Keystone logo
Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Invoering

TALTECH - WAAR DUURZAME DIGITALE TOEKOMST WORDT GEMAAKT!

Waarom TalTech?

SOLIDE REPUTATIE EN INTERNATIONALE STUDIE-ERVARING

TalTech, opgericht in 1918, heeft ongeveer 9000 studenten (10% is internationaal) en is daarmee de grootste en een van de meest internationale universiteiten in de hoofdstad.

Gerangschikt in de top 3% van de wereldwijde universiteiten (QS World University Rankings) en de top 2% op specifieke gebieden, zoals techniek, technologie en bedrijfskunde.

Lidmaatschap van het EuroTeQ netwerk geeft onze studenten toegang tot cursussen aan andere hoog aangeschreven technologische universiteiten in heel Europa.

UNIEKE PROGRAMMA'S EN PRAKTIJKGERICHTE PRAKTIJKSTUDIES

Unieke en internationaal erkende programma's en een moderne leeromgeving creëren curricula op maat van de nieuwste eisen van de arbeidsmarkt. We betrekken actief ervaren praktijkmensen uit de privésector bij het proces.

Bij TalTech implementeren we challenge-based learning, lossen we problemen uit de echte wereld op en ontwikkelen we vaardigheden die nodig zijn voor de dynamische wereld van vandaag.

Moderne laboratoria en faciliteiten wachten op studenten op onze groene en slimme campus. Hier worden dagelijks geavanceerde technologieën getest en geïmplementeerd. Op onze campus zijn ook meer dan 50 hightechbedrijven gevestigd.

BRUISEND STUDENTENLEVEN EN SPORTGEMEENSCHAP

TalTech staat bekend om zijn actieve studentenleven, met bijna 40 verschillende studentenorganisaties die betrokken zijn bij van alles en nog wat, van satellietbouw tot de organisatie van grote evenementen. Elke student krijgt de kans om zijn passie te ontdekken en waardevolle ervaring op te doen in het leren managen van een bedrijf of een project.

Sportfaciliteiten van wereldklasse en een levendige sportgemeenschap dragen bij aan een verrijkende studentenervaring.

Onze uitgebreide en actieve alumnigemeenschap met meer dan 70.000 afgestudeerden wereldwijd verbetert de studiereis, biedt waardevolle connecties en opent veelbelovende toekomstperspectieven voor elke student bij TalTech.


STUDIES BIJ TALTECH:

TalTech biedt 4 bachelor- en 12 masteropleidingen (in het Engels) in de volgende vakgebieden:

Informatietechnologieën (inclusief cyberveiligheid en e-governance)

Bedrijf en bestuur (inclusief MBA, recht en technologiebestuur)

Techniek

Maritieme wetenschappen

Alle programma's zijn internationaal erkend en bieden onderwijs van hoge kwaliteit door diepgaande studie en creatieve labs te combineren. Zo krijg je de beste praktijkervaring voor je opleiding en carrière.

Studies voor EU/EER-burgers zijn collegegeldvrij (behalve aan de School of Business and Governance). Daarnaast zijn er een aantal beurzen beschikbaar. In 2024 geeft het TalTech Development Fund een recordbedrag van een half miljoen euro uit om de studies van onze studenten te ondersteunen.

Ranglijsten

TalTech, opgericht in 1918, staat gerangschikt in de top 3% van 's werelds beste universiteiten (QS World University Rankings). Het is de enige technische universiteit in Estland en biedt plaats aan ongeveer 10.000 studenten, waarvan 14% internationale studenten zijn uit meer dan 100 verschillende landen.

toelatingen

Admission start and deadlines

 • 1 februari 2024 – De toegang gaat open
 • 1 april 2024 – Deadline voor aanmelding voor niet-EU-burgers
 • 1 mei 2024 – Deadline voor aanmelding voor burgers uit OESO-lidstaten, Georgië, Oekraïne en niet-EU-kandidaten die op wettelijke basis in Estland verblijven
 • 1 juni 2024 – Deadline voor aanmelding voor burgers uit EU/EER-landen en Zwitserland
 • 1 augustus 2024 – Deadline voor aanmelding voor Finse, Letse en Litouwse burgers die zich aanmelden voor programma's van de School of Business and Governance

Campusfuncties

Onze slaapzalen beschikken in totaal over ongeveer 2200 verblijfsplaatsen. De meeste van onze gebouwen bevinden zich op de TalTech-campus, in de directe omgeving van het universiteitsgebouw. De slaapzalen bieden de beste accommodatie tijdens je studie! De meeste van onze slaapzalen bevinden zich in de buurt van universiteitsgebouwen, op slechts 5 tot 7 minuten lopen.

  Beurzen en financiering

  TalTech biedt een scala aan beurzen voor internationale studenten uit de EU, EER en daarbuiten, die hun bachelor- en masterprogramma's willen volgen aan Tallinn University of Technology . De EU/EER-burgers zijn vrijgesteld van collegegeld als ze worden toegelaten tot een technisch, IT- of wetenschappelijk programma. Alle burgers die zich aanmelden voor bachelorprogramma's in het Engels komen in aanmerking voor een aantal collegegeldvrijstellingen en prestatiebeurzen, evenals een beurs voor medaillewinnaars van internationale olympiades voor vakbekwaamheid. Kandidaten voor masterprogramma's komen ook in aanmerking voor een aantal vrijstellingen van collegegeld en prestatiebeurzen, evenals voor de Estse nationale studiebeurs. Het Estse Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt ook een studiebeurs aan kandidaten voor bepaalde masterprogramma's in het Engels.

  Voor meer informatie over de beurzen kunt u terecht op de website van de universiteit.

  Campusleven & Faciliteiten

  TalTech biedt studentenbegeleidingsdiensten om studenten te helpen succesvol te zijn in hun studie. Het centrum biedt informatie, begeleiding, training, overleg en samenwerking, maar ook loopbaanbegeleiding en psychologische begeleiding om studenten te ondersteunen die studiegerelateerde en persoonlijke problemen ervaren. De TalTech-bibliotheek bevindt zich in het centrum van de universiteitscampus, waardoor het een handige plek is om tussen de colleges door te studeren en te ontspannen. Het biedt vijfhonderd verschillende lees- en studieplekken en stelt op elke verdieping computers ter beschikking voor de gebruikers. Op de campus vind je ook print-, kopieer- en scandiensten, evenals bankautomaten, kluisjes, zelfbedieningswasserette, cafetaria's en kantines.

  Iedere faculteit binnen TalTech heeft een eigen studentenraad. Studentenraden komen op voor het welzijn van de studenten op hun faculteit, houden hen op de hoogte en zorgen ervoor dat elk jaar onvergetelijk wordt. Zij onderhouden actief contact met de decanen en organiseren evenementen voor de studenten. TalTech-studenten hoeven niet naar de binnenstad op zoek naar vertier. In plaats daarvan kunnen ze het vinden in het TalTech Studentenhuis! Het studentenhuis is een goede plek om je vrije tijd door te brengen om te studeren of je kunt kamers huren voor diverse gelegenheden. Onze ruimtes zijn bedoeld voor het organiseren van congressen, workshops, feesten of bijeenkomsten, maar ook voor studie of groepswerk. Enkele van de beroemde studentenevenementen zijn: internationaal diner, openingsfeest, zomerspelen en meer. Er zijn ook een aantal lokale en internationale organisaties waar studenten zich bij kunnen aansluiten. Onder hen: ESN, AEGEE, BEST, Formula Student Team, Marketing Club, Robotics Club, Debate Society en meer.

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Tallinn

   Tallinn University of Technology, Ehitajate tee 5, 19086, Tallinn

  Vragen