Keystone logo
Universidad Europea Privaatmaster Duurzaamheid, Circulaire Economie en ESG
Universidad Europea

Privaatmaster Duurzaamheid, Circulaire Economie en ESG

Alcobendas, Spanje

9 Months

Engels, Spaans

Full time

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

De Master's Degree in Sustainability, Circular Economy, and ESG is gericht op mensen met interesse in duurzaam bedrijfsmanagement, de sociale en milieu-impact die organisaties hebben en hoe ze omgaan met milieu-, sociale en governance (ESG) factoren.

De Spaanse vacaturesite Infoempleo onthult in zijn rapport 'Banen in duurzaamheid en milieu' (Empleo en sostenibilidad y medio ambiente) hoe de kansen op werk in verband met duurzaamheid en milieu toenemen en de komende jaren aanzienlijk zullen blijven toenemen. De groene economie biedt werk aan meer dan een half miljoen mensen in ons land, wat neerkomt op 2,5% van alle banen. Verwacht wordt dat dit cijfer in de komende tien jaar zal verdubbelen tot 1,7 miljoen nieuwe banen.

ESG-criteria worden steeds belangrijker voor beleggers en dus ook voor bedrijfsmanagers en leidinggevenden. Deze criteria richten zich op drie factoren:

  • Milieu: de impact van de bedrijfsactiviteiten op het milieu en wat het bedrijf doet om deze impact te beperken.
  • Sociaal: de impact die het bedrijf heeft op de lokale gemeenschap
  • Bestuur: corporate governance binnen het bedrijf.

Wat maakt deze masteropleiding in Circulaire Economie, Duurzaamheid en ESG anders?

  • Geavanceerde, specialistische, multidisciplinaire opleiding: Je krijgt specialistische kennis op een gebied dat momenteel een boom doormaakt, zowel in Spanje als internationaal, wat een steeds grotere impact heeft op zowel bedrijven als investeringsbeslissingen.
  • Curriculum: Bijgewerkt op basis van de behoeften van de markt. Je krijgt praktische, projectgebaseerde training, waarbij het laatste masterproject een belangrijk element is.
  • Professoren: Bestaat uit actieve professionals die de werkelijke behoeften van de industrie zullen overbrengen
  • Compatibel lesrooster: Je kunt deze cursus combineren met je dagelijkse werk, met lessen in de middag van maandag tot en met donderdag.
  • Internationale masteropleiding: De "ESG-revolutie" is van nature internationaal, omdat het een direct gevolg is van globalisering en internationalisering.
  • Toepasbaar in elk EU-land: De wetgeving op dit gebied is voornamelijk Europees, dus de kennis op dit gebied is van toepassing op alle EU-landen.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen