Keystone logo
Université Francophone du Congo

Université Francophone du Congo

Université Francophone du Congo

Invoering

Franstalige Universiteit van Congo "UFRACO" Goma

De Franstalige universiteit van Congo ligt in de provincie Noord-Kivu in Goma, Democratische Répulique Congo. Het beweegt in de LMD systeem.

Mutaties sociaal beleid van de Afrikaanse samenlevingen en de uitdagingen die aan de horizon voor het hele Afrikaanse continent vereisen dat elk bestaan ​​gestimuleerd en gewaardeerd intellectuele debatten, de meest ouderwetse voorstellen en ideeën van confrontatie en het meest effectief . In deze onomkeerbare draaien van de globalisering die we nu betreden, alle mensen zijn, in verschillende mate, onderworpen aan dezelfde beperkingen en mogelijkheden en riep, met meer of minder urgentie om specifieke antwoorden op specifieke uitdagingen uit te stellen, om bij te dragen een universeel antwoord op de gemeenschappelijke uitdagingen formuleren.

Na de Verenigde Naties, de Afrikaanse Unie in 2006 gestart met een tweede decennium voor het onderwijs, omdat het onderwijs is de belangrijkste hefboom dat Afrika in staat zal stellen om te streven naar een ander lot dan degene die al op grote schaal voorspeld in talrijke rapporten internationale experts. Afrika is ziek van een gebrek aan kennis en innovatie. De kenniseconomie zal het hart van de internationale zaken in de komende decennia.

De opkomst van de kennismaatschappij in de wereld vormt grote uitdagingen in het hoger onderwijs en onderzoek in Afrika en wat meer is in de Democratische Republiek Congo. De universiteit gezien als een omgeving diploma, niet langer de traditionele monopolie van de productie van de elites. Het is zelf verstrikt in de vele disfuncties die verhinderen dat zij een plaats van integratie in de samenleving en op het heden en de toekomst in twijfel. De fundamentele reden verdient het om volledig uitgerust te zijn voor de uitdagingen.

De academische trajecten tonen de impasse is de academische instelling overweldigd van alle kwaad. Het basisidee is om aan de eisen van kwaliteit, moderniteit en het concurrentievermogen dat de huidige academische en wetenschappelijke veranderingen in het nationaal en internationaal niveau te merken aan te passen.

DOELSTELLINGEN VAN DE FRANSE UNIVERSITEIT VAN CONGO.

Het motto van de UFRACO: "Vrijheid, Waarheid Science" (Libertas Veritas Scientia)

onderwerp: trein mannen en vrouwen bevoegd en verantwoordelijk, in staat om hun oordeel te handelen oefenen opleiding moet totaal zijn, zo volledig mogelijk.

Het zal een leerzame en educatieve instructie te zoeken. Onze finalisten, buiten de intellectuele apparatuur verworven, waar ze ook gaan, om een ​​voorbeeldig moreel gedrag en een cultuur van het leven vaardigheden en etiquette merkbaar aan te tonen.

De UFRACO zal alle mogelijke middelen te gebruiken om haar doelstellingen door intensivering van conferenties, seminars, symposia, wetenschappelijke bijeenkomsten te bereiken. En als universiteit gekoppeld aan het proces van Bologna, de LMD-systeem, de mobiliteit van hun studenten en hun docenten met andere universiteiten opgeborgen controlesysteem.

Locaties

  • Goma

    44, Avenue KINSHASA, Q. MABANGA SUD, COMMUNE DE KARISIMBI, , Goma

    Vragen