Keystone logo
Turiba University

Turiba University

Turiba University

Invoering

Welkom bij de grootste particuliere universiteit in de Baltische staten!

Turiba University is een van de toonaangevende particuliere instellingen voor hoger onderwijs in Letland , met stabiele tradities en een duidelijke visie op een gemeenschappelijke Europese onderwijsruimte. Turiba, opgericht in 1993, is trots op zijn meer dan 3500 studenten, 15.000 alumni, moderne collegezalen, bibliotheek, studentencampus - hostel en grote sporthal.

Turiba University biedt studies aan op het gebied van Business, Toerisme, Communicatie en IT . Turiba University biedt ook een breed scala aan mogelijkheden om kennis en ervaring op te doen in het buitenland - ERASMUS-programma's, double degree en bilaterale uitwisselingsprogramma's.

De universiteit is internationaal georiënteerd; er zijn ongeveer 1000 internationale studenten uit 45 landen en veel internationale docenten en gastsprekers. We bieden een multiculturele en vriendelijke omgeving voor elke cultuur en elk individu.

Turiba heeft 3 faculteiten en 1 studieafdeling:

 • Bedrijfskunde (richtingen Bedrijfskunde, Logistiek en Communicatie)
 • Internationaal toerisme
 • Computersystemen
 • Wet

Waarom kiezen voor studies aan Turiba University ?

 • Hoogwaardige en wereldwijd erkende studies aan een toonaangevende particuliere universiteit in de Baltische staten
 • Beurzen, ERASMUS en double degree-programma's
 • Praktijkgerichte studie- en stagemogelijkheden
 • Studies in een multiculturele en vriendelijke omgeving
 • Internationale accreditatie en wereldwijd erkende graden
 • Moderne campus, comfortabele studie- en leefomgeving
 • Veilige en beveiligde omgeving
 • Persoonlijke benadering van elke student van professoren en staf
 • Studeert in Riga, de grootste stad van de Baltische staten, het economische en culturele centrum van de Baltische staten

Praktijkstudies

Turiba is een praktijkgerichte universiteit omdat praktijkstudies 60% van de studietijd uitmaken, terwijl theorie 40% uitmaakt. Docenten zijn veldprofessionals met een brede ervaring die naast theorie inzicht geeft in de wereld van het betreffende vakgebied. Elk jaar in het voorjaar en de zomer loop je stage en doe je werkervaring op tijdens je studie. Je kunt je stagebedrijf in Letland of in het buitenland kiezen. Studenten kunnen ook ERASMUS-beurzen ontvangen als ze deelnemen aan een stage in het buitenland.

Werkgelegenheid

Turiba University heeft erkenning gekregen van werkgevers en behoort tot de meest erkende universiteiten . 99,61% van de afgestudeerden heeft een baan - het is de hoogste arbeidsparticipatie van de Letse universiteiten; bovendien werkt meer dan 80% van de universiteitsstudenten tijdens hun studie.

Onze alumni werken en studenten lopen stage bij bekende nationale en internationale bedrijven en organisaties . De toerismefaculteit werkt mee en afgestudeerden werken bij Booking.com, Radisson Hotels, Accor Group Hotels en Kempinski Hotels. IT-veldstudenten zijn in dienst van bekende IT- en technologiebedrijven als Accenture, Tieto Latvia, Visma Enterprise en Envirotech. Communicatie-alumni werken in de belangrijkste culturele organisaties in Letland, evenals communicatiespecialisten van de staat en de overheid en als PR- en communicatiemanagers in grote nationale en internationale bedrijven. Alumni van bedrijfsprogramma's zijn werkzaam als CEO's in verschillende bedrijven op nationaal niveau (bijvoorbeeld Riga International Airport, TET, Sakret en vele andere) en runnen ook hun eigen bedrijf.

Accreditaties

Toerismeprogramma's zijn bekroond met de prestigieuze UNWTO (United Nations World Tourism Organization) TedQual-accreditatie. Turiba University is de enige universiteit in de Baltische staten en Noord-Europa die deze prestigieuze accreditatie bezit.

Locaties

 • Riga

  Graudu street 68

Vragen