Keystone logo
University of Europe for Applied Sciences MA Fotografie
University of Europe for Applied Sciences

MA Fotografie

Berlin, Duitsland

2 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 820 / per month *

Op de campus

* EU-aanvragers: vanaf 820 € per maand; Niet-EU-aanvragers: vanaf 10.938 € per jaar

Invoering

Bestudeer fotografie: ontwikkel je eigen kenmerkende signatuur en verfijn je stijl

Door technologische ontwikkelingen verandert de rol van een fotograaf binnen de kunst- en creatieve industrie voortdurend. Je inzet voor het verkennen van nieuwe ideeën en het vinden van je eigen stijl is een belangrijk criterium voor succes in je fotografiestudies. Ons curriculum moedigt je aan om de betekenis van het fotografische medium binnen een culturele, politiekeen sociale contextte verkennen, en om je eigen beelden te creëren terwijl je in wisselwerking staat met de huidige trends in kunst en design.

In een professionele context is fotografie nu meestal een evoluerend proces: van het eerste idee tot het gedetailleerde concept, evenals de planning, organisatie, realisatie en uiteindelijke presentatie. Van mode, portretten en stillevens tot reclame en artistieke fotografie, afbeeldingen worden vaak geënsceneerd in plaats van spontaan gecreëerd. Tegen de tijd dat je afstudeert met een master in fotografie, heb je de vaardigheden verworven om conceptueel te denken en je ideeën te realiseren in artistieke en praktische projecten met behulp van de modernste technologie.

Deze Engelstalige masteropleiding onderscheidt zich van andere cursussen op dit gebied door de nadruk op geënsceneerde fotografie. De manier waarop kunstwerken worden gepresenteerd, zowel in traditionele fototentoonstellingen als in installaties, staat centraal in dit programma.

<img class="inserted-image image-element img-responsive" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/137492_imgonline-com-ua-resize-XqVKG72R0VhjAL.jpg" data-json="{"author":"photo courtesy of

Onze campussen zijn uitgerust met professionele werkplekken en een uitgebreid aanbod aan apparatuur. Faciliteiten omvatten ruime foto- en greenscreenstudio's, een analoge donkere kamer, een scan- en printstudio, filmmontagesuitesen geluidsstudio's. Studenten hebben ook de mogelijkheid om gratis een reeks fotoapparatuur te lenen voor projecten zowel op als buiten de campus. Dit omvat digitale en analoge camera-apparatuur, professionele verlichtingen andere accessoires.

Bij de University of Applied Sciences Europe is onze educatieve aanpak om studenten in staat te stellen hun individuele talenten te ontdekken en volledig te ontwikkelen. Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen in een vriendelijke, informele sfeer. Je krijgt de kans om je studie en je carrièrepad actief vorm te geven door je eigen specialisaties te kiezen en cursussen te kiezen uit een reeks interdisciplinaire onderwerpen. Onze professoren ondersteunen je individuele vooruitgang en helpen je om je eigen kenmerkende signatuur te ontwikkelen en je talenten en sterke punten te verfijnen. Het masterprogramma omvat praktijkprojecten onder leiding van vooraanstaande fotografen en kunstenaars, maar ook internationale studiereizen en workshops in New York, IJslandof verschillende steden in Azië om je voor te bereiden op je toekomstige carrière.

Onze moderne, centraal gelegen Berlijnse campus is een ontmoetingsplaats voor studenten uit meer dan 60 landen. Beroemd om zijn levendige kunstscène, is Berlijn de afgelopen jaren ook uitgegroeid tot een van Europa's belangrijkste start-uphoofdsteden. Op onze campus in Hamburgprofiteren onze studenten van onze samenwerking met modellen- en reclamebureaus, de grootste uitgeverij van Duitsland en verschillende musea.

Cursus benodigd heden

Toelatingseisen voor verschillende lengtes masteropleidingen:

 • Fast Track 2 semesters: Bachelor 240 ECTS + 60 ECTS Master
 • Thesis Focus 3 semesters: Bachelor 210 ECTS + 90 ECTS Master
 • Industrie Geplaatst 4 semesters: Bachelor 180 ECTS + 120 ECTS Master

Aanvraagvereisten (1,1,5 of 2 jaar):

 1. Aanvraagformulier
 2. Middelbaar diploma/certificaat
 3. Undergraduate-diploma (bachelor, MBA of master)
 4. Taalvaardigheid* (of verzoek om afstand te doen**)
 5. CV
 6. Kopie van paspoort
 7. Motivatiebrief
 8. Alleen niet-EU-aanvragers: aanbetaling van € 3.000 (deze reserveringskosten worden in mindering gebracht op het totale bedrag aan studiekosten)
 9. Portefeuille

Portfolio Vereisten: Uw portfolio moet uit minimaal 20 foto's bestaan. Het is vooral wenselijk om aan de selectie van afbeeldingen te zien dat de aanvrager werkt aan thematisch samenhangende reeksen.

*Taalvaardigheid:

Let op: Duitstalige programma's hebben zowel Engelse als Duitse taalcertificaten nodig.

 • IELTS 5.5 algemeen
 • TOEFL iBT72
 • TOEFL ITP (op papier) 543
 • Pearson-test Engels (academisch) 59
 • Pearson-test Engels (algemeen) niveau 1
 • Cambridge English Advanced en Proficiency 160 in het algemeen
 • Cambridge-examen eerst (FCE)
 • TOEIC Luisteren/Lezen 785, Spreken 160, Schrijven 150
 • WACHTWOORD 5.5 (niet minder dan 5.0 in elk onderdeel)
 • EF SET (Test van 50 minuten) 51 (alleen voor studenten die zich aanmelden met een MOI-brief (Medium of Instruction))
 • Duolingo 90

**Taalvrijstelling

Om een vrijstelling van taaltest aan te vragen, moet u gestudeerd hebben in een land waar de officiële eerste taal Engels is:

 • Duur van minimaal negen maanden;
 • Full time;
 • Uitgevoerd aan een erkende instelling waar het onderwijs en de beoordeling gedurende de cursus volledig in het Engels zijn;
 • Is voltooid binnen 2 jaar na de startdatum van de cursus waarvoor u zich aanmeldt;
 • Medium of Instruction (MOI) moet Engels + EF SET aangeven of een geaccepteerd Engels vaardigheidscertificaat waarom wordt gevraagd.

Duur

 • 2 semesters (gelijk aan een jaar)
 • OF 3 semesters (1,5 jaar)
 • OF 4 semesters (2 jaar)

Feiten

 • Graad: Master of Arts (MA)
 • Campus: Berlijn
 • Voertaal: Engels
 • Startsemester:
  • Wintersemester: september
  • Zomersemester: maart
 • Type programma: voltijds, opeenvolgend
 • Hoogtepunten:
  • Focus op individuele ontwikkeling in kleine leergroepen en een persoonlijke sfeer. Creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde fotografen.

Wat is er zo bijzonder aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe?

De University of Applied Sciences Europe is door de staat erkend, heeft meerdere onderscheidingen ontvangen en is een wereldleider onder universiteiten met een internationale aanpak.

Het leren vindt plaats in kleine groepen waardoor onze studenten kunnen profiteren van individuele ondersteuning en persoonlijk contact met professoren. Al onze docenten zijn succesvolle professionals en experts op het gebied van kunst, design en fotografie.

Studie aan de University of Applied Sciences Europe in Duitsland

Internationaliteit is belangrijk voor ons. Daarom werden we gerangschikt als een van de 25 beste presteerders in de Business Studies onder particuliere universiteiten in Europa" (U-Multirank 2020). Onze vele internationale studenten komen van over de hele wereld om een hoog aangeschreven Engelstalig diploma te behalen aan een Duitse universiteit. Onze opleidingen zijn door de staat erkend en geaccrediteerd door ZevA (Centraal Bureau Evaluatie en Accreditatie). Met zijn reputatie als het land van innovators, is Duitsland de perfecte plek om je studie af te ronden.

Werken tijdens je studietijd

We doen ons best om ervoor te zorgen dat je je studie kunt afstemmen op je leven. Om die reden vinden colleges voor masteropleidingen in de regel drie dagen per week plaats. U moet echter ook tijd plannen voor voorbereiding en vervolgwerk voor uw cursussen.

Het programma - Interdisciplinaire cursussen, projecten en meer

Het doel van deze masteropleiding is om je te helpen je eigen onderscheidende beeldtaal te ontwikkelen, die je kunt toepassen op zowel je praktische als artistieke werk. Het kerncurriculum bestaat uit twee projecten waaraan studenten zelfstandig werken. De analyse van narratieve perspectieven en structuren en visuele verhalen zijn belangrijke onderdelen van het programma. Hierdoor ontwikkelen studenten bewust het vermogen tot zelfreflectie als kunstenaar.

Ons brede scala aan aanvullende keuzevakken stelt je in staat om je kennis van ondernemersstrategieën en curatorpraktijken uit te breiden.

In je derde semester voltooi je een masterscriptie die bestaat uit een fotografieproject en een academische scriptie over een onderwerp naar keuze.

Jouw carrièremogelijkheden met een master in fotografie

Met een masterdiploma beschik je over de kwalificaties die nodig zijn om succesvol te werken als freelance fotograaf of kunstenaar of om een leidende rol op je te nemen bij een bureau of bedrijf. Je beschikt over de vaardigheden en expertise die nodig zijn om te werken in interdisciplinaire, multiculturele en internationale teams in een breed scala van contexten, zoals kunstinstellingen, ontwerpbureaus, reclame-uitgevers, tijdschriften, galerijen, de film- en media-industrie of de kunstmarkt .

Mogelijke carrièremogelijkheden:

 • Fotograaf voor advertenties, kranten, bedrijfsuitingen en evenementen
 • Fotografisch kunstenaar
 • Kunstinkoper voor reclamebureaus
 • Foto-editor voor kranten
 • Beheerder
 • Galeriehouder

Collegegeld en financiering

Als particuliere universiteit wordt de University of Applied Sciences Europe gefinancierd door collegegeld in plaats van door de staat. Onze studenten profiteren van onze investering in vooruitstrevende lesmethoden, ultramoderne faciliteiten, ervaren onderwijzend personeel en ons gestaag uitbreidende netwerk.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen