Keystone logo
University of Antwerp

University of Antwerp

University of Antwerp

Invoering

Onze universiteit is gevestigd in de stad Antwerpen, in het hart van België en Europa. De haven van Antwerpen is een van de grootste ter wereld. De stad Antwerpen is niet alleen een eeuwenoude middeleeuwse en barokke stad vol geschiedenis. Het is ook een bruisende metropool met een bruisend sociaal leven, indrukwekkende architectuur en culturele contrasten. Er wonen ruim 170 nationaliteiten, meer dan in New York! Deze kosmopolitische sfeer weerspiegelt zich ook aan de University of Antwerp .

Toponderzoek en onderwijs maken de University of Antwerp tot een prachtige plek om te studeren en te werken. Wij bevorderen de verbinding tussen onderzoek en onderwijs. Internationalisering is de sleutel tot onze missie. Het is geen toeval dat de University of Antwerp partner is in een veelbelovend Europees Universitair Netwerk, de Young Universities for the Future of Europe www.YUFE.eu.

Als thuis weg van huis voor ruim 20.000 studenten is de University of Antwerp er trots op op menselijke schaal te kunnen opereren. Onze docenten en medewerkers heten u welkom in de eersteklas infrastructuur op een van onze vier campussen. Terwijl je hier bent, word je ook uitgenodigd om te genieten van onze levendige culturele programmering, sportfaciliteiten en vele andere beschikbare studentenvoorzieningen.

faculteiten

 • Toegepaste engineering
 • Arts
 • Bedrijf en economie
 • Ontwerpwetenschappen
 • Wet
 • Geneeskunde en gezondheidswetenschappen
 • Farmaceutische, biomedische en veterinaire wetenschappen
 • Wetenschap
 • Sociale wetenschappen

De University of Antwerp telt ook 17 instituten en centra, waaronder het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid (IOB). Het heeft ook 15 Centres of Excellence.

Statistieken

Feiten en cijfers

 • 23 202 studenten (17,5% uit het buitenland, 127 nationaliteiten)
 • 2339 PhD. studenten
 • 280 promoties per jaar
 • 4420 wetenschappelijke publicaties per jaar
 • 6974 personeelsleden (23% uit het buitenland, 134 nationaliteiten)
 • 918 professoren
 • 501 assistenten
 • 3639 onderzoekers
 • 1633 administratief en technisch personeel
 • 80.000+ alumni
 • 4 campussen in Antwerpen

  Campusfuncties

  De University of Antwerp telt ruim tachtig gebouwen verspreid over vier campussen. Afhankelijk van je studiekeuze kom je terecht in de binnenstad of in de groene buitenwijken.

   toelatingen

   Wil je je inschrijven voor een academische opleiding aan de University of Antwerp ? Je moet aan een aantal toelatingseisen voldoen. Bekijk alle informatie over onze toelatingseisen en onze sollicitatieprocedure op onze website.

   Visum vereisten

   Het visum is het document dat u het recht geeft het land binnen te komen. Bij aankomst in België moet u een verblijfsvergunning of aanwezigheidsverklaring aanvragen bij het gemeentehuis van uw woonplaats. Bekijk alle informatie over visa, verblijfsvergunning en werkvergunning om in Antwerpen te wonen op onze website.

   Beurzen en financiering

   De University of Antwerp neemt rechtstreeks deel aan het selectieproces van bepaalde beursprogramma's ( Beurzen met deelname van UAntwerp ). Daarnaast kunnen studenten ook controleren of ze in aanmerking komen voor externe financieringsmogelijkheden ( Externe beurzen ). Beurzen zijn beschikbaar voor bachelor-, master-, PhD- of kortere verblijfsprogramma's.

   Controleer wel bij de Belgische ambassade in jouw land of zij financieringsmogelijkheden hebben.

   Merk op dat het studiegeld voor de meeste opleidingen van UAntwerp redelijk is als je het internationaal vergelijkt. De kosten van levensonderhoud voor studenten in België bedragen ongeveer € 16.000 per jaar.

   Meer informatie staat op onze website.

   Statistieken van alumni

   Ranglijsten

   De University of Antwerp , opgericht in 2003, scoort bijzonder goed in de Young University Rankings:

   • Times Higher Education Millennials 2020 - Rang 5
   • Times Higher Education Young University Ranking 2023 - Rang 7
   • QS 50 onder 50 2021 - Rang 20

   Wereldranglijsten van universiteiten

   UAntwerp in

   Sommige van onze programma's worden bijzonder hoog gewaardeerd...

   De masteropleiding opleidings- en onderwijswetenschappen behaalde een welverdiende 79e plaats in de Times Higher Education Subject Ranking 2024 . UAntwerp werd gerangschikt op de 101-125 plaats in het vak Clinical & Health en het vak Law of the Times Higher Education Subject Ranking 2024 . In de Times Higher Education Subject Ranking Social Sciences 2024 vind je UAntwerp op plek 126-150.

   UAntwerp deed het ook goed in de Shanghai Communication Subject Ranking 2022: onze opleiding Communicatiewetenschappen stond op de 45e plaats. De opleiding Politieke Wetenschappen stond op plaats 51-75 in de Shanghai Political Sciences Subject Ranking 2022. We merkten een mooie evolutie in onze positie op de Shanghai Public Health Subject Ranking, die ons voor 2022 op plaats 101-150 plaatste.

   Bedrijfseconomie haalde in 2018 voor het eerst de Financial Times Masters in Management Ranking. UAntwerp staat in 2022 op de 87e plaats, waarmee ze wereldwijd op de 6e plaats staat qua prijs-kwaliteitverhouding .

   Ondertussen heeft onze Faculteit Bedrijfskunde en Economie drie prestigieuze internationale accreditaties behaald: ACCSB, EFMD en EQUIS.

   Meer informatie op onze website

   Getuigenissen van studenten

   Campusleven & Faciliteiten

   Als internationale student heb je toegang tot tal van faciliteiten, zoals een bibliotheek, ruime klaslokalen, studieplekken, een scala aan behulpzame studentenvoorzieningen en campusartsen. En met je UAntwerp MOVE-pas kun je gratis deelnemen aan groepsfitnesslessen, musea en tentoonstellingen bezoeken, korting krijgen bij lokale sportscholen, enz.

   Antwerpen heeft haar internationale studenten alles te bieden. Deze stad op zakformaat met zijn levendige sfeer en historische charme zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren verliefd wordt. Je ontdekt het Antwerpse verleden terwijl je door middeleeuws ogende straten wandelt of één van de 43 musea bewondert. Tegelijkertijd zul je merken dat het ook een moderne, levendige stad is met veel bars, restaurants en lokale specialiteiten (ook bekend als bier, chocolaatjes en friet) om te proberen. Ruim 500.000 burgers van 178 nationaliteiten noemen Antwerpen hun thuis. De meeste mensen spreken meerdere talen en willen graag met je praten over hun favoriete plekje.

   Programma Toelatingseisen

   Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

   Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

   Locaties

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

   Opleidingen

   Chat with students

   Vragen