Master in de informatica: datawetenschap en kunstmatige intelligentie (M.Sc.)
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2024
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* 961,90€ voor EER-onderdanen | 5800€ voor niet-EER-onderdanen
Invoering
Tijdens je studie hier aan de University of Antwerp maak je kennis met een grote verscheidenheid aan toepassingen van informatica. Als student doe je praktijkervaring op in een uitdagende, creatieve, dynamische en multidisciplinaire omgeving waar je kunt bijdragen aan de realisatie van internationale projecten.
Een diploma in computerwetenschappen aan de University of Antwerp komt overeen met een competente professional met een wetenschappelijke achtergrond. Na het behalen van het diploma ben je in staat om:
- adopteren van nieuwe technologische ontwikkelingen in de respectievelijke disciplines binnen de informatica
- exploiteren van deze ontwikkelingen toepasbaar waren in hun professionele context
- indien nodig originele bijdragen leveren aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied
Het is onze ambitie om een uniek programma aan te bieden, dat is gebaseerd op aanbevelingen van gerenommeerde wetenschappelijke organisaties als de ACM, IEEE en SIAM. Ons programma legt de nadruk op diepgaande kennis en voldoende flexibiliteit en als zodanig zijn onze afgestudeerden zeer gevraagd in zowel industriële als academische functies.
leerplan
Lees meer op onze website:
Programma resultaat
Lees meer over leerresultaten:
Beurzen en financiering
Lees meer op onze website:
toelatingen
Carrièremogelijkheden
De keuze is aan jou ...
Met een diploma in computerwetenschappen wacht je een veelheid aan vacatures en interessante carrièreperspectieven. Het gaat er veel minder om of je een baan vindt, maar meer welke baan je kiest die het beste aansluit bij je interesses.
Alle grote uitdagingen in wetenschap en technologie in de huidige eeuw zijn multidisciplinair van aard: verschillende disciplines moeten samenkomen om een context te creëren voor radicaal nieuwe oplossingen. Computerwetenschappers spelen een centrale rol: ze verzamelen en organiseren informatie (data en modellen) om ervoor te zorgen dat de talrijke softwaresystemen, netwerken en algoritmen naadloos kunnen samenwerken. In het CERN-lab bijvoorbeeld bemiddelen computerwetenschappers tussen natuurkundigen en ingenieurs. Evenzo zorgen computerwetenschappers ervoor dat artsen en biochemici in het menselijk genoomproject de complexe informatie die in DNA is gecodeerd, kunnen uitwisselen. De moderne economie met de nadruk op wereldwijde concurrentie en duurzame ontwikkeling stelt computerwetenschappers voor interessante uitdagingen. Nieuwe industriële systemen, implementatie en optimalisatie van gespecialiseerde software en systemen, netwerken met hogere prestaties en beveiliging, snellere berekeningen: dit alles biedt opwindende kansen voor afgestudeerden.
Carrièremogelijkheden
Zomaar een greep uit de carrièremogelijkheden.
- In een bedrijf kun je aan de slag als technologieconsultant, softwareontwerper, systeemontwikkelaar, softwarearchitect, softwareanalist, projectleider of industrieel onderzoeker.
- Veel computerwetenschappers komen terecht op de afdelingen Onderzoek en Ontwikkeling van industriële organisaties (zowel grote als kleine) om allerlei soorten technologische uitdagingen aan te gaan.
- Je achtergrond stelt je in staat om te gaan met snel veranderende omgevingen. Dit is een voorwaarde voor projectmanagementfuncties.
- Een wetenschappelijke carrière in de academische wereld waarin je nadenkt over diepe problemen van informatica. Samen met andere wetenschappers en bedrijven werk je in Europese of internationale projecten in uiteenlopende disciplines.
Bovenop deze sectoren zijn er nog een aantal toepassingsgebieden met grote economische betekenis en technologische waarde waar computerwetenschappers het verschil kunnen maken: optimaal duurzaam ontwerpen, high performance computing, biotechnologie, draadloze communicatie, slimme steden, havens, fabrieken, self-healing materialen, enz.