Keystone logo
© Dark Frame - www.darkframe.pl
Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Invoering

Lodz University of Technology ( TUL ) is een van de grootste en beste technische staatsuniversiteiten in Polen, behoort tot 15% van de beste universiteiten ter wereld en is een trots lid van het European Consortium of Innovative Universities. TUL , opgericht in 1945, heeft een sterke traditie op het gebied van technisch onderwijs en staat over de hele wereld bekend om zijn prestaties op het gebied van onderzoek, wetenschap, onderwijs en internationale samenwerking.

Ruim 10.000 studenten, waarvan ongeveer 10% internationale studenten, behalen hun bachelor-, master- en PhD-diploma aan 9 faculteiten en aan de International Faculty of Engineering, die meer dan 65 studieprogramma's aanbiedt, waarvan er meer dan 25 in het Engels en Frans worden gegeven. Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid om dubbeldiplomaprogramma's, mobiliteitsactiviteiten (binnen en buiten de EU) en pionieren in de micromodules van het hoger onderwijs te volgen. Om professionals op te leiden in wetenschap, techniek, technologie, management en het bedrijfsleven worden innovatieve leer- en onderwijsmethoden gebruikt, waaronder vele: challenge-based learning, design thinking en flipped education. Studenten krijgen ook praktische mogelijkheden, nemen met name deel aan lezingen van experts op bepaalde gebieden of krijgen een bedrijfsplaatsing bij TUL 's partnerbedrijf, bijvoorbeeld Amazon, Ikea of TomTom, gelegen in de stad en de dichtstbijzijnde regio.

Met zijn 37 ha grote campus in het centrum van de stad biedt TUL bovendien accommodatie en gratis internettoegang in 9 woonhallen. Door de minimale reistijd is er ruimte voor plezier! Met bijna 75 studentenwetenschapsclubs is TUL een perfecte plek voor studenten die een passie voor wetenschap hebben en hun kennis willen verrijken. De universiteit verwelkomt actieve mensen en ondersteunt diverse studenteninitiatieven. Żak studentenradiostation, zendt 24 uur per dag uit op 88,8 MHz, TUL 's koor is al 40 jaar onafgebroken aanwezig op het podium, terwijl een olympisch zwembad en 31 sportafdelingen interessant kunnen zijn voor mensen met een hoge dosis energie.

toelatingen

Er zijn twee toelatingen per studiejaar.

 • In mei/juni - Toelatingen voor masterprogramma's die beginnen in het zomersemester (1 maart).
 • In december/januari - Toelatingen voor bachelor- en masterprogramma's die beginnen in het wintersemester (1 oktober).

Een gedetailleerde agenda wordt een paar maanden voordat de toelating opent op de website van de universiteit gepubliceerd. Kijk op onze website voor meer informatie over deadlines.

Hoe aan te vragen

 1. Wij verzoeken u vriendelijk de toelatingsprocedures zorgvuldig door te nemen voordat u met uw sollicitatieprocedure begint.
  Lees alle informatie onder het tabblad 'Internationale Kandidaten'. Daar kun je informatie vinden over het toelatingsproces, inclusief de lijst met vereiste documenten, beschikbare cursussen, collegegeld, beurzen, taalvereisten, enz.
 2. Maak een account aan in ons toelatingsportal. Ga later altijd naar het toegangsportaal vanaf het adres rekrutacja.p.lodz.pl. Kies 1e/2e graadsstudies en vervolgens "Ik ben geen Pools staatsburger";
 3. Vul alle persoonlijke gegevens in en de mogelijkheid om documenten te uploaden wordt voor u gedeblokkeerd;
 4. Upload scans van alle benodigde documenten binnen de op onze website aangegeven tijd;
  • Houd er rekening mee dat uw documenten voorzien moeten zijn van een apostille en/of gelegaliseerd en vertaald moeten zijn naar het Pools of Engels door een beëdigd vertaler.
  • Je kunt je voor maximaal 4 programma's aanmelden.
  • Wacht op de resultaten.

Beurzen en financiering

 1. De beste kandidaten kunnen een studie aanvragen zonder collegegeld (twee plekken in elk van de 10 faculteiten). Klik op onderstaande knop voor meer informatie.
 2. Kandidaten worden ook aangemoedigd om de beurzen van de Poolse overheid te controleren.

Er kan een Sociale Beurs worden toegekend aan een student/doctoraatsstudent die zich in een moeilijke financiële situatie bevindt en wiens maandelijkse netto-inkomen per persoon in het gezin niet hoger is dan het bedrag dat is vermeld in een afzonderlijke Aankondiging over het bedrag van de individuele soorten uitkeringen, overeengekomen met de Studentenregering en de regering van promovendi.

In bijzonder gerechtvaardigde gevallen kan een student/doctoraatsstudent een verhoogde sociale beurs ontvangen.

Een Beurs voor mensen met een handicap kan worden toegekend aan een student/doctorandus die beschikt over een getuigschrift handicap, een getuigschrift handicap of een getuigschrift bedoeld in Art. 5 en Art-62 van de wet van 27 augustus 1997 betreffende de beroeps- en sociale rehabilitatie en werkgelegenheid van gehandicapten.

De hoogte van de beurs is afhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid. Een student/promovendus die in een tijdelijk lastige leefsituatie verkeert, kan hulp krijgen.

De rectorbeurs voor studenten kan worden toegekend aan een student die uitmuntende academische resultaten heeft behaald, wetenschappelijke of artistieke prestaties heeft geleverd, of sportprestaties heeft geleverd in competitieverband, op zijn minst op nationaal niveau.

De studiebeurs kan worden toegekend aan

 1. Een student die in het jaar van het afleggen van het Matura-examen wordt toegelaten tot het eerste studiejaar en voldoet aan minimaal één van de volgende voorwaarden:
  Elke buitenlandse student die tot TUL wordt toegelaten, kan worden ondergebracht in een van de 9 Student Halls of Residence. Op slechts 2 minuten lopen van de campus. De kosten voor accommodatie in een- en tweepersoonskamers bedragen ongeveer 150 euro per maand. Voor details over de accommodatie verwijzen wij u naar onze website.
  • Is een winnaar van een internationale olympiade of een winnaar of finalist van een olympiade op centraal niveau waarnaar wordt verwezen in de bepalingen van het onderwijssysteem,
  • Is een huidige medaillewinnaar van ten minste een sportcompetitie voor de titel van Pools kampioen in een bepaalde sport waarnaar wordt verwezen in de bepalingen van de Sportwet;
  • Een student die uitstekende academische resultaten behaalde. Masterstudenten kunnen deze beurs al in hun eerste studiejaar aanvragen, bachelorstudenten pas na hun eerste studiejaar.
  • Een student van de eerste of tweede cyclus die in het voorgaande academiejaar (voorafgaand aan de indiening van de aanvraag) wetenschappelijke of artistieke prestaties heeft behaald, of sportprestaties heeft behaald in competitieverband, op zijn minst op nationaal niveau, beoordeeld volgens de principes beschreven in het Reglement .
  • Het collegegeld is concurrerend en aanzienlijk lager dan bij andere EU-universiteiten. Het collegegeld varieert van 500-2000 USD per semester. Kijk op onze website voor meer informatie over collegegeld. (De meeste studieprogramma's in het Engels kosten 2000 USD per semester. Er zijn twee semesters in elk academisch jaar);
  • De aanmeldingskosten per studieprogramma bedragen slechts 85 PLN* (ongeveer 20 euro) en kandidaten kunnen zich aanmelden voor maximaal 4 studieprogramma's, waardoor hun kansen om toegelaten te worden toenemen;
   *150 PLN als je een BSc in Architectuur/BA in Design/BSc in Industrieel Ontwerpen aanvraagt en het tekenvaardigheidsexamen op de campus moet afleggen en 100 PLN voor kandidaten voor studies van de tweede cyclus, die verplicht zijn een toelatingsexamen af te leggen - een online-interview.
 2. Het leven in Polen is betaalbaar en kost veel minder dan in andere EU-landen. Bovendien is het leven in Lodz, hoewel het de vierde grootste stad van het land is, goedkoper dan in andere. Neem voor meer informatie contact op met de universiteit.

De belangrijkste veranderingen zijn zorgwekkend

 • De methode voor het aanvragen van voordelen: beurzen worden op semesterbasis toegekend;
 • Er zijn wijzigingen aangebracht in de catalogus van prestaties die zijn opgenomen in de rectorbeurs.

Ranglijsten

In de ranglijst van universiteiten van 2023 door het educatieve tijdschrift "Perspektywy",

 • De Lodz University of Technology behaalde de vijfde plaats onder de technische universiteiten.
 • Negende plaats onder openbare universiteiten in Polen. Volgens het rapport van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap is het ook de vierde meest gekozen universiteit in Polen.

Vorig jaar werd Lodz University of Technology geclassificeerd in alle vier de meest prestigieuze internationale ranglijsten.

 • Onder de 32 Poolse universiteiten in de internationale Times Higher Education World University Ranking
 • Onder de 19 Poolse universiteiten in de QS World University Ranking
 • 37 opgenomen in de US News Best Global Universities Ranking
 • In de Global Ranking of Academic Subjects van ShanghaiRanking wordt het vermeld in de discipline Energy Science and Engineering.

Voor de tweede keer werd de Lodz University of Technology opgenomen in de THE Impact-ranglijst, die zich richt op de activiteiten van de universiteit op het gebied van de implementatie van de 17 Sustainable Development Goals.

 • TUL kreeg de hoogste score voor activiteiten gericht op het behalen van Doel 8.
 • Economische groei en fatsoenlijk werk, toegang tot de mondiale TOP 200 en de eerste plaats in het land.
 • Het staat ook op de eerste plaats van de Poolse universiteiten in Doel 17.
 • Partnership for Goals, in de mondiale TOP 300. In Doel 9. Innovatie, Industrie, Infrastructuur staat TUL in de TOP 400.

Locaties

 • Łódź

  Stefana Żeromskiego, 116, 90-924, Łódź

Vragen