Keystone logo
University of Antwerp Master in de Moleculaire Biologie (M.Sc.)
University of Antwerp

Master in de Moleculaire Biologie (M.Sc.)

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

* 961,9€ voor EER- en niet-EER-onderdanen, voor 60 ECTS-credits

Invoering

Moleculaire biologie is een snel ontwikkelende discipline. Het staat op het kruispunt van chemische, biologische, fysische en computationele wetenschappen en richt zich op het begrip van cellulaire processen, biologische moleculen en hun interacties. Moleculaire biologie is een multidisciplinair studiegebied dat zich bezighoudt met de structuur en functie van moleculen, evenals hun wisselwerking bij het creëren van het fenomeen van het leven. De Master of Science in Molecular Biology is een wetenschappelijk programma van hoog niveau met sterke multidisciplinaire cursussen die een theoretische vorming combineren met onderzoeksgerichte vaardigheden. Studenten kunnen kiezen tussen het profiel Biotechnologie voor Global Health en het profiel Agro- en Plantenbiotechnologie.

Studenten als wetenschappers

De inhoud van het programma is ontwikkeld door verschillende uitstekende en multidisciplinaire wetenschappelijke teams. De vervolgcursussen en keuzevakken worden gegeven door vooraanstaande onderzoekers met een bewezen wetenschappelijke staat van dienst en dragen zo bij aan het onderzoeksgerichte karakter van de opleiding. Het programma wordt gezamenlijk georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel, de KULeuven en de Universiteit Antwerpen.

De tweejarige Master in Moleculaire Biologie vereist fulltime aanwezigheid en actieve deelname aan lezingen en op ontdekking gebaseerd laboratoriumwerk om de mentaliteit te ontwikkelen die de vooruitgang van de wetenschap stimuleert.

Tijdens het praktijkonderwijs wordt gebruik gemaakt van probleemoplossende formats waarin studenten samenwerken om observaties te doen en experimentele resultaten te analyseren. Studenten die leren via probleemoplossende formaten, tonen een beter probleemoplossend vermogen, conceptueel begrip en succes in volgende cursussen dan degenen die op traditionele, passieve manieren leren.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Getuigenissen van studenten

Over de school

Chat with students

Vragen