Keystone logo
University of Chemistry and Technology, Prague Master in chemie, technologie en materialen
University of Chemistry and Technology, Prague

Master in chemie, technologie en materialen

Prague, Tsjechië

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

CZK 77.500 / per year

Op de campus

Invoering

Deze masteropleiding is in de eerste plaats bedoeld voor aanvragers uit het buitenland. Studenten zijn verplicht collegegeld te betalen. Alle cursussen worden in het Engels gegeven. Het studieprogramma is geaccrediteerd door het Tsjechische Ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport en is in overeenstemming met de vereisten van het Bolognaproces - Europese Hoger Onderwijsruimte.

De opleiding “Chemie, Technologie en Materialen” bestaat uit twee afstudeerrichtingen, “Chemie en Chemische Technologie” en “Materialen Chemie en Technologie”. Dit programma is opgezet als een vervolgmasterprogramma (met als hoogtepunt een masterdiploma en de Tsjechische titel Ing., het equivalent van een MSc). Het programma bouwt voort op de vooropleiding van afgestudeerden met een bachelordiploma (Bc) van de UCT Prague bacheloropleiding "Chemistry and Technology" of een gelijkwaardige bacheloropleiding aan een universiteit of vergelijkbare instelling in het buitenland. Het programma wordt in het Engels gegeven (waarvoor minimaal Engelse taalvaardigheid op B2-niveau vereist is) en is bedoeld voor studenten die zich niet kunnen of willen inschrijven voor een Tsjechisch taalprogramma.

Specialisatie - Chemie en Chemische Technologie

Naast deze gemeenschappelijke programmabasis, met een specialisatie Scheikunde en Chemische Technologie, richten studenten zich op organische synthese, retrosynthese, procesontwerp, moleculaire spectroscopie en verschillende meer gespecialiseerde onderwerpen (katalyse, overgangsmetalen in organische synthese, enzovoort).

Studenten kunnen ook een Master's Double Degree in Applied Chemistry kiezen volgens een bilaterale overeenkomst tussen de UCT Prague , Tsjechië, en de Universiteit van Bourgondië in Dijon, Frankrijk. Deze dubbele graad vereist een jaar in het buitenland en een jaar aan de thuisuniversiteit.

Specialisatie - Materiaalchemie en -technologie

Met de specialisatie "Materialenchemie en -technologie" studeren studenten af met een gedegen basis in chemie en fysica van vaste stoffen, microstructuur-eigenschapsrelaties, kristalchemie, spectroscopische en microscopische karakterisering van materialen en mechanica van materialen, en kunnen ze zich tegelijkertijd meer specifiek richten op een materiaalklasse naar keuze (metalen, polymeren, glas of keramiek).

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Over de school

Vragen