUNI - Herstructurerings- en uitbreidingsplan voor federale universiteiten.

De Federale Universiteit van Grande Dourados (UFGD) bevindt zich in de stad Dourados, in de staat Mato Grosso do Sul. Het is volgens INEP-MEC jaar na jaar gerangschikt als de beste universiteit van de staat. Daarnaast is UFGD ook gerangschikt als de drie beste universiteiten van de Centraal-West-regio van Brazilië.

De missie van UFGD is het genereren, construeren, systematiseren, innoveren en socialiseren van kennis en waarden door middel van uitstekend klassikaal onderwijs, onderzoek en gemeenschapsactiviteiten, waardoor professionals en burgers worden ontwikkeld die in staat zijn om de samenleving te transformeren naar het bevorderen van duurzame ontwikkeling met democratie en sociale rechtvaardigheid. . De visie van UFGD is om een nationaal en internationaal erkende instelling te zijn door haar excellentie in de productie van kennis en door haar humanistische en democratische filosofie.

Locaties

  • Vila Progresso

    Rua João Rosa Góes,1761, 79825-070, Vila Progresso

    Vragen