Master in de bio-ingenieurswetenschappen: duurzame stedelijke bio-ingenieurswetenschappen (SUBE)
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2024
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Voor een betere toekomst: complexe milieuproblemen in steden op een duurzame en (eco)technologische manier aanpakken
Wereldwijd brengt de toenemende verstedelijking veel milieu-uitdagingen met zich mee: gebruik van hulpbronnen, productie van afval, kwaliteit van lucht en water, vraag naar energie, effecten van klimaatverandering, gezondheidsproblemen, enzovoort. De complexiteit van deze stedelijke milieuproblemen is aanzienlijk. Om ze aan te pakken hebben we expertise nodig uit verschillende disciplines, met focus op duurzaamheid en (eco)technologische innovatie.
De University of Antwerp, de Universiteit Gent en de KU Leuven bieden je samen deze unieke master Bio-ingenieurswetenschappen aan: Sustainable Urban Bioscience Engineering. Dit programma staat open voor internationale studenten en wordt in het Engels gegeven.
Door een multidisciplinaire aanpak verwerf je diepgaande kennis, vaardigheden en attitudes om complexe stedelijke milieuvraagstukken aan te pakken en duurzame (eco)technologische oplossingen aan te bieden in een internationaal perspectief.
Een paar belangrijke bepalende elementen van deze tweejarige masteropleiding (120 ECTS)
- Een masteropleiding gezamenlijk georganiseerd door de University of Antwerp (coördinator), Universiteit Gent en KU Leuven, leidend tot een gezamenlijke masteropleiding.
- Gericht op een internationaal publiek van studenten en experts en studenten opleiden om te functioneren in een internationale context.
- Een programma voor bio-ingenieurswetenschappen met expliciete focus op milieu-uitdagingen in stedelijke omgevingen.
- Een integrale en multidisciplinaire aanpak: diepgaande kennis van wetenschappelijke en (eco)technologische perspectieven met expliciete aandacht voor duurzaamheidsaspecten, gecombineerd met inzichten uit andere disciplines die relevant zijn in een stedelijke context (bv. stadsontwikkeling, mobiliteit, stadssociologie, slimme steden).
- Probleemgestuurd onderwijs via interactieve, multidisciplinaire en geïntegreerde projecten (CityLabs).
- Intensieve samenwerking met externe partners.
- Een verplichte stage.
toelatingen
Beurzen en financiering
De University of Antwerp neemt rechtstreeks deel aan het selectieproces van bepaalde beursprogramma's ( Beurzen met deelname van UAntwerp ). Daarnaast kunnen studenten ook controleren of ze in aanmerking komen voor externe financieringsmogelijkheden ( Externe beurzen ). Beurzen zijn beschikbaar voor bachelor-, master-, PhD- of kortere verblijfsprogramma's.
Controleer wel bij de Belgische ambassade in jouw land of zij financieringsmogelijkheden hebben.
Merk op dat het studiegeld voor de meeste opleidingen van UAntwerp redelijk is als je het internationaal vergelijkt. De kosten van levensonderhoud voor studenten in België bedragen ongeveer € 16.000 per jaar.
Meer informatie op onze website
leerplan
De Master in Bio-ingenieurswetenschappen: Sustainable Urban Bioscience Engineering is een nieuw, uniek en internationaal programma gezamenlijk georganiseerd door University of Antwerp , Universiteit Gent en KU Leuven. Het bestaat uit 120 studiepunten verdeeld over twee masterjaren. Het curriculum is het resultaat van multidisciplinaire samenwerking tussen afdelingen, faculteiten, onderzoeksgroepen, instituten en universiteiten.
Bekijk het volledige studieprogramma op de website van de opleiding.
Ranglijsten
Bekijk de ranking van de University of Antwerp op het profiel van de school.
Programma resultaat
De leerresultaten voor de Master in Bio-ingenieurswetenschappen: Sustainable Urban Bioscience Engineering zijn gecentreerd rond zes professionele rollen: expert, ingenieur, onderzoeker, communicator, lid van een multidisciplinair team en burger.
De Meester als expert
1. De master heeft gevorderde kennis van en inzicht in de stad als micro- en macro-ecosysteem en van stedelijke duurzaamheidsuitdagingen gerelateerd aan ecologische, (micro)biologische, chemische, fysische en fysiologische processen. De master volgt actuele milieuontwikkelingen van het stedelijk systeem en aanverwante processen en hun evoluties op middellange en lange termijn, zoals de effecten van klimaatverandering op de stedelijke omgeving.
2. De master heeft basiskennis en inzicht in stadsplanning, stadseconomie, stadssociologie en het relevante juridische kader.
3. De master heeft geavanceerd en toepassingsgericht inzicht in technologie voor duurzame productie, proces, beheer en gebruik van ecologische, (micro)biologische, chemische, fysische en fysiologische componenten in een stedelijke omgeving.
4. De master kan zelfstandig multidisciplinaire kennis, inzicht en vaardigheden inzake duurzame stedelijke bio-ingenieurswetenschappen integreren, verdiepen en kritisch reflecteren, om innovatieve en creatieve concepten en mogelijke toepassingen te ontwikkelen.
De Meester als ingenieur
5. De master kan zelfstandig, accuraat en resultaatgericht een ingenieursproject bedenken, plannen en uitvoeren op het niveau van een beginnende onderzoekende professional. De Master formuleert doelstellingen, houdt focus op specifieke doelstellingen en ontwikkelingstrajecten en rapporteert effectief.
6. De master beheerst de systeemcomplexiteit met betrekking tot duurzame stedelijke bio-ingenieurswetenschappen met behulp van kwantitatieve methoden. De master heeft geavanceerd en toepassingsgericht inzicht in toonaangevende theorieën en methoden voor het schematisch weergeven en modelleren van processen en systemen, om innovatieve en duurzame concepten in een stedelijke omgeving te ontwikkelen en/of te implementeren.
7. De master formuleert en analyseert complexe problemen binnen de stedelijke context, en reduceert deze tot beheersbare deelproblemen, ontwerpt concepten en effectieve (eco)technologische oplossingen voor de specifieke gevallen met aandacht voor duurzaamheid en de bredere conceptuele implicaties.
8. In interactie met stakeholders ontwerpt de Master baanbrekende, hoogwaardige, innovatieve en toepassingsgerichte systemen, producten, diensten en processen. De master beoordeelt de risico's en haalbaarheid van de voorgestelde oplossingen, weegt specificaties en technische, economische, juridische en maatschappelijke randvoorwaarden af, met aandacht voor de bedrijfscontext.
De Master als onderzoeker
9. Via voldoende kennis en met aandacht voor het conceptueel kader kan de master een literatuuronderzoek uitvoeren en kritisch interpreteren en de onderzoeksresultaten kritisch evalueren. De master kan nieuwe onderzoeksvragen uit ontwerpproblemen halen en nuttige informatie uit onvolledige, tegenstrijdige of overtollige gegevens halen.
10. De master kan geavanceerde onderzoeks-, ontwerp- en oplossingsmethoden selecteren, aanpassen en uiteindelijk ontwikkelen, deze adequaat toepassen en de verkregen resultaten wetenschappelijk verwerken. De master kan de gemaakte keuzes wetenschappelijk motiveren vanuit de fundamenten van het vakgebied.
De Meester als communicator
11. De master kan zowel schriftelijk als mondeling over het eigen vakgebied communiceren en presenteren aan collega's en derden (zoals burgers).
12. Via integraal denken kan de master beleidsvoorstellen formuleren voor een duurzame stedelijke omgeving.
De Master als lid van een multidisciplinair team
13. De master neemt zijn/haar rol en verantwoordelijkheid op in een multidisciplinair team en kan vanuit zijn/haar functie verschillende disciplines integreren. De Master kan leiderschap ontwikkelen.
De Meester als burger
14. De master handelt professioneel, ethisch en maatschappelijk verantwoord met aandacht voor technologische, (bedrijfs)economische en sociaal duurzame argumenten, zowel in een lokale als in een mondiale en interculturele context.