Keystone logo
University of Antwerp Master in de bio-ingenieurswetenschappen: duurzame stedelijke bio-ingenieurswetenschappen (SUBE)
University of Antwerp

Master in de bio-ingenieurswetenschappen: duurzame stedelijke bio-ingenieurswetenschappen (SUBE)

2 Years

Engels

Full time

Aanvraagdeadline

Sep 2024

Vraag collegegeld aan

Op de campus

Invoering

Voor een betere toekomst: complexe milieuproblemen in steden op een duurzame en (eco)technologische manier aanpakken

Wereldwijd brengt de toenemende verstedelijking veel milieu-uitdagingen met zich mee: gebruik van hulpbronnen, productie van afval, kwaliteit van lucht en water, vraag naar energie, effecten van klimaatverandering, gezondheidsproblemen, enzovoort. De complexiteit van deze stedelijke milieuproblemen is aanzienlijk. Om ze aan te pakken hebben we expertise nodig uit verschillende disciplines, met focus op duurzaamheid en (eco)technologische innovatie.

De University of Antwerp, de Universiteit Gent en de KU Leuven bieden je samen deze unieke master Bio-ingenieurswetenschappen aan: Sustainable Urban Bioscience Engineering. Dit programma staat open voor internationale studenten en wordt in het Engels gegeven.

Door een multidisciplinaire aanpak verwerf je diepgaande kennis, vaardigheden en attitudes om complexe stedelijke milieuvraagstukken aan te pakken en duurzame (eco)technologische oplossingen aan te bieden in een internationaal perspectief.

Een paar belangrijke bepalende elementen van deze tweejarige masteropleiding (120 ECTS)

  • Een masteropleiding gezamenlijk georganiseerd door de University of Antwerp (coördinator), Universiteit Gent en KU Leuven, leidend tot een gezamenlijke masteropleiding.
  • Gericht op een internationaal publiek van studenten en experts en studenten opleiden om te functioneren in een internationale context.
  • Een programma voor bio-ingenieurswetenschappen met expliciete focus op milieu-uitdagingen in stedelijke omgevingen.
  • Een integrale en multidisciplinaire aanpak: diepgaande kennis van wetenschappelijke en (eco)technologische perspectieven met expliciete aandacht voor duurzaamheidsaspecten, gecombineerd met inzichten uit andere disciplines die relevant zijn in een stedelijke context (bv. stadsontwikkeling, mobiliteit, stadssociologie, slimme steden).
  • Probleemgestuurd onderwijs via interactieve, multidisciplinaire en geïntegreerde projecten (CityLabs).
  • Intensieve samenwerking met externe partners.
  • Een verplichte stage.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Ranglijsten

Programma resultaat

Programma collegegeld

Over de school

Praten met studenten

Vragen