Keystone logo
University of Europe for Applied Sciences

University of Europe for Applied Sciences

University of Europe for Applied Sciences

Invoering

Welkom bij de Universiteit van Europa voor Toegepaste Wetenschappen (UE), waar we de volgende generatie ontwerpers en besluitvormers opleiden op verschillende gebieden, zoals het bedrijfsleven, sport, media & evenementen, en kunst & design. Onze onderwijsaanpak wordt gekenmerkt door zijn praktische oriëntatie, internationale perspectief, interdisciplinaire focus en toewijding aan het bevorderen van succes.

Op de University of Europe for Applied Sciences zijn we er trots op dat we een ondersteunende en inclusieve leeromgeving bieden die verwant is aan een hechte familie. Onze missie is het faciliteren van jouw persoonlijke groei en de ontwikkeling van een veerkrachtig karakter. Centraal in ons ethos zijn vijf kernprincipes die ten grondslag liggen aan onze instelling: het bevorderen van een informele maar bevorderlijke sfeer voor het leren, vertrouwen u met verantwoordelijkheid, het vieren van je prestaties, het benadrukken van hands-on leerervaringen, en het bevorderen van een mondiale mentaliteit.

Om deze principes tot leven te brengen, cultiveert de University of Europe for Applied Sciences een cultuur van welzijn en stimuleert ze een omgeving waarin je kunt gedijen en uitblinken.

q

Onze campussen

Ontdek onze bruisende campussen

Ga op een unieke reis langs onze campussen in Berlijn, Hamburg en Iserlohn, die elk hun eigen charme en sfeer hebben. Of je nu de voorkeur geeft aan de dynamische energie van de hoofdstad, de maritieme allure van een Noord-Duitse havenstad of de serene omgeving van een campus in Amerikaanse stijl, wij bieden verschillende settings die aansluiten bij jouw voorkeuren.

Bij het kiezen van een opleiding en universiteit moet je vaak ook rekening houden met de omgeving waarin je het beste tot je recht komt. Onze campussen komen tegemoet aan een breed spectrum van wensen, zodat je zeker weet dat je de perfecte omgeving vindt.

Onze campus ligt in het hart van Berlijn en biedt een ongeëvenaarde toegang tot het bruisende stadsleven, op slechts een steenworp afstand van de Potsdamer Platz. Onze campus in Iserlohn heeft een weelderige groene omgeving, die een rustige achtergrond biedt voor je studie, met een overvloed aan vrijetijdsactiviteiten aan de Seilersee. In Hamburg ligt onze campus in de levendige wijk Altona, dicht bij de bruisende haven en de schilderachtige rivier de Elbe.

Aan de University of Europe for Applied Sciences draait je studietraject niet alleen om academische kennis, maar ook om een onderdompeling in een omgeving die groei, creativiteit en eindeloze mogelijkheden stimuleert.

Waarom Duitsland?

 • De robuuste Duitse economie is de motor achter innovatie en groei in Europa.
 • De lage werkloosheid in vergelijking met andere EU-landen
 • Met lage misdaadcijfers biedt Duitsland een veilige omgeving.
 • Duitsland biedt relatief betaalbare kosten voor levensonderhoud

UE Hamburg

Waarom Berlijn?

 • Als bruisend internationaal knooppunt biedt Berlijn een diverse levensstijl met bruisende culturele ervaringen.
 • Omdat er veel Engels wordt gesproken, zijn de taalbarrières minimaal, wat een naadloze communicatie voor expats bevordert.
 • Onze campus, centraal gelegen in het stadscentrum en goed verbonden, biedt gemakkelijke toegang tot alles wat Berlijn te bieden heeft.
 • Met hoofdkantoren van talloze internationale bedrijven en start-ups is Berlijn een ideale omgeving voor ondernemers en freelancers.

Berlin Campus

Ons programma

Welkom bij de University of Applied Sciences Europe (UE), waar we dynamische bachelor- en masteropleidingen bieden op maat van zowel voltijdstudenten als werkende professionals die hun vaardigheden willen verbeteren. Geworteld in twee kernprincipes - praktisch leren en een mondiaal perspectief - zijn onze programma's ontworpen om een uitgebreide en verrijkende educatieve ervaring te bieden.

Praktisch leren

Bij UE geloven we in leren door te doen. Naast hooggewaardeerde academici bestaat onze faculteit uit gerenommeerde professionals uit diverse sectoren, die praktijkexpertise in de klas brengen. Dankzij onze sterke banden met de industrie stimuleren we een levendige uitwisseling van ideeën, zodat je studies relevant zijn en aansluiten op de eisen van de arbeidsmarkt. Onze prioriteit is om praktische vaardigheden en industrievereisten vanaf het begin in je curriculum te integreren, zodat je een concurrentievoordeel hebt in je gekozen vakgebied. Door onze actieve samenwerking met industrieleiders krijg je de kans om onschatbare inzichten te verwerven in de werking van succesvolle bedrijven en industrieën.

Internationaal denken

In de onderling verbonden wereld van vandaag is een mondiaal perspectief essentieel. Bij UE omarmen we diversiteit en internationalisering als fundamentele pijlers van onze onderwijsaanpak. Onze bacheloropleiding omvat een semester in het buitenland, zodat je de kans krijgt om jezelf onder te dompelen in verschillende culturen en een breder begrip te krijgen van de wereldwijde bedrijfspraktijken. Ook ons masterprogramma omvat de International Summer School, een platform voor interculturele uitwisseling en samenwerking met studenten van over de hele wereld. Door samen te werken met universiteiten binnen de Global University Systems (GUS) zorgen we voor een naadloze integratie en ondersteuning van je internationale ervaring. Bovendien weerspiegelt onze gevarieerde studentenpopulatie het mondiale karakter van onze instelling, waardoor er volop mogelijkheden zijn voor culturele uitwisseling en netwerken.

Bij UE zijn praktisch leren en een mondiaal perspectief niet slechts principes; ze zijn verankerd in alles wat we doen, zodat je je kunt ontwikkelen in een snel evoluerende en onderling verbonden wereld.

Je kunt bij ons beginnen met studeren in maart & september.

Focus op inzetbaarheid

 • Hoog inzetbaarheidscijfer: 93% van onze business afgestudeerden vinden een baan binnen 1 jaar na afstuderen.
 • Praktijkervaring: Doe praktische ervaring op via levensechte projecten die in je curriculum zijn geïntegreerd.
 • Partnerschappen met de industrie: Profiteer van onze partnerschappen met gerenommeerde bedrijven, die waardevolle netwerkmogelijkheden en potentiële carrièrepaden bieden.
 • Post-studie visum: Internationale studenten komen in aanmerking voor een post-studievisum van 18 maanden, waardoor ze meer mogelijkheden hebben om hun carrière wereldwijd voort te zetten.
 • Studie in het buitenland en werkervaring: Onze programma's bieden mogelijkheden voor een semester in het buitenland of een werkervaring, waardoor je academische ervaring wordt verrijkt en je professionele horizon wordt verbreed.
 • Vestigen in Duitsland: Afgestudeerden die 24 maanden werken, komen in aanmerking voor een permanente verblijfsvergunning in Duitsland.

w

Ons doel

Onze toewijding aan uw succes

Bij de University of Europe for Applied Sciences staat jouw succes voorop. We zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat u onberispelijk voorbereid om te beginnen op je professionele reis en carve out uw eigen pad. Met dit doel voor ogen, streven we ernaar om onze studenten te cultiveren tot dynamische jonge professionals met een ondernemende mentaliteit.

In het snel veranderende landschap van vandaag de dag vereist succes een veelzijdige set vaardigheden. We erkennen het belang van het combineren van inhoudelijke kennis met interpersoonlijke vaardigheden, managementexpertise en een mondiaal perspectief. Deze elementen vormen de basis voor een succesvolle carrière in het dynamische domein van de vrije markteconomie. Werkgevers zijn steeds vaker op zoek naar ondernemende managers met een sterke theoretische achtergrond die tijdens hun academische loopbaan waardevolle praktijkervaring hebben opgedaan in binnen- en buitenland. Wij zetten ons in om je uit te rusten met de tools en kennis om aan deze verwachtingen te voldoen en ze zelfs te overtreffen.

De tastbare resultaten van onze aanpak zijn evident: Afgestudeerden van de University of Europe for Applied Sciences stromen consequent snel door naar de arbeidsmarkt, gewapend met de vaardigheden en het vertrouwen om zich in diverse professionele omgevingen te ontplooien.

Programma's en ervaringen van studenten

 • Top 10-notering voor onderwijskwaliteit in bedrijfswetenschappen
 • Kleine klassen voor persoonlijk leren
 • Hooggekwalificeerde docenten met expertise uit de industrie
 • Diverse programmakeuzes
 • 100% Engels onderwezen graden
 • Geavanceerde infrastructuur en faciliteiten
 • Internationale focus met studenten van meer dan 23 nationaliteiten
 • Internationale excursies voor studenten

b

Locaties

 • Berlin

  Dessauer Str 3-5 , D-10963 DE, Berlin

  • Iserlohn

   Reiterweg 26b, 58636, Iserlohn

   • Hamburg

    Museumstraße 39 , 22765, Hamburg

    • Potsdam

     UE Innovation Hub, Konrad-Zuse-Ring 11, D-14469, Potsdam

     • Dubai

      The Offices 3 - One Central, Dubai World Trade Centre Dubai - United Arab Emirates, 32257, Dubai

      Vragen